Friday, November 18, 2011

MOTD: the one that got away

assalammualaikum

new by kety perry the one that got away..asyik play lagu ni bebanyak-banyak kali..hehee..
SUKA! and penuh bermakna..hehee..


click play :)

dalam video clip ni kety perry dah tua..dah tua pun bergaya lagi okeh! video clip lagu-lagu kety perry semua best-best! :DDD

thats all

tataa~


thanks for reading this :)

Wednesday, November 16, 2011

The Adventure of TINTIN

assalammualaikum

olaa, i just got back from watching movie "the adventure of TINTIN" the word TINTIN remind me of my friend..Cik Fatin Hanani..hehee..fatin, i watch you just now..but in this movie TINTIN is a guy..HOW? =.='  ..hahaa..forget it..the adventure of TINTIN the secret of the unicorn..not bad lahh cerita ni..mula-mula dengar tajuk je pika dah gelak.sebab macam tengteng pun ada daa..hohoo..




tengok trailer dulu..weeheee~

cerita ni seronokand karton dia nampak macam manusia yang real..serious respect lahh..SUKA SUKA..
pika bagi 31// 5untuk cerita ni..pika rasa akan ada sambungan dari cerita ni sebab dorang dapat another clue..blurr what am i talking about? HAHAA..tonton lahh cerita ni..you will know it!..


tataa~

thanks for reading this :)

Monday, November 14, 2011

Malaysia's online fashion entrepreneurs' weekend (MOFEW)

assalammualaikum

like i mention before..last saturday was fun..seronok berjalan sana sini and penat kan kaki..on 11.11.11 to 13.11.11 there are MOFEW at midvalley.. i'm totally there.shopping with my ibu and friends..actually saja ajak cik fatin keluar..and last saturday cik fatin ajak pergi midvalley.. since i tak keluar dengan dia time cuti sem..and why not, let get loud! and my ibu pun nak ikut jugak..hehee..


here i am at the MOFEW..actually ni gambar time nak balik..hohoo..saja letak gambar ni dulu..i shopping a lot as well as my mom :) 



tak lupa jugak cik fatin..sempat jugak beli barang..


stop by dekat booth jcvk inspired, seriously card dia jual unik and cantik..yang special nya bila bukak card tu ada something timbul..woww! ada sesiapa yang berminat tak nak bagi dekat i.. *dalam mimpi je lahh 


fatin and fyda..wink wink ^_^


here i am dengan muka tah pape..hohoo..


fyda are find for a bag..like she say "a bag not bags"..FUNNY :)))


cute..grab it fatin!!! hehee..
she said " dah mula dah pika ni.." ahakss ;)


then..we check baju muslimah yang gorgeous..baju muslimah sekarang..cantik2 okehh..kalau dulu gambar kartun, bunga2..macam budak2 sikit so sy tak berapa berkenan lahh..but, nowdays..woww! cantik2 okeyh..rasa nak beli semua..yang best available in all size (dari yang kurus kering sampai gemok gedempol..tu pun kalau ada stock)..HOHOOoo..


banyak sangat beautiful bags...nak beli!!!! tapi ibu cakap sy dah ada banyak bagss..


fyda trying angry bird ring..SUKA LA TU :)


while i'm trying BIG RED HEART RING..what with the face????


sekarang ni, pika dah jatuh cinta dengan father like accessories..


this when i'm look like angelina jolie..COOLERR!


fall for this leopard cardigan..i stop buy at the bubble luscious boutique mesti lahh grab satu..hohoo..
it cost me only RM35 only...MURAH kan..kalau tak RM40, i think..kalau online maybe harga jadi lain..
  

then, i stop by at Qala Qisya & Qala Man booth..i meet beautiful farah dengan her sister yana petisuara..like siapa tak kenal mereka yang super fashionista ni ryte?


