Sunday, April 15, 2012

panggilan PERCUMA

assalammualaikum


hello...

Hadiah pertama yang pika terima..

"Selamat Harijadi! Nikmati panggilan suara Maxis ke Maxis PERCUMA pada 15-04-12. Ganjaran Hotlink utk pelanggan setia kami. Caj biasa dekenakan utk servis lain." From Hotlink

OK, Thanks Hotlink..kalau boleh upgrade lah sampai seminggu..HAHAHAA..*kidding



OMG (Oh Mak Gawyaahhh) i can't believe i'm turning 20...

i lost my first 1* years old..


byee..

have a gOOd day!

Friday, April 13, 2012

let's change for a better life

assalammualaikum

hello people,

what makes you think your life is good now? think again........


Semua orang boleh berubah dari yang buruk kepada yang lebih baik!
berubahlah sementara anda masih ada masa untuk berubah
bertaubat lah sementara boleh bertaubat! sementara pintu taubat masih terbuka..

ingat lahh bahawa, BUMI ini sudah tua......


mari kita sama-sama berubah..insyaallah..
sedikit demi sedikit...
(pika dalam proses, insyaallah....doakan ye!)

*AMIN


thanks for reading this :)

Wednesday, April 11, 2012

lampu-lampu nyaaa..

assalammualaikum

hello readers....

yeayyyyyyyyyy...seronoknya tengok banyak lampu-lampu sana sini ada lampu..warna warni pulak tu..bukan tu je..lampu-lampunya macam-macam bentuk..arrrr..exited sangat...ok, exited nya macam first time pergi je ekkk...hohooo..first of all, nak habaq yang cerita ini agak expired and hampir basi...pika pergi i-City Shah Alam ni 2 bulan yang lepas..yes, i'm serious....kalau roti dibiarkan dua bulan dah penuh kulat dah, silap2 dah tumbuh cendawan..eheee...nasib baik lahh gambar tak boleh basi..hahaaaa...

how exited i am...
macm kanak-kanak semua tempat yang ada lampu and cantik2 semuanya nak ambil gambar....kihkihkihhhhh..


boleh beli payung cOmels-cOmels kat sini..wowww!


dekat sini boleh tengok bertapa kreatif nyaaaaaa yg reka tempat ni..
boleh buat binatang menyala...woww...suka-suka..macam-macam jenis ada...tapi bila kat enterance tu memang confirm nampak bangau..hahahaaaa...siapa tak nampak tu...kesian..heeeeeeeee..

kat sini ada jugak permainan yang best macam apa swing tah, ada jugak yang acah-acah pariswheel tu, and ada keretapi untuk kanak-kanak sahaja..macam-macam la..tp x banyak macam kat genting..jangan la bayangan sebegitu rupa yee..ni tempat baru nak membangun..

kat sini jugak sesua untuk family nak spent time together2, boyfie girlfie nak datinggg, kanak-kanak nak bermain...heheee...bukan tu je, malah ada jugak rombongan sekolah ke, tadika ke apa-apa lahhh..

AMARAN, sekali dah masuk anda tidak boleh berundur, kalau round sekejap pun tetap kena bayar parking RM10.00 ..so, sila lah lepak selama mana mungkin..heheee


see, the view!!!!not this orang kuning..hohooo..

shawl bought at the curve // ovesized kemeja yellow bought at bazaar // bag from Pink Evil's Fashion Supermarket 


now, dah tahu dah tempat paling banyak membazir bill letrik..hahahaaaa...

BYEEE


thanks for reading this 
singgah lagi ^_^

Wednesday, April 04, 2012

best make up ever

assalammualaikum

hello readers yang ohhsemmmmmm...

perempuan memang teramat sinonim dengan kecantikan..untuk menjadi cantik mesti ada penjagaan yang baik...siapa tak kenal foundation, eyeliner, lipstick tu memang sah korang bukan perempaun kan..sebab lelaki pun tahu semua benda tu.....thats the basic thing untuk makeup..

tapi ada orang prefer natural beauty..ye, memang betul netural beauty tu teramat lahh bagus...tapi kulit muka anda juga perlukan protection yang secukupnyaaaaaa...kesian kat kulit muka anda tu, kena pancaran cahaya matahari....lepas tu sibuk ngadu hitammmm....so, u have to take care of your skin to keep your natural beauty :)

tapi bagi yang menggemarkan makeup tu anda juga perlu berpada-pada makeup tak perlu lah sampai obvious sangat muka anda tu macam kena tempek dengan tepOng kOmak..well, pika tak cakap sesiapa ye, this is very general, very general..cuba tengok Omputeh makeup, dorang pandai balance makeup dorang dengan warna kulit yang asli so, tak lah nampak FAKE sangat..bukan pika kata tak boleh makeup, boleh! pika pun suka makeup-makeup ni..suka tengok eyeshadow yang berkaler-kaler..weeeeee~..what, i'm try to say here is makeup tu biar berpada-pada..ada pahammmmmm???...
LESS is MORE

lain orang lain pendapat mereka,




but, the best makeup ever is SMILE!

tak caya sudahhhh..

cuba pergi kat cermin and senyum..confirm nampak cantik!!!! and original..cuba anda bermasa-masam macam oren yang masam itu..perghhhhh! ....lu pikir lah endiri.....


itu sahaja ceramah sy untuk hari ini, semoga kita bisa ketemu lagi ya..


BYEE


thanks for reading this
nanti singgah lagi k...