Friday, November 25, 2011

breaking dawn part 1 ohsem!

assalammualaikum

hey, semalam pika ke curve watching movie BREAKING DAWN PART 1! memang best! semua dah kecoh kan cerita ni dah nak keluar...taraaa~

this time Bella kawin dengan Edward...and dapat anak!!!!! tapi sementara nak dapat anak tu macam-macam benda berlaku kat Bella..sebab dia mengandung anak Vempire kot..nak tahu apa kesudahan cerita ini....pergi tengok dekat wayang! tak rugi pun beli tiket untuk cerita best..


tengok trailer cerita ini dulu..

okeh tak?hehee...


but sebelum tu kami ke hot roll and makan! since pika tak makan dari pagi so, memang lapar gylaa..hehee..

my favorite chicken & cheese crispy!!! addicted sangat dengan makanan ini..memang sudah menjadi kegemaran utama..kalau pergi curve tu memang tak sah kalau tak beli ni..heheee..


here the ticket! 
haa??? ada 2 ticket..who with me?


tadaa~ shila peminat sangat dengan twilight semua lahh...she in jacob team! huhuu..
btw, she have all the books..OHMAYYY! pika bukan suka membaca..so, memang tak lahh nak beli buku-buku tu..hihii...


selepas habis je movie terus menuju ke poster and ambil gambar..HAHAA... :)


secara keseluruhan nya..memangt ak rugi tengok cerita ni..hevockkk gylerrr...hohoo..memang exited nak tunggu breaking dawn part 2 pulak...!!!!hehee..


tataa~

thanks for reading this :)

Wednesday, November 23, 2011

pikalurve at Subang Parade

assalammualaikum

as i mention dalam ENTRY SEBELUM ni..pikalurve ada buka booth dekat subang parade on 6 NOVEMBER 2011 ..its during hari raya kurban..hehee..lambat nya nak update ni dah nak akhir bulan november dah..hohoo...


here some picture i sempat capture..


so, here i am..preparing stuff..setup booth..


my mother and brother tolong hantar i and setup booth..lepas tu dorang balik pergi beraya tinggalkan puteri ini di booth..hohoo..


tgh setup lagi ni..huhuu..banyak barang..macam-macam ada..weee~


ni lahh hasil persiapan..tak tahu nak cakap apa..HAHAA...


kuih ini i buat sendiri..u tengok je burok..tapi rasanya sedap okehhh..antara yang paling laris gitu


pouch animal print tu tinggal 2 pcs je..


messy is sexy..HIHIII...


pikalurve collection..tempa penyakut ni pada akhir hari pembelian tumbang jugakk..sebab banyak sangat barang i letak..huhuuu...


customer..customer..actually yang tengah tu kawan kak intan and yang kiri tu anak buah kawan dia(miza)..thanks to miza sebab beli barang dari pikalurve..


cari sign ini..


shopping time!


i'm tired..nasib baik kat situ ada aircond..takde lahh panas sangat...fuhhh~


here the sign again!


secara keseluruhan nya..SERONOK jugak lahh..untung tak banyak sangat sebab orang sebok beraya gamaknyerr..tapi alhamdulillah..everything went well! wink wink ^_^

nantikan pikalurve di RASTA TTDI pada 26 NOVEMBER 2011(sabtu)..
see you there..!!!!!

XOXO

Sunday, November 20, 2011

patnampat & my blog first anniversary and i'm thinking of GIVEAWAY, agak-agak ada respond tak? :)

assalammualaikum

hai, salam satu malaysia pika ucapkan...20.11.2011..its it beautiful date!!! this beautiful date is also my blog first anniversary..yeayyy! dah satu tahun pika berblog..selagi sy boleh share sy share..i love my blog..muahh..muahh..muahhh..


my exited face!!!! weeeee~~~~~~~~

so, here the song..

