Wednesday, October 20, 2021

Aktiviti Menarik Di Labuan - Part 2

 Assalammualaikum and Hello everyone !

Macam best je kan kalau dapat stay dekat Rumah Pokok ni.. wee~

Kembali kita untuk kesinambungan Aktiviti-Aktiviti Menarik di Labuan. Kalau entry sebelum ni i dah ceritakan tentang Labuan War Memorial, Muzium Marin, dan tempat shopping di UTC Labuan. Untuk entry kali ni i nak kongsikan beberapa lagi tempat menarik yang korang boleh terokai di Labuan dan I rasa korang kena buat terutama untuk mereka yang suka kan aktivit lasak dan nature.

Monday, October 18, 2021

Aktiviti Menarik Di Labuan

 Assalammualaikum and Hello everyone !

Seperti yang dijanjikan dalam entry sebelum ni, I akan share dengan korang aktiviti-aktiviti yang sempat kami lakukan sepanjang trip di Labuan. Rasanya, ramai yang dah tahu, Labuan ni negeri bebas cukai dan semestinya tempat yang terbaik untuk korang shopping. Tapi sebelum korang terus shopping, why not korang singgah beberapa tempat tarikan pelancong di Labuan. 

Thursday, October 14, 2021

Dah boleh rentas negeri - Hello Labuan !

 Assalammualaikum and Hello everyone !

Salam rentas negeri buat seluruh rakyat Malaysia.. Woohooo~

Dengan peratusan vaksinasi yang sudah melebih 90%, Kerajaan Malaysia menepati janji mereka untuk membenarkan rakyat Malaysia merentas negeri. Ini jugak merupakan salah satu pengumuman yang baik kerana ramai yang sudah lama "berkurung" atau "terkandas" atas sebab kerja dan urusan lain. Sekarang mereka boleh balik kampung jumpa keluarga tersayang. Selain itu, rakyat Malaysia jugak dah boleh rentas negeri untuk pergi bercuti for bonding time with family and friends. 

Monday, September 20, 2021

Yehwadam Jeju Magnolia Pure Brightening

 Assalammualaikum and Hello everyone !

Dull skin is something we want to avoid most of the time and most common reason why our skin tends to look dull because of accumulation of impurities of dead skin cells and dirt in the skin which also leads to uneven skin texture. Another one is aging as we grow older our skin cells' regeneration speed slows down and get roughness and flaky texture. This is the main reason why Yehwadam come out with Yehwadam Jeju Magnolia Pure Brightening. It will help your skin reveal its "white porcelain" radiance using the power of herbs, plants and flowers, combined with traditional Korean beauty secrets.

With upgraded intensive brightening ingredients, plus a new patented ingredients that reduces te accumulated of dead skin cells, Yehwadam Jeju Magnolia Pure Brightening gives you multi-effects care like brightening, radiance, smoothing and moisture.

Tuesday, August 31, 2021

Crystal Skin Botanical Drinks

 Assalammualaikum and Hello everyone !

I hope everyone have a wonderful day. Hehee.. during this PKP/lockdown my main mission is to take a good care of my mental and physical health. I believe nothing more important than your health. Thus, I've been doing exercise and consume more vitamins/ supplement that will benefit my health and skin. Recently I try this new Crystal Skin Botanical Supplements from Rish Beauty that will give benefit to our skin.


Rish Beauty is a local brand from Malaysia that come out with this Crystal Skin Botanical Drink. The owner himself has suffered from several skin problems like acne, uneven and dull skin tone. He then, try to developed products that can improve his skin condition and at the same time help other people who facing the same skin problems.