Wednesday, April 14, 2021

BYHISDAISY Pawana Puteri Nusantara 2021 | Fashion Show

 Assalammulaikum and Hello everybody !

Haaa baru-baru ni I sempat hadir ke Raya Fashion Show by BYHISDAISY yang bertemakan Pawana Puteri Nusantara 2021. Fashion Show ini berlangsung di The Majestic Hotel, KL pada 21 March 2021 and this mark as my first event after PKP. Nasib baik lah event ini dilaksanakan mengikut SOP yang di tetapkan oleh Kerajaan Malaysia and Alhamdulillah everything went smooth and safe.

Eheemmm.. bagi can la I nak fefeeling jadi Tuan Puteri kejap.. Hehee


Pulau Pandan jauh ke tengah⁣

Ganung Daik bercabang tiga⁣

Hancur badan dikandung tanah⁣

Budi yang baik dikenang jua⁣

Friday, April 09, 2021

Foodies: Marrybrown’s Korean Gangjeong Chicken

Assalammualaikum and Hello everyone !

Annyeonghaseyo... Haaa.. ada peminat Korean Food tak dekat sini??!! Macam I personally memang suka Korean Food atas sebab-sebab terpedaya tengok K-drama banyak sangat.. Hahaha.. Habis semua Korean Food I nak cuba.. Recently Marrybrown come out with Korean Gangjeong Chicken taw.. Ini menu terbaru mereka and I berpeluang untuk jadi antara yang terawal try menu ni.. Weeee~

Nampak ye muka kegembiraan saya di situuu.. Hahahaa..

Thursday, April 01, 2021

The Face Shop Power Long-Lasting Sun Cream | review

 Assalammualaikum and Hello everyone !

Let's talk about sunscreen/ sunblock. I got furious when I heard that there are still people out there who didn't apply sunscreen/sunblock on daily basis. Even among my friends they didn't understand how important it is to apply sunscreen as a protection to their skin and the benefit for long-term skin youthfulness.


Recently I discover this two Sunscreens from The Face Shop, and I'm kinda excited to share my review about these two and what is the different..

Wednesday, March 24, 2021

Mani-Pedi at The Nail Shop, Desa ParkCity

 Assalammualaikum and Hello everyone !

It's been awhile since I get my nails done! Hahahaa.. So, last week, I pergi ke The Nail Shop Desa ParkCity to get Mani-Pedi and kinda pamper myself there. Previously I pernah pergi The Nail Shop dekat The Curve with my friends and now they have new outlet at The Waterfront, Desa ParkCity so I plan to go to their new outlet there. 

Wednesday, March 17, 2021

Jogging 10KM for 10 DAYS Challenge

 Assalammualaikum and Hello everyone !


Wahh.. rasa macam dah lama tak update blog ni. Oh my my !!

WELCOME 2021 !

Sekejap je dah bulan March wehh.. woww..


Okay hari ni I nak share about my Jogging experience.. weee~

**Road to a healthier lifestyle la ni..hahahaa


I kannn.. setiap tahun, New Year Resolution I mesti nak lose weight.. Hahaha.. Sebab I memang jenis yang tak pernah kurus dari kecik taw.. Kalau among my friends, I memang akan yang paling besar lahh kiranya.. Ngee.. itu la pasal setiap tahun mesti berazam nak kurus which referring nak sihat lahh.. Tapiiii itu lahh... kebanyakkan nya azam tu separuh jalan.. Hahahhaa.. Angat-angat taikk ayam orang kata.. Huhuhuu.. nak jadikan cerita... On December 2020, I challenge myself untuk jogging 10KM everyday for 10 DAYS straight. Yeahh.. I pun macam tak percaya tapi surprisingly I can do it!! WOWWW..