Thursday, October 25, 2012

it's a Pink Day

assalammualaikum

i'm coming home .. i'm coming home..tell the world i'm coming home!!! lalalaaaaa~

menipu la kalau pika duduk rumah tak berjalan-jalan.. that's kinda my habit, every time i'm home well i'm not really stick at my house..i just love hangout and having some fun..berjalan-jalan..shopping! well basically..home still home sweet home!!!

this time hangout with my girlfriends! aww ;)
miss emm soo damn much! well, masing-masing busy nak jumpa tu agak susah..and finally dah habis semester..why not....but first let's take a look of my outfit of the day...


i'm wearing cala qisya meggi shawl!! 
awww...finally had a chance to wear this shawl setelah sekian lama beli tak pakai-pakai lagi..heheheee...


ze accessories..
look what i wore! it's collar necklace from pikalurve!
OHMY! in love with collar necklace so much ..even you are hijabi or not..you still suitable to wear this collar necklace...and cotton on bangle mix with vintage red ring ...aww ;)
i lurve to mix&match accessories!







OOTD: 
cala qisya meggi shawl in turqoise
collar necklace from pikalurve
simple black top
vintage blazer in hot pink
purple maxi skirt bought at The Curve
purple grape clutch bought from Emmy Zuraihan (ff.my)
vincci scallop flat in pink



okay done explain about my outfit, as you can tell..see the background of my picture you know where i've been to..teeheee~ (One Utama) actually..i'm kinda have extra money and feeling wanna buy a movie for my girlfriends..and why not ;)


it's movie time......

okay, cerita yang kami tonton ialah SURPRISE!!! ahahhaa..actually saja-saja nak buat surprise dekat dorang and sekali dengan pika sekali kena surprise! cerita yang kami tonton ialah cerita DREDD


rating nak bagi 4 out of 5!
cerita ni best! at first, take time jugak la nak fahamkan..and last-last i was like best siot!!! HAHAA..
so, puas hati la dengan cerita ni..effect dia awesome sangat!! kalau tembak orang tu memang otak berkecai gegila la..nak makan tu kena fikir dua tiga kali..hahahhahaa...


 movie are done ;)

it the time for...eating! NOMNOMNOMM..since pika tak makan dari pagi, ok tipu..ni je ayat ekk..padahal pagi tu dah hentam sepinggan bihun..miahahhahahaa...ok, lets keep it as a secret :P
and continue with my story..teeheee~


T.G.I Friday !!
in here it's always friday


ordering time! 
i was like..hurm nak makan apa ehh..
hurmm..nak ape ye? 
sebab semuanya nampak sedap!! nak makan apa ni? hahahhahaaa..


with mira..she ordering her favorite...


and rabiah...she ordering..ok tak tahu nama apa..nak kena check menu balik..huhuu..
btw, rabiah wearing turban headscarves from Pikalurve!! suites her well! 


since Halloween is around da corner..the decoration is Halloween theme! 
but, we're muslim not really appropriate to celebrate this but we're Malaysian right...we support each other..what ever races you come from we respect every culture in Malaysia...


let's get back to my menu! California Burger if i'm not mistaken...it taste delicious! mestilaa kena sedap sebab harganya sedap...kalau tak mahu den menjerit dalam T.G.I tu! HAHAHAA..


 we are FULL!!


next teman mira shopping she searching for her pants! alaa..untungnya ada kaki kecil! i always dreaming of to have such a small legs so i can wore any pants i like..but it's just a dream...
kalau pika nak mencari seluar..kinda takes time, sobssobss T_T


well, it's a Pink Day at Baskin Robbins!
and i'm wearing a pink blazer!!!


 so delicious!!! wahhh~
i need more ice-cream now!!!


look how Pink am I? 
so, we get and extra scope! ohhsemmmm...


we having a great time!!!
and great time!!!
teringan memori-memori lama..shopping..eating!!..gossiping! like a gossip girls konon..HAHAA..
lepas ni memang akan keluar lagi...weeee~~


till then, 
keep updating with me..i'll update more soon!


byee~


thanks for reading this ^_^



Friday, October 05, 2012

Review: Natural 3tones BLUE BarbieContactLens

assalammualaikum

hey ladies.....

now, pika nak buat review untuk contact lens! siapa suka pakai contact lens? put your hand up!.. okay, the purpose i wearing contact lens because i'm nearsighted..poor me! i barely cannot see 50m and above! very dangerous when i'm driving..huhuhuuu... so, let's for get my RABUN...



