Saturday, June 30, 2012

yang dikatakan "kembar" pika dah kahwin

assalammualaikum


hai, sebab time pika dulu-dulu time first time buat blog ada ramai yang comment muka pika macam Irine Nadia Marchello blogger femes tu..ye ye pika tahu mesti korang semua tengah buat tangan dibahu mata keatas kan seleps baca benda statement ini..haha jauh kot nak samakan pika dngan dia..tapi kami still ada persamaan..kami sebaya..ahahaa.. ^_^

ahaaa..pika tahu time irine update blog dia and semalam dia post kat page FB...
arhhh..so sweet kan mereka ni..

Dear Irine, semoga diberkati Illahi..semoga hubungan berkekalan hingga hujung nyawa..dapat anak yang ramai-ramai sebab kahwin muda lagi ni..jadi isteri yang bertanggungjawab..ehehehee..
amin amin ya rabbalalamin



kenapa lah boleh dikatakan muka pika sama dengan irine ni ye..
semua gara-gara kak susuegodday la ni..hihii...


okay lahh..


till then


thanks for reading this ^_^



Wednesday, June 06, 2012

Kim Kardashian Herself Makeup Tutorial

assalammualaikum

siapa peminat Kim Kardashian? angkat tangan..okay..dah dah..jatuh tangan..
to day pika nak buat review lahh sangat kan..

dear lovers and haters of kim kardashian, her makeup always look GOOD ^_^


you want this look?

jom tengok tutorial yang dibuat oleh kim kardashian sendiri......sebelum itu..sila ambil snack atau sebarang kekacang dan jugak minuman..preparation gitu...


ok, mesti korang penat kan tengok 4video yang berbeza..agagagaaa..tapi hasilnya puas hati kan...tapi ada certain part yang terhalang oleh tangan tukang make up tu..heheee..


itu sahaja..byee..



thanks for reading this entry...

Sunday, June 03, 2012

in my specky

assalammualaikum

hello lovely readers....

ok tak pika pakai speck? pika tak berapa suka sangat pakai speck ni..pakai bila study je..and kalau malam or .............................

HOWEVER!!!!

muka perasan retiss :P

meet my new specky...bukan sparkle yuna tu bukan...ini ialah specky baru pika..loving tooo have it! power itu biar rahsia..tapi tak cecah 400 lahh..but, pika memang miserable if tak de speck especially nak study...why? well, bila membaca takde speck semua ayat jadi tunggang langgang...kadang-kadang tu ayat mudah pun jadi entah pape lahhh...event worse, kawan pika lalu dekat sebelah pun pika tak nampak sampai orang ingat pika ni sombong..

serious tak sombong langsung! (perasan sendiri) kalau orang tengur elok-elok confirm pika reply triple elok-elok tahu! so be nice..don't judge anything before you know it...bak kata pepatah omputeh..don't judge a book by its cover... 


 ni sparkle.....HAHAHAAA....

today, pika amat penat..pika ke KL sorang diri, yess..pika berjalan sorang diri di tengah badar yang amat berbahaya itu..tapi buat muka selambeQ je jalan-jalan dekat sana..well, lately pika ada macam-macam masalahhhhhhhh...ada lahhh itu ini itu ini datang serentak, jadi otak pun tersentak (wahh! pantun 2 kerat)..

sebagai wanita, perempuan, gadis dan ladies (semua aku pulun sorang) ...benda paling sesuai untuk lepas tension ialah..SHOPPING..apa lagi kan....jadi, pika berkesempatan lahh memperabehh duit dekat sana....toksah cerita panjanggg lebarr...now, i'm relief :)



bye people

i'm gonna having some rest..........


p/s: i'm good on loghat kedah/penang but not a professional...believe me :)



thanks for reading this entry ^_^


Saturday, June 02, 2012

tentang rasa

assalammualaikum

lovy doveyyyyyyyy...astrid gitu



dapatkah selamanya kita bersama?
mood jiwang karat...

actually mood patah tulang, patah hati, patah gigi...hohooo..

nothing last forever?
 i don't no 

T___________T


byee