HAPPY BIRTHDAY TO YOU! 
HAPPY BIRTHDAY TO YOU! 
HAPPY BIRTHDAY TO MY BLOG!!! 
HAPPY BIRTHDAY TO YOU! ...
- nyanyi dengan lunak ala-ala Dato' siti gitu -


yeayyy..yeayyy..make a wish!!!..make a wish!!!

ok..DONE :)

fuhhhh! *tiup lilin..hehee..

mereng jap =.="

sempena first anniversary sy bercadang untuk buat GIVEAWAY..yeayy! ofcourse pikalurve yang sponsor..yeayyy! agak-agak ada orang nak join tak?kalau berminat sila comment di bawah..kalau ramai yang memberi respond yang baik..pika akan buat GIVEAWAY dengan hadiah-hadiah yang best! :))))

  patnampat singkatan untuk empat enam empat..kenapa dengan empat enam empat? hehee..464 is my current followers :))) SUKA! SUKA! ..kecoh jerr minah ni ekk..orang lain dah beribu-raban follower tak kecoh pun..(ye ke tak kecoh? hohoo..) pika buat entry ini sebagai entry terima kasih yang tak terhingga kepada blogger-blogger yang cool and sudi follow my blog..and big thanks to my readers and also silent readers ... :DDD

jeng..jeng..

muchogracias :)))

sahayangggggg korang ketat2 macam legging(nak tunjuk bertapa ketat nya).. HAHAA...


tataa~


p/s: ada orang nak celebrate tak agak2 nya?
thanks for reading this :)

Friday, November 18, 2011

MOTD: the one that got away

assalammualaikum

new by kety perry the one that got away..asyik play lagu ni bebanyak-banyak kali..hehee..
SUKA! and penuh bermakna..hehee..


click play :)

dalam video clip ni kety perry dah tua..dah tua pun bergaya lagi okeh! video clip lagu-lagu kety perry semua best-best! :DDD

thats all

tataa~


thanks for reading this :)

Wednesday, November 16, 2011

The Adventure of TINTIN

assalammualaikum

olaa, i just got back from watching movie "the adventure of TINTIN" the word TINTIN remind me of my friend..Cik Fatin Hanani..hehee..fatin, i watch you just now..but in this movie TINTIN is a guy..HOW? =.='  ..hahaa..forget it..the adventure of TINTIN the secret of the unicorn..not bad lahh cerita ni..mula-mula dengar tajuk je pika dah gelak.sebab macam tengteng pun ada daa..hohoo..




tengok trailer dulu..weeheee~

cerita ni seronokand karton dia nampak macam manusia yang real..serious respect lahh..SUKA SUKA..
pika bagi 31// 5untuk cerita ni..pika rasa akan ada sambungan dari cerita ni sebab dorang dapat another clue..blurr what am i talking about? HAHAA..tonton lahh cerita ni..you will know it!..


tataa~

thanks for reading this :)

Monday, November 14, 2011

Malaysia's online fashion entrepreneurs' weekend (MOFEW)

assalammualaikum

like i mention before..last saturday was fun..seronok berjalan sana sini and penat kan kaki..on 11.11.11 to 13.11.11 there are MOFEW at midvalley.. i'm totally there.shopping with my ibu and friends..actually saja ajak cik fatin keluar..and last saturday cik fatin ajak pergi midvalley.. since i tak keluar dengan dia time cuti sem..and why not, let get loud! and my ibu pun nak ikut jugak..hehee..


here i am at the MOFEW..actually ni gambar time nak balik..hohoo..saja letak gambar ni dulu..i shopping a lot as well as my mom :) 



tak lupa jugak cik fatin..sempat jugak beli barang..


stop by dekat booth jcvk inspired, seriously card dia jual unik and cantik..yang special nya bila bukak card tu ada something timbul..woww! ada sesiapa yang berminat tak nak bagi dekat i.. *dalam mimpi je lahh 


fatin and fyda..wink wink ^_^


here i am dengan muka tah pape..hohoo..


fyda are find for a bag..like she say "a bag not bags"..FUNNY :)))


cute..grab it fatin!!! hehee..
she said " dah mula dah pika ni.." ahakss ;)


then..we check baju muslimah yang gorgeous..baju muslimah sekarang..cantik2 okehh..kalau dulu gambar kartun, bunga2..macam budak2 sikit so sy tak berapa berkenan lahh..but, nowdays..woww! cantik2 okeyh..rasa nak beli semua..yang best available in all size (dari yang kurus kering sampai gemok gedempol..tu pun kalau ada stock)..HOHOOoo..


banyak sangat beautiful bags...nak beli!!!! tapi ibu cakap sy dah ada banyak bagss..


fyda trying angry bird ring..SUKA LA TU :)


while i'm trying BIG RED HEART RING..what with the face????


sekarang ni, pika dah jatuh cinta dengan father like accessories..


this when i'm look like angelina jolie..COOLERR!


