Wednesday, August 29, 2012

total recall

assalammualaikum

sebelum pulang ke kuala pilah untuk sambung pengajian ku, hari ahad tu pika sempat lagi keluar dengan encik SR..dia kata dia dapat tiket wayang free company bagi..jadinyaaa, pika terpilih sebagai peneman..hihiii..siapa tak suka benda free kan..ye dak...

jadinya terkandas rencana pika untuk pulang ke pilah pada hari ahad tu..hari isnin baru sampai pilah..hihiiii....takpe lambat..janji sampai..dan selamat sampai..kannnn..


tengok-tengok..senyuman pun lebarr jeee...

cerita yang terpilih tu pulak ialah cerita total recall...mesti la cerita OMPUTEH ..puas hati sikit kalau tengok dekat wayang nak nak FREE...weeheeee~


 tiket free..see the price! RM0.00..ehehee..
pika tak pernah tengok tiket wayang dengan harga RM0.00..korang pernah tak?


pelakon hebat-hebat!


pelakon jessica biel pulak! 
MY FAVORITE actress..memang syok! 

cerita ini menceritakan masa akan datang, dimana tanah terhad di atas bumi dan cuma ada dua negara je..satu bandar sikit tempat teknologi, apatah nama tempatnya lupa..dan satu lagi tempat pertempatan biasa, the colony kalau tak silap..cerita ini memang seronok..boleh search the synopsis la kalau nak tahu lebih lanjut.kalau nak puas hati boleh tengok sendiri..kiranya tak rugi la kalau nak bayar untuk tonton...
 rating 8/10 bintang laaa..


lepas habis je movie tu..jalan-jalan lagi..tak de jalan-jalan mana pun..pergi mencari tempat makan..dah bosan nak makan tempat yang biasa pergi..nak try something else pulak..hihii..


oleh itu nyonya colors telah menjadi pilihan hati...
pika makan yellow laksa (thai) 




OOTD:
silky stripe pashimna 
scarlet puffy cardigan
black lace maxi dress
unbranded handbag
crocodile wedges



pika beli accessories...tambah lagi collection yang sedia ada..ahahahaa..
memang hobi mengumpul accessories !




till then,



BYEE



thanks for reading this ^_^






Monday, August 27, 2012

Review: Dreamy-I Pink TheDollyEye

assalammualaikum

hi, have you ever think of pink eyes? ahahhaaa.....today pika nak buat review pasal contact lens..pika pakai contact lens ini memang atas dasar pika rabun, bukan sekadar suka suki..tapi tapi tapi..tak tahu pika buang tabiat apa tetiba tergerak hati nak membeli contact lens colour pink! ahahhaa..SERIOUSLY ? enjoy my review..

*pstt..kalau tak suka scroll laju-laju yeee...


TheDollyEye 
korea color contact lens
100% made in korea
Code: Dreamy-I Pink
Actual Diameter: 14.5mm
Big Eye Effect: 16.0mm
Water Contents: 38%
Life Span: 1 year
Power: 175



the lens look like..pink habisss wooo...




my review:-
# diameter memang besar buat mata kita nampak bigeye effect gitu
# mula-mula agak sukar nak apply sebab mata pika ni agak sensitif..so kena jaga elok-elok!
# lepas dah rendam lama-lama dalam solution..alhamdulillah mudah nak pakai :)
# warna agak rare! tapi kalau dalam lighting biasa tak nampak sangat..nampak macam biasa je..bila ada extra lighting tu memang obvious nampak lah warna pink tu..ehehehee
# boleh lasting lama tapi mudah kering jugak..kena kelip-kelip mata banyak kali ouhh..



ehehehee..

thats all my review..do check my others review...THANKS


byeee...



thanks for reading this ^_^


Thursday, August 16, 2012

MOTD: sampaikan salam cintaku

assalammualaikum


serious pika suka nyanyian adira untuk lagu sampaikan salam cintaku ni..yang dulu dinyanyikan oleh arwahyarham sudirman..lagu-lagu sudirman memang tiada tandingan..tetapi cara pembawakan adira untuk lagu ini sangat feeling..memang feeling habis..



hero and heroin untuk music video ni pulak sweet couple ni..perhhh..memang sodeyhh lahh..
apa2 enjoy this song k..
byee...
thanks for reading this ^_^

