Tuesday, November 30, 2021

Plant Origins Aromatherapy Mountain Diffuser (Christmas Gift Set)

 Assalammualaikum and Hello everyone !

If you're looking for the best present for your loved ones (or even for yourself) this upcoming Christmas, why not you give them Plant Origins Christmas Gift Set.. Starting with only RM 90 you can get a whole set of Christmas Gift Set including Aromatherapy products, skincare, and personal care products from Plant Origins. Yeap..Great deals !

The one I'm using right now is their latest diffuser which is Plant Origins Aromatherapy Mountain Diffuser (600ml). It comes in this beautiful and sleek design suitable for those who wants to give that exclusive vibes to their house. 

Wednesday, November 03, 2021

Pengalaman menginap di Terrapuri Heritage Village, Terengganu

 Assalammualaikum and Hello everyone !

Baru-baru ni I sempat ke Terrapuri Herritage Village yang terletak di Setiu, Terengganu. It's is actually on my bucket list untuk stay dekat Terrapuri ni sebab I sukaaa reka-bentuk rumahnya yang klasik tu. Terrapuri ni terkenal kerana ianya merupakan projek permuliharaan dan pemulihan rumah Klasik Melayu Terengganu dimana tempat ini diilhamkan oleh Istana Terengganu abad ke-17 macam tu. Dekat sini ada 29 villa exclusive yang telah dipulihkan, termasuk dengan galeri dan rumah pantai. 

Thursday, October 28, 2021

Short Getaway at GEO Resort & Hotel, Genting Highland

 Assalammualaikum and Hello everyone !

Since kita sekarang dah boleh rentas negeri, hari tu my friends and I decided untuk pergi Short Getaway dekat Genting Highland saja-saja nak nikmati udara dingin. Hehee.. Al-maklum laa, dah lama "berkurung" dekat rumah sekali sekala kita lari dari busy city-life gituhhh.. 

Wednesday, October 20, 2021

Aktiviti Menarik Di Labuan - Part 2

 Assalammualaikum and Hello everyone !

Macam best je kan kalau dapat stay dekat Rumah Pokok ni.. wee~

Kembali kita untuk kesinambungan Aktiviti-Aktiviti Menarik di Labuan. Kalau entry sebelum ni i dah ceritakan tentang Labuan War Memorial, Muzium Marin, dan tempat shopping di UTC Labuan. Untuk entry kali ni i nak kongsikan beberapa lagi tempat menarik yang korang boleh terokai di Labuan dan I rasa korang kena buat terutama untuk mereka yang suka kan aktivit lasak dan nature.

Monday, October 18, 2021

Aktiviti Menarik Di Labuan

 Assalammualaikum and Hello everyone !

Seperti yang dijanjikan dalam entry sebelum ni, I akan share dengan korang aktiviti-aktiviti yang sempat kami lakukan sepanjang trip di Labuan. Rasanya, ramai yang dah tahu, Labuan ni negeri bebas cukai dan semestinya tempat yang terbaik untuk korang shopping. Tapi sebelum korang terus shopping, why not korang singgah beberapa tempat tarikan pelancong di Labuan.