Sunday, July 29, 2012

salji ke?

assalammualaikum

hupdate pendek...

Bumblebee pika main sajli weyhh...weee~
salji ke? kihkihkihhh....



ok, selamat berbuka semua..
ingat! makan tu pandang kiri kanan sikit..jangan tamak-tamak..
ok..byeebyee



thanks for reading this ^_^

Wednesday, July 25, 2012

Review: AVON Simply Pretty concealer stick

assalammualaikum

selamat berpuasa semuaa..dah 5 ramadhan..semoga semuanya berjalan dengan lancar...

 how to get rid of your flaw...well, everyone want such a flawless face and glowing..but in Malaysia not all people can get this type of face because of the weather and condition...

salah satu cara nak selesaikan masalah flaw ini ialah kita boleh apply concealer!


so, pika dengan secara tidak sengaja terbeli Concealer Stick ni..dan secara tidak langsung nak buat review tentang concealer stick ini..pika beli di butik AVON...
AVON Simply Pretty concealer stick
color: beige
rm7++ for 4gram


my opinion:-
this only cost RM7++ .. very cheap
texture yang ringgan dan soft
mudah nak apply and sapu pada muka
warna mudah sekata dengan rata
medium coverage..kena sapu lebih-lebih sikit
tak brminyak sangat
easy to remove..kalau nak solat senang lahh
not really long lasting..kalau berpeluh, hilang dah
lasting for a few hour than it vanish away
kena rajin reapply


so, pika akan gunakan selepas solat lahh..kalau rajin bawak gi jejalan..sebab kecil dan mudah langsung muat dalam beg mekap ku yang kecik tu..ehehee..

and again, muka lepas solat dan sudah apply concealer untuk cover eyebag yang obvious sangat tu..kihkihkihhh..suka atau tak, kena terima ciptaan Allah kepada muka ku ini.. :)


itu sahaja review kali ini..
do check my other review ..if any comments or critics please drop by the comment box below, so in future i can improve my mistake



thanks for reading this ^_^

Sunday, July 22, 2012

unfold

assalammualaikum


alhamdulillah dah masuk 2nd day of ramadhan..i'm fasting today..how about you? i hope your are :)

everyone have their own story..how to express it? it's up to the individual creativity...today pika nak share one filem pendek yang seronok ^_^


enjoy :)
yes, i know i'm kinda late untuk post cerita ini..tapi buat mereka yang masih belum tahu..boleh jadi tahu! Jinny Boy TV ni memang suka buat video yang best! kebanyakkan nya #FACT
bukan itu sahaja..selalu tampilkan artis femess-femess jugak..and mereka menang award di DIGI WOW AWARD..they deserved it!
thanks for reading this ^_^

Tuesday, July 17, 2012

Review: AVON ultra luxury eyeliner

assalammualaikum

selain liquid liner..pika gemar jugak pencil/stick liner..sebab mudah tapi kadang-kadang tu mudah smuge atau comot kalau kita gosok-gosok mata..pastu jadi macam mata panda..pastu kawan-kawan pika selalu tanya macam mana nak elekkan dari comot

tips sikit:-
jangan pakai terlalu tebal
jangan apply terlalu banyak line
pastikan mata pencil eyeliner tu tak tumpul dan tak terlalu tajam
elak kan dari gosok mata dengan drastik yang melampau

itu sahaja..harap-harap tips ini sedikit sebanyak membantu ^^


biasanya pika akan menggunakan eyeliner stick dari AVON jugak but this time nak try something new ..kalau AVON stick tu tak payah nak sharpener..tapi kalau AVON ultra luxury eyeliner tu kena asah ataupun kena sharpener..but this still fine

pika suka sebab:-
mudah nak apply
texture yang lembut, so tak sakit mata
warna brown nya yang seems natural sangat
tahan lama jugak..
tak mudah smuge atau comot
tak sakit mata kalau apply dekat waterline


kalau pencil punya kena rajin asah lahh kalau tak memang tumpul...
kalau stick senang sikit..roll je dah keluar..tapi kalau pencil jimat sikit..ehehee

boleh beli dekat mana-mana cawangan AVON berhampiran anda dengan harga RM7.90 ONLY
murah-murah..kalau ada promotion lagi murahhhh!


i'm wearing it

p/s: selalunya pika akan apply pencil/stick liner dekat bahagian bawah mata..pastu bahagian atas..pika akan guna liquidliner



hope you guys like this review..
do check out my other product review :)




thanks for reading this ^_^

Friday, July 13, 2012

rumah pink

assalammualaikum


hi, jujur la pada pendapat pika..sebenci-benci perempuan warna pink..mesti ada perasaan minat ataupun mesti memiliki barangan warna pink..mesti punya lahhh! biasa lahh lumrah perempaun dengan warna pink kan kan kan...pika suka pink tapi lebih prefer warna purple ^_^


tadaaa~
rumah pink...comel kan....
macam rumah barbie dah pika tengok..kalau nak buat rumah sendiri kaler pink memang tak lahhh..tak berpa sesuai la pulak...

weeheeee~


memandangkan tak boleh nak buat rumah sendiri kaler pink...jadi pika design blog pika kaler pink..
apa pendapat korang? ok tak?

ok, serious simple..this is what i can afford to do..maklum lah tak berapa nak creative

tapi tapi tapi pika suka dengan hasilnyaaaaaa..simple ^_^

and header pun pika buat sendiri taw!
amaze jap!



sekarang everything under progress...so, wait and see! pika nak tukar sikit-sikit la..nak decorate cantik-cantik "rumah" kesayangan ku ini...sudikan diri anda mengikuti perkembangan blog pika..



hahahaaa...ok till then...byeeee


thanks for reading this ^_^

Friday, July 06, 2012

tahniah aishah amin

assalammualaikum


hi, today pika online Fb and suddently keluar kat wall semua pakat ambil gambar aishah amin dah kahwin..she look very pretty as always....

pika suka aishah amin ni..one of my favorite fashion blogger..tak pernah miss baca blog dia and tengok fashion dia...she very fashionable yet covering aurahh..she so pretty inside out!


sudah selama di ijabkabul kan..
amin amin ya rabbalalami...

*picture credit to FB





TAHNIAH aishah..semoga berkekalan hingga ke syurga..really adore you ^^
harap-harap tak berhenti blogging la kalau dah kahwin nanti...and keep sharing your muslimah stail..



till the,




thanks for reading this ^_^