at first, tak perasan booth tu..i just jalan2 then ternampak Qala Qisya booth..so i datang memang nak beli baju and my mom in hurry sebab kami tak solat magrib lagi..then, tak sempat i nak godam satu-satu barang dekat booth mereka..


so here we are..my mom take this picture..seriously memang in hurry ni..sebab gambar jadi blur and bergegar..hohoo..


thanks to fatin and fyda..finally jumpa jugak fatin..eleyhh..macam lahh tak boleh jumpa next time kan..lagi pun next week i dah start my kuliah.. T__T

wish me luck..


thanks for reading this :)

Sunday, November 13, 2011

MOTD: someone like you

assalammualaikum

hello...sekarang tengah mood nak mencari...............okeyh jom kita dengar lagu by Adele..lagu dari Adele ni semua nya best! suara dia..lunak and unik..LIKE LIKE..


kan? faham kan? OK.BYE


thanks for reading this :)

Friday, November 11, 2011

lambat ke untuk 'in time'

assalmmualaikum..

hello..lambat sangat untuk pika update tentang cerita ni..apa-apa pun pika dah tengok minggu lepas..cerita apa? cerita IN TIME..lakonan Justin Timberlake and Amanda Seyfried..

maybe dah ramai yang tengok cerita ni kan..yang belum tengok boleh la tengok dekat panggung wayang yang berhampiran dengan anda (kalau ada lagi lahh) hehee..



jom tengok trailer cerita ni.. 

so, dah tengok trailer..boleh agak2 tak cerita ini macam mana?



bayangkan masa menentukan untuk kita hidup..yang kaya boleh terus hidup beratus-ratus tahun dan yang miskin mati sebab hidup susah..semua pakai masa..nak beli barang pun pakai masa..taxes lagi..setiap hari taxes makin meningkat dan terus meningkat..so yang susah tu mati..pastu ada pulak zone zone time..zone untuk orang kaya dengan zone untuk orang miskin..

cerita ini seronok jugak lahh..nak menunjukan bertapa penting nya masa tu untuk manusia..so jangan membazair kan masa yang kita ada..guna kan dengan sebaik nya dan lalukan sesuatu yang aktiviti yang berfaedah dan berguna :)))

sy bagi 4/5 star untuk cerita ni..


thanks for reading this :)

Monday, November 07, 2011

selamat hari raya aidiladha

assalammualaikum

hahaa..i know i lambat sangat nak ucapkan tapi apa-apa pun pika tetap nak wish jugak...

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA 
kepada semua umat islam di seluruh dunia tak kira lahh kat mana pun..kat planet marikh ke kot-kot ada orang Islam kat situ ekk..hehee..

while orang sibuk nak korbankan lembu, kambing ke unta ke..kucing ke..HOHOOoo..pika pun sibuk jugak dengan business..yeahh..orang maybe akan kata pika ni gyla ke apa buat business time orang sibuk raya..apa-apa pun nak buat macam mana....dah lepas dah pun..sy masih normal je sekarang ni..


disini pika tempekkan gambar pika time di booth..crowd tak ramai sangat but okeyh lahh..maklum lahh, time raya..semua sibuk nak makan daging korban..huhuu..

to all pikalurve customer..thanks for coming!!! hargai semua jasa-jasa anda..yang datang menjenguk pun thanks jugak tw..hehee..

have a great day everybody

do check out all NEW ARRIVAL item at pikalurve!!!

do like pikalurve fan page  

thankssss...


tataa~

thanks for reading this :)


Tuesday, November 01, 2011

join us!

assalammualaikum

hello people...

big invitation!!!!!


do join us!!!..
 i know it hari raya haji..but, lepas u solat aidiladha then, come visit us lahh ok? u boleh shopping untuk raya haji pulak..then u beraya and makan lembu or kambing kurban banyak-banyak..eheheee..
u can get clothing, scarves, accessories, and special gift! price??? seriously MURAHH! 

datang!! jangan tak datang.. 

^_^

spead the LOVE bebeh!

tataa~


thanks for reading this :)