BarbieContactLens
korea color contact lens
100% made in korea
Code: Natural 3 Tones
Actual Diameter: 14.5mm
Big Eye Effect: 16.0mm
Water Contents: 38%
Life Span: 1 year
Power: 175

mungkin dia state boleh tahan setahun tapi pika biasanya pakai selama 3 bulan je..lepas tu buang! sebab contact lens ni tak elok simpan lama-lama boleh effect mata..silap-silap makin rabun nanti...ibu selalu pesan dekat pikaa..thanks ibu! muahhmuahhh...



buat pika nampak macam omputeh pulak walaupun pika ni anak melayu sejati! hahaha...

so, apa pendapat anda? 

people always keep asking me where did you buy the contact lens?
pika selalu order dengan kawan..easy and fast!


till then, that all my review so far....
keep updating with me yaww!



thanks for reading this ^_^


Monday, October 01, 2012

glam charity bazaar

assalammualaikum

hey ladies! what to sayyyyyy?
spending my Saturday going out with my lovely friend.......






OOTD:
pashmina from fimi collection 
chanel inspired top
P&Co yellow blazer
drape bottom
hawkeye oxford shoes



 forever21 accessories and miss vintage envelope handbag (my current favorite handbag!)


cakap pasal outfit ni, pika sekarang tengah gila kan blazer..bukan gila macam dekat hospital tnjung rambutan tu ye..means pantang nampak blazer mesti cepat-cepat approach!
bukan tu je..envelope handbag or clutch ke..memang dari jauh pika dah aim! cuma decide nak beli atau tidak je..hohohooo... luckily i manage to grab this lovely envelope handbag from miss vintage..i like it~ do you? ......



so sabtu lepas pika meluangkan masa ke..........................


yes!!! we hiding to Glam Charity Bazaar! 





tapi malangnya pika sampai pukul 5 lebyh and most booth dah nak tutup..errr errrr~ nak beli apa je ekkk....so sempat la beli a few thing..memang few sangat!

lepas tu pergi OU (macam rumah kedua dah) ..........

makan dekat Molten Lava Cake ...
tapi dalam gambar tu tengah minum lahh..hewhewhewww..


red velvet!


 Oh MY! look what i got! my favorite red velvet!!! sudah lama mencari dan cari..akhirnyaaaa...this is the place! this place gonna be my favorite place after this ^_^



dak chumel ni belanja kita..weee~
dia kata, dia ada rezeki lebih..sharing is caring..wink wink ^_^
alhamdulillah..thanks Allah for letting me know her..hope our friendship will last forever :D
susah sebenarnya nak cari kawan yang sekepala and memahami kita..betul tak?
*perghh! kembang kempis, kembang kempis hidung kawan aku sorang ni kalau dia baca..harharharr...


this thing call churros if i'm not mistaken! taste delicious! 
sesuai untuk nak santai-santai and minum petang :D


lepas makan haruslah berjalan-jalan... cuci mata..


 shopping time! ..pilih je banyak..hewhewheww...


 next stop is my favorite! TAKO TAO!


 say WEIRD FACE @_@


next food republic...makan spaghetti and kenyang sangat! 
sepanjang berjalan ni banyak makannnnn..eerrrr~
hancus diet den =.="


hye you, do follow me on twitter ...



till then, keep updating with me~
bye...


thanks for reading this ^_^