fall for this leopard cardigan..i stop buy at the bubble luscious boutique mesti lahh grab satu..hohoo..
it cost me only RM35 only...MURAH kan..kalau tak RM40, i think..kalau online maybe harga jadi lain..
  

then, i stop by at Qala Qisya & Qala Man booth..i meet beautiful farah dengan her sister yana petisuara..like siapa tak kenal mereka yang super fashionista ni ryte?


at first, tak perasan booth tu..i just jalan2 then ternampak Qala Qisya booth..so i datang memang nak beli baju and my mom in hurry sebab kami tak solat magrib lagi..then, tak sempat i nak godam satu-satu barang dekat booth mereka..


so here we are..my mom take this picture..seriously memang in hurry ni..sebab gambar jadi blur and bergegar..hohoo..


thanks to fatin and fyda..finally jumpa jugak fatin..eleyhh..macam lahh tak boleh jumpa next time kan..lagi pun next week i dah start my kuliah.. T__T

wish me luck..


thanks for reading this :)

Sunday, November 13, 2011

MOTD: someone like you

assalammualaikum

hello...sekarang tengah mood nak mencari...............okeyh jom kita dengar lagu by Adele..lagu dari Adele ni semua nya best! suara dia..lunak and unik..LIKE LIKE..


kan? faham kan? OK.BYE


thanks for reading this :)

kes terharu bergolek-golek

assalammualaikum

hey, simple update jerr (boleh percaya ke?)..actually pika baru balik dari mid valley td..shoppinging with my ibu and may friends :))) ..seriously penat, well korang tahu lahh mid valley tu macam mana kan??? and i pergi with my ibu..every shop she want to stop by..pantang nampak kedai mas, berlian ke dan seanggakat dengan nya..aigoo..aigoo..(opsss...tu kita story later..)..

sekarang ini pika nak story kes yang buat pika terharu..yang buat pika sebak keterharuan ni apabila seorang blogger yang comelsss and cun ni make my blog as her favorite blog..woww! i was surprised .. ofcoz i'll be..siapa lahh pika ni kan? hanya lahh manusia yang tahu makan, berangan, tidorrr, shopping (membazir), online sampai ladtop meletop, pikalurveeee, tu jelahhh..heheee...tak sangka blog yg simple ini pun boleh menarik perhatian cik shara..THANK YOU YOU YOU!!! ..dalam blog pink cik shara bunga dalam entry dia (SINI)..seriously terharu, thanks gorgeous..rasa nak pergi jumpa dia nak bagi choki-choki..tu je yang termampu..nanti dah update sikit i bagi Kinder Bueno okeh..tak pun Ferrero Rocher ..boleyh eaaa...

wink wink ^_^


thanks shara :))) she said "i adore her :) dia chantek sangat and aku suka cara dia dress up."
actually, pika simple je..buat apa yang termampu and kadang-kadang tu memang serabai sikit (what??kadang-kadang?? all the time kott..HAHAA)..LOLL :P



ayat buat pika terharu bergolek-golek tu time she mention that " putih gebu orangnya. chantek manis tak payah cakaplah sebab memang dah chantek, memang dah manis." ..seriously terharu..sampai tergaru-garu..thanks dear,,,tocey tocey cey..apa-apa pun jom terjah blog cik shara bunga yang cun + comelsss ni..hehee...




thanks :)


p/s: ada ke orang terharu bergolek-golek? HAHAA.. :D


thanks for reading this :)

Friday, November 11, 2011

lambat ke untuk 'in time'

assalmmualaikum..

hello..lambat sangat untuk pika update tentang cerita ni..apa-apa pun pika dah tengok minggu lepas..cerita apa? cerita IN TIME..lakonan Justin Timberlake and Amanda Seyfried..

maybe dah ramai yang tengok cerita ni kan..yang belum tengok boleh la tengok dekat panggung wayang yang berhampiran dengan anda (kalau ada lagi lahh) hehee..



jom tengok trailer cerita ni.. 

so, dah tengok trailer..boleh agak2 tak cerita ini macam mana?



bayangkan masa menentukan untuk kita hidup..yang kaya boleh terus hidup beratus-ratus tahun dan yang miskin mati sebab hidup susah..semua pakai masa..nak beli barang pun pakai masa..taxes lagi..setiap hari taxes makin meningkat dan terus meningkat..so yang susah tu mati..pastu ada pulak zone zone time..zone untuk orang kaya dengan zone untuk orang miskin..

