Thursday, March 29, 2012

finish my final exam

assalammualaikum


hello readers yang ohsem!

setelah bertungkus lumus bercengkang mata untuk study..AKHIRNYAAAAA! pika dah merdeka seketika!!!bahagia jugak...and the ohsem thing is...sem break 2 months! wonderful!


study table


study sambil menonton maharaja lawak mega..elak kan mengantOk..jyeahh!


ryte now i feel FREEEEEE!
alhamdulillah....


selamat bertemu kembali ye Universiti ku 




sleepyhead =.="


BYEE..




thanks for reading this ^_^


Wednesday, March 28, 2012

printed shawl RM5? mana nak dapat derr..

assalammualaikum

hello people..

haaaaaaaaaari ini pika nak promote PRINTED SHAWL RM5.00 ONLY!!!! 


serious?!



mana nak dapat printed shawl murah derrr..tak lain tak bukan dekat

yeahh bebehh! 

paling-paling tak pun dekat pasaran RM8.00 tu pun lepas dah nego kan..

so apa tunggu lagi....cepar order dekat sini



leopard printed shawl





tiger printed with butterfly shawl




pink and green swirls shawl





red hot polka shawl





purple stripe shawl



and many more......CLICK HERE


maaf atas kualiti gambar yang tak seberapa ini tidak bermakna qualiti shawl tu pun tk seberapa..shawl tu jauhhhhh lebih cantik dari gambar...believe me ^_^


jadi, apa anda tunggu lagi..cepat-cepat order sebelum terlambat..and jangan lupa ajak kawan-kawan pakat ramai-ramai beli shawl!!!!!

do visit here for more

and like us on our facebook page

BYEE


thanks for reading this
datang lagi ^_^

Friday, March 23, 2012

we are

assalammualaikum


FALLING IN LOVE WITH THIS SONG!!!!!!





lepas korang dengar mesti jatuh cinta gak kan ^_^





BYEE~





thanks for reading this
dalang lagi ^_^

Thursday, March 22, 2012

when its come the blue

assalammualaikum

"blue make you calm" 



dwi-shawls .. nightmare catcher gOld .. unbranded royal blue kemeja ..ngee



royal blue super hOwt!


p/s: after this i will state what i wore to share with you all ! *promise ^_^


BYEE..


thanks for reading this blog
datang lagi ^_^

Saturday, March 17, 2012

sometimes people make mistake

assalamualaikum





" actually, people always make mistake "



nak cakap pasal kesalahan..mustahil lah kalau anda semua tak pernah lakukan kesilpan kan..no body perfect!..dalam dunia ini semua orang pernah melakukan kesilapan kecil mahu pun yang besar..sama ada anda sedar atau tidak je lahh...

jadi mari kita sama-sama ambil iktibar atas kesilapan yang kita lakukan...kadang-kadang rugi jugak tak sedar kesilapan kita kerana kita tak berpeluang untuk memperbaiki nya...kan...

melainkan anda rasa anda sentiasa betul 24 jam7 hari seminggu kan...tak pun 24/7 ehekk..
 


i will improve my self... 



baru-baru ini pika tengok cerita Ketika Cinta Bertasbih..dalam cita tu watak khairul azzam tu ada cakap......

"bagi mereka yang merasakan diri mereka itu baik, rendah diri, selalu tolong orang dan berbuat baik..hakikatnya mereka itu adalah orang paling takkabur..di mana lebih teruk dari mereka yang berlagak secara terang-terangan" nauzzubillah...
(ayat yang dicakap tu dalam indo language la ye)

kebenaran nya hanya Allah S.W.T je yang tahu

tp pika tak berapa sure lah, nak lebih kompom bole tanya ustaz atau para ulama' yang lebih arif..pika share je..ehehee...


BYEE...


thanks for reading this.. 
do drop a few comments  :)

Thursday, March 08, 2012

a GIFT to remember

assalammualaikum

hai, first of all, pika nak mintak mari kita sama-sama mendoakan kesihatan ibu pika *amin


bagi anda teleng kejap :P


today my activity pack sikit..sebab pika pergi post barang untuk pikalurve's customer then terus menuju ke OU untuk ambil my phone dekat NOKIA CARE (sy pakai phone nokia jew, xde i pun)......
for now, my phone buat hal apa tah..sekajap ok, kejap tak..and hari tu pergi ulu bendul..perghh sedap je phone tu tenggelam dalam air..sebab tak sedar phone ada dalam pocket that time..agagaggaaa..
jadinya kena perelokan camera nya yg sudah rosak itu...

tapi.........................
kecewa sikit..hurmm..tah pape lahh yg di baiki nya..xpe, esok nak try check balik dengan NOKIA CARE tu..siap kau! ahahaa :P



and lepas tu pika terus pergi lepak di rumah shila (bukan shila hamzah ye)

datang-datang,terus sebat dominos(tak malu jap).. lepak(buat macam rumah sendiri lerr).. chit chat (bukan kit kat)..harus lahhh!

and surprisingly shila tunjuk this clutch.... 
she bought this at Jarkata, Indonesia (her hometown)
kira nya ini adalah oleh-oleh dari sana ya pak! senang bangat hati guae :)

dia suruh pilih satu....wink wink ^_^


happy nyewwwwwwwwww.....


mula-mula nak decision making tu, bukan main payah nya...
pika kompius between this two lovely clutch

or



this is Shila..


Q: "shila, can i have both?"

A: "nope!"


ngee :D


finally i choose this nude pink clutch :)
am my decision ryte? (answer it, if you read this)


that's what i mean by a GIFT to remember
 (bukan a walk to remember, tu cite romantik sedih ) 

byee


thanks for reading this :)



Tuesday, March 06, 2012

pray for my mother, please..

assalammualaikum

pika baru lepas pulang dari hospital setelah 3 hari di hospital untuk menjaga ibu pika..btw, now pika tgh cuti untuk study week.........
pika berada di hospital sg.buloh and tomorrow ibu kena transfer ke Hospital Kuala Lumpur..untuk berjumpa dengan yang lebih pakar tentang penyakit ibu..



this is my mom..


"ibu, ibu kena tabah taw! ibu kena sihat seperti dulu..kuat kan semangat ibu..think positive..i know you can do it..please be strong..i ALWAYS LOVE YOU FOR EVER AND EVER AND EVER!!! "



please don't ask my mom sakit apa..sebab memang penyakit ibu pika serious sangat..pika sendiri tak boleh nak explain sebab pika akan nangis bila nak explain...so please...
just pray for her... *daah nangis ni... :'(


doakan untuk ibu pika!

AND imagine that my mom tgh terlantar sakit teruk di hospital by next Monday pika dah start my FINAL EXAM...Ya Allah!!! pemudahkan lah segala nya Ya Allah...kuatkan semangat ku..tabahkan diri ku!


*amin

Sunday, March 04, 2012

terukir di bintang tak mungkin hilang cinta ku padamu :)

assalammualaikum



love this song :)




"sayangku jangan kau persoalkan siapa di hatiku, terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku pada mu "





byee

thanks for reading this :)