Saturday, August 11, 2012

Review: Crystal Eyelid Patch

assalammualaikum

hello beauty and handsome..alhamdulillah we almost did it! selamat dah 21 hari berpuasa..well, dah masuk malam 10 terakhir..mungkin lebih bermakna....amin :)

today, pika nak review sikit pasal crystal eyelid patch..actually dah lama dah beli benda ni..before puasa lagi..tapi lambat betul nak buat review..hihihiii..well, pika memang mempunya masalah eyebag yang super 'ohhsemmm'..hhhmmmmm..i don't have flawless skin macam you olsss...ehehehee...


ada 3 jenis kalau tak silap..white, black, gold..actually pika order white and gold but dapat white and black..its ok lahh..as long the function is the same (to reduce eyebag)






time pakai tu rasa sejuk je mata ni
lepastu rasa tenang seketika..hehehee..
the best is boleh buat kerja sambil pakai ni..dia tak gerak-gerak or jatuh..sebab dia stick
boleh tanggalkan selepas penggunaan selama 30 minit..tapi pika tunggu sampai dia kering..biar mata ni sejat segala kebaikan yang diperolehi..harharharr...


actually, benda ni memang tak dapat hilangkan eyebag serta merta..tapi sedikit sebanyak ianya dapat mengurangkan kesan eyebag yang teruk! sangat sesuai untuk student or mereka yang selalu stay up! this also can reduce you fatigue! 

beli dekat Le Beau Monde..RM2 ONLY..murahmurah!
pergi order banyak-banyak sekarang!




that's all,

do check out my other review!



thanks for reading this ^_^


Wednesday, August 08, 2012

support the love for preloved

assalammualaikum


have you heard about friendlydashion? i bet you do! okay, pika find out pun dekat facebook time uhh..tapi masih blur blur lagi apa benda laaa kan..lepas tu baru mengerti apa tujuan friendlyfashion ni untuk apa..........untuk apa???


friendlyfashion ni merupakan satu site bertujuan untuk mengumpul semua barangan preloved/brand new (beli, tapi tak pakai) untuk dijual kepada orang..selain menjual..kita boleh swapping...tak tahu swapping tu apa? swapping tu macam sistem barter lahh..kita bertukar barang dengan orang..bukan tu je.boleh gak giveaway..contoh kalau anda taknak untung pape pun just nak clear wardrobe so, just giveaway lahh your stuff but customer kena pay for the posting lahh..soronok kan? pika dah join friendlyfashion ni last a few week..new member lagi..tapi mudah belajar..senang je .. arahan dia pun mudah je..just go with the flow :)


mula-mula macam risau jugak sebab takut complicated kan..kena daftar lahh apa lahh..tapi nak jugak mencuba nasib..dahh akhirnyaaa..dah ada acc sendiri..seronok! selain kita dapat selling out preloved tu..kita dapat jugak menambah kenalan baru...well, i meet a few friend and famous people! bukan orang biasa je tahu menjual preloved dorang dekat sini..artis pun jual jugak macam lisa surihani..curlasss bukan?


if you noticed dekat my side bar, pika ada letak banner ni..boleh direct click and shopping..
paling best is..boleh search by categories..memudah kan hasil pencari kita..tapi biasanya pika kan usha satu per satu..baru cuci mata ^_^

korang boleh jugak membeli-belah preloved dari pika..and semestinya pika jual dengan harga terendah..harga dekat pasaran luar mahupun dalam tak kan dapat harga serendah ni..percaya lahh!


this video show how to used friendlyfashion.my in correct way..
haaa..apa macam? mudah je kan :) so, let's sign up as member and shopping or sale your preloved here!  till then,  thanks for reading this ^_^

Wednesday, August 01, 2012

Oh My Tajwid

assalammualaikum

semua sedia maklum tentang rancangan Oh My English di astro TVIQ tu kan..memang syok cerita tu..mengajar kita unutk membetulkan bahasa inggeris kita..pika suka suka suka! and funny! lagi suka lagi suka lagi suka! weeeeheeeeeeee~

ok, tadi on Fb and terjumpa something interesting!

creadit to iluvislam.com

really, i need improvement in my tajwid also..please create this kinda show pulak..supaya kita dapat mendidik anak-anak kecil dan muda dengan lebih mudah :)

semua orang sedia maklum bahasa arab (al-quran) bahasa akhirat kelak
selain belajar pelbagai bahasa di dunia ini especially english..kita kena jugak buat preparation untuk bahasa kita di akhirat kelak...are you ready?

sejujurnya, i'm not..pika masih lemah dalam bab bab tajwid ini..i will improve..insyaallah..doakan pika ye kawab-kawan...


till then,



thanks for reading this ^_^