cerita ini seronok jugak lahh..nak menunjukan bertapa penting nya masa tu untuk manusia..so jangan membazair kan masa yang kita ada..guna kan dengan sebaik nya dan lalukan sesuatu yang aktiviti yang berfaedah dan berguna :)))

sy bagi 4/5 star untuk cerita ni..


thanks for reading this :)

ELEVEN ke 11

assalammualaikum

hey! whatca doing???
well sekarang sudah 11.11.11..woww! tarikh yang cantik kan? it will be nicer if 11.11.11 am.. am i ryte?
ohh 11.11.11 be nice to me..i want to have some memorable time please :))))

so, sempena 11.11.11 ni..sy nak jawab soalan yang di tag oleh apexogamy (SINI)..kebetulan pulak kan..why not i just answer it all :)



Term & condition:-
1.You must post this rules..
2. Each person must post eleven things about themselves in their journal..
3. Answer the question the tagger set for you in the post & creat new questions for the people who you tag to answer..
4.You have to choose eleven people and link them on the post..
5. No tag bak okay..



ELEVEN THINGS ABOUT ME?


1. my full name is SYAFIQAH BINTI HASHIM 
2. i was born on 15 APRIL 1992 (sekarang masih belasan tahun okehh..HEHEE)
3. hobi utama SHOPPING! i was born this way..
4. currently i busy with my small business, pikalurve (do check it out HERE)
5. my favorite color is PURPLE! pantang nampak warna purple dan anak-anaknya..
6. i don't like course that i'm taken now..sebab tak minat..SAD :'(
7. i LOVE my family so much! but sometime gadoh2 tu biasa lahh..manja-manja lahh katakan..
8. tak suka result SEM3 sebab DROP bergolek-golek..NANGIS :'''(
9. i liat sikit nak bagun awal-awal pagi..kadang-kadang solat subuh pun pkul 7 lebyhh..HOHOOO..
10. i nak buat part-timer make up for event or something..insyaallah kalau ada rezeki kelak..doakan ehh..
11. i hope i success in future and beyond :)




SOALAN YANG DI TAG

1. Selalu tido lebih kul 1 a.m tak? kul bape? (saje nak buat kajian ni)
ikut tempat dan keadaan jugak lahh..tapi bohong lahh kalau nak cakap yang pika tak pernah tido pukul 1a.m dan keatas..HEHEHEE...


2. suke warna ape? at least 2...
ohh..macam dan terjwab dekat about me lahhh pulak(merujuk kat atas)..ofcourse PURPLE and BLACK


3. macam mane boleh ceburi bidang blogging?
saja suka suki makan coki-coki..HUHUU..


4. sekolah rendah and menegah kat mane?
SK SEKSYEN 7 KOTA DAMANSARA
SMK SEKSYEN 10 KOTA DAMANSARA
SMT ALOR STAR, KEDAH


5. selain mekah, kalau jejalan overseas nak pergi mana?
nak pergi PARIS and AUSTRALIA


6. bila last time menangis? story cket kalau boleh lah..
segan nyaaa..baru lepas nangi tadi sebab tgok result SEM 3 DROP bergolek-golek tu.. :'(


7. suke makan ape?
burger, pizza, daging masak black paper..makanan yang halal di makan and sedap :)


8. dulu pernah buat suara robot kat kipas tak? huahua
soklan favorite ni..tak pernah pulak orang nak tanya macam ni sebelu ni..HAHAAA..jawapannya semestinya pernah dong! seronok kot..NYANYI2 pun terasa suara tu merdu walaupun hakikatnya tak..HEKHEKEHKK..


9. jom lepak sesame nak?
dah berapa kali ajak and rancang..ada saja penghalang ekk..BOLEH je..


10. pernah panjat pokok manggis/rambutan and lepak kat atas tu tak?
tak..sebab tak reti panjat pokok..HAHAA..


