Monday, September 24, 2012

fashion and food

assalammualaikum





"fashion the healthiest motivation for losing weight"-karl lagerfeld




P/S: i'm on it..insyaallah..wish me luck peeps (Y)


XOXO

Tuesday, September 11, 2012

Review: Tony Tint cheery pink

assalammualaikum

korang pernah dengar pasal tony tint tak? kalau pernah bagus :)

kalau tak pernah...

ini lah rupa tony tint tu...

code color:
cheery pink

untuk apakah?
tony tint ini merupakan pengganti lipstick anda..tony tint ni make your lip color looks more natural gitu..ada jugak acah-acah korean look! hihii...


this is the step how to apply tony tint...


my opinion:-
texturenya memang ringan dan mudah nak apply..
paling ketara pada bahagian bibir bawah (mungkin sebab bibir atas pika agak gelap kot)
mudah dan cepat meresap..so make sure ratakan dibibir dengan cepat
warnanya memang cun! bibir rasa acah-acah korea kalau pakai (walaupun malaysia tak sesejuk di korea yekk..weeheee)
botolnya serious kecik je..tapi setitik dah boleh buat bibir anda merah so, confirm tahan lama..sebab pika masih ada lagi..teeheee~
tapi benda ni buat bibir pika kering sikit so pika apply lipbalm in2it vanilla bagi moisture sikit

then walahhhhh.....


price:
RM10++

purchase at:
Le Beau Monde

dekat Le Beau Monde ini banyak beauty product and Korean fashion...do visit the link for more info! harga semestinya berpatutan..



till then, byeee




thanks for reading this ^_^

Saturday, September 08, 2012

quick tips: eyeliner style

assalammualaikum



this is my favorite eyeliner shape!
 easy breezy! you can try it..

beautiful effect if use liquid liner instead of pencil liner ..gel liner would be perfect too! 
more darker more sexier! 

wanna know what my current favorite liquid liner? do check out my review HERE



till then, byee




thanks for reading this ^_^

Friday, September 07, 2012

jari mengelembung

assalammualaikum

hello dearies! sorry sebab lama tak update..kinda busy lately! lepas raya memang busy tahap dewa..macam-macam assignment, test and project melanda dalam masa yang sama dan minggu yang sama..so, memang fully packed!...

ok, bukan tu yang cuba pika sampaikan sebenarnya dalam entry ini..tapi kasi cerita sahaja lah..hohooo...sekarang ni pika masih tegar nak update dengan keadaan tanagn mengelembung..boleh bayang kan ke tak?

 sekarang dah boleh bayangkan?
ahahahaaa..this is what happen to my finger..jari telunjuk pulak tu..tangan kanan..teruk bukan..


 ni adalah hasil dari kena minyak panas....hari tu pika nak goreng keropok lekor lepas tu nak angkat la keropok lekor tu dari minyak and suddenly meletop keropok lekor dalam kuali tu melayang..and minyak melimpah atas tangan pika....masyaallah..time tu memang terkedu sangat...sampai pika blur nak buat apa..lepastu cepat-cepat pergi basuh tangan yang kena minyak panas tu dan terus sapu ubat gigi darlie...masa tu hanya mampu menahan kesakitan je taw...minyak panas tu umpama menggoreng jari pika taw...


sekarang wang hantaran pika dah markdown T___T

akan ku cari ubat-ubat parut yang berkesan diluar sana...

itu sahaja la nak share...teehee~


till then, byee...


thanks for reading this ^_^