11.ok tak blog ni? tolong bagi cadangan nak renovate..hehe
okeyh..HIJAU je..and banyak jari-jari yang kena kerat..SUKA! SUKA! ^_^





SOALAN YANG PIKA NAK TAG

1. tengah buat apa sekarang?
2. dah makan ke belum? (soklan mintak penampar)
3. kalau gelak selalu OVER ke SOPAN2 je?
4. suka STYLE HANA TAJIMA or YUNA tak? (soklan tah pape)
5. selalu LEPAKING dengan kawan/family kat mana?
6. agak-agak nak kahwin umur berapa? ke dah kahwin? story sikit?
7. reti memasak tak? (soklan nak bagi kantoi..hihii)
8. kalau ada peluang..korang nak pergi memancing ikan ? kenapa?
9. kalau ada peluang nak jumpa artis mana? siapa? 
10. who is your idola? why? why? tell me why?
11. dah LIKE fan page pikalurve ke belum? HOHOO.. =P

selesai sudah kerja den :)




so, nak tag (11 orang??)

zoey zau yah
fatin hanani
maya lisa
fyna here
susuegoodday
pink velvet
nurul hidayah rosli
nurul ain
liza razak
ina achik
miss genit


fuhh! DONE tagging..yeayy..korang jawab semua soklan tu ehh..lebiu :)))


haha..tu saja buat sy sekarang..salam 11.11.11 dari sy buat anda semua :D


tataa~


thanks for reading this :)

Monday, November 07, 2011

selamat hari raya aidiladha

assalammualaikum

hahaa..i know i lambat sangat nak ucapkan tapi apa-apa pun pika tetap nak wish jugak...

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA 
kepada semua umat islam di seluruh dunia tak kira lahh kat mana pun..kat planet marikh ke kot-kot ada orang Islam kat situ ekk..hehee..

while orang sibuk nak korbankan lembu, kambing ke unta ke..kucing ke..HOHOOoo..pika pun sibuk jugak dengan business..yeahh..orang maybe akan kata pika ni gyla ke apa buat business time orang sibuk raya..apa-apa pun nak buat macam mana....dah lepas dah pun..sy masih normal je sekarang ni..


disini pika tempekkan gambar pika time di booth..crowd tak ramai sangat but okeyh lahh..maklum lahh, time raya..semua sibuk nak makan daging korban..huhuu..

to all pikalurve customer..thanks for coming!!! hargai semua jasa-jasa anda..yang datang menjenguk pun thanks jugak tw..hehee..

have a great day everybody

do check out all NEW ARRIVAL item at pikalurve!!!

do like pikalurve fan page  

thankssss...


tataa~

thanks for reading this :)


Thursday, November 03, 2011

dinner at ayob cafe!

assalammualaikum

hey..hehee..semalam (semalam nya lagi) kekenyangan sebab sebab sebab sy makan dengan kenyang! FINE! my friend(azmira) invite me to having dinner at ayob cafe located at kota damansara..tempat tu seriously vintage and antique gylerrrr! penuh dengan barang-barang antique kat situ and thats the THEME i think..okeyh..forget about that, we talk about food! here only serve western food..yummy!..anything what you like such as chicken chop, lamb chop, chicken grill, black paper stick ...blablablaaa..and so on..

siapa yang pernah pergi they will know the situation.and the price is affordable..

and that night is raining..tapi itu bukan penghalang..sebab memang dah lapar kot!HAHAAA..

ayob cafe!


sebelum sampai main menu we are served with roti bakar and mentega..muka macam ada nur gitu sebab nampak makanan depan mata..tapi act cool jerr.. ^_^


and this is shila..she come at ayob cafe straight away from her college..hehee..tak balik-balik rumah..
sabar ya shila..


pika order air barli! favorite ni (semua favorite)


and this is what i order.. burger sizzling...sampai-sampai je berasap-rasap sebab atas hot plate..perut pun turut menyanyi ketidaksabaran untuk makan..but tunggu dulu, kena hormat sebab my friends punya makanan belum sampai lagi..so, tunggu and tunggu..and tunggu.......


makanan dah sampai...bersedia untuk makan..weeheee~


bila makan masing-masing khusyuk..yelahh sangat..sembang pung pang, pung pang..gossiping sikit! pasal kim and kris yang dah cerai tu(i still cannot believe it!kawin juta-juta..tub tub cerai, apa ingat kawin ni macam permainan ke..) ..hahahaa..


lepas dah selesai makan..for sure muka kenyang..azmira act like she trying to kill me but why she smile? have no idea..while i'm act like i suka untuk di bunuh or what?HAHAHAA...

wonderful night..paling tak leyh lupa shila cakap that..masing-masing bawak kereta sendiri..hahaa..saja nak penuhkan parking.. :)


tataa~

thanks for reading this :)