Wednesday, September 21, 2011

vintage memory

assalammualikum


venue: Kg.Gajah, Perak
date: lupaa =.='
event: gotong-royong membersihkan kampung halaman


showing some hardwork..yeahh!
nampak tak, api membara kat belakang tu..perghhh, panas tu..
nampak tak, peti ais kaler pink tu..kau hado??..tapi tamat sudah riwayat peti ais kaler pink tu kena bakOr
nampak tak, siapa yang angkat peti ais tu sorang-sorang??? abang sy tu..ehee~
nampak tak, ada orang tunjuk "6pack"??huhuu..cousin sy
nampak tak, ada orang arab pakai purdah kaler merah yang tengah buat peace tu?? sy lahh ^_^
nampak tak gambar ini di edit begitu vintage..sy yang edit tu..wekk :P perasan..edit gambar pun tak reti ada hati nak edit macam ini..huhuu..ini hasil edit dari abang sy..hahaa~

such a vintage memory


till then,


thanks for reading this :)

Monday, September 19, 2011

recipe: spaghetti mushroom & sausage

assalammualaikum

new recipe inspire from my sister..memang superlicious..rugi kalau siapa tak try (ayat nak promote)..simple and easy je..korang boleh makan makanan sedap2..jangan kata orang bujang tak boleh masak..salah ayat tu..semua orang boleh masak, cuma sedap tak sedap jelahh..huhuu..

today sy nak share cara sy makan spaghetti yang simple nak buat and confirm sedap ^_^ 

jeng-jeng! 
*terliur seketika


what you need:-
1) spaghetti
2) two tin sup cendawan campbells.
3) satu tin cendawan
4) sausage
5) susu kotak kecil dutch lady low fat
6) garam secukup rasa
7) bawang besar potong dadu


how to do:-
1) rendam spaghetti dalam air panas sehingga lembut
2) sementara tu, panaskan sedikit minyak dalam periuk dan tumis bawang
3) kemudian masukkan dua tin soup cendawan cimpbells kedalam kuali
4) masukan sekotak susu dutch lady low fat dan kacau sehingga sebati
5) masukan sausage (sudah di potong) dan cendawan..kacau-kacau
6) masukkan secubit or dua cubit garam secukup rasa..jangan lebih garam pulak..nanti rasa air laut ekk..
7) tutup api dapur, kemudian toskan spaghetti yang di rendam tadi..
8) ambil spaghetti tadi letak dalam pinggan and campurkan dengan sup yang dah siap tu
9) makan lahh..nak tunggu apa lagi..



hasil sup dah siap :-
tu diaa~
selagi boleh nak letak sausage nya..agagagaaa..


macam ini lahh rupanyaa..memang melipah ruahh lahh kuahnyaa..sausage nya banyak..mashroom pun banyak..sy tambah berkali-kali sebab sOdap! ehee~


nyumm nyumm! laparrrr sudahhh!


selamat mencuba!


assalammualaikum



thanks for reading this :)

Wednesday, September 14, 2011

make up: ocean inspired

assalammualaikum

hai awak awak semua..

lalalalalalalalalaaaa~ today i nak share makeup inspired by ocean..kalau ocean mesti lahh biru kan..hehehee...actually dah lama dah makeup ni..but baru nak update untuk share dengan awak awak semua..ehee~


base:-
foundation from revlon
pressed powder from maybelline



eyes:-
eyeshadow palatte (blue+baby blue+dark blue)
in2it liquid liner (black)
mascara by maybelline



check:-
blusher by MAC



lips:-
lip balm colour change from maybelline



total look it simple and to much of blue..hehee..jarang sy pilih blue as my makeup .. ini saja testing..but, not bad what...HAHAA..

any comment or suggestion?


till then


byee..


thanks for reading this :)

Tuesday, September 13, 2011

baskinrobin+secretrecipe

assalammualaikum


cerita nak sangat-sangat makan ice-cream baskin robin & secret recipe..sudah lama sy nak makan ice-cream baskin robin..and dengan ini..adanya peluang untuk keluar..why not kan? kita keluar bersuka-ria..HAHAA..lupakan segala masalah..



nahh! hambik...huahuahuaaa..

sy ke baskin robin..yummy! makan ice-cream favorite..

weewitt!


hehee..exited dapat makan ice-cream idaman kalbu! 


next..kami ke secret recipe untuk dinner!
order..order..order..



what we eat?

grill mushroom chicken (mine)

supebbb! :)))
dah lah time ini sy tengah lapar..memang bertambah-tambah sedap lahh!


beef noodle soup (hincek SR)

sedap ouh..dah lah mangkuk besor..rasa pun sedap..yummy!
sy duk cilok-cilok je..hahaaa..



sy minum ice chocolate wipe cream and hincek SR minum ice lemon tea


tengok wipe cream nyaa...YUMMY!
time tengah taip ini sambil tgok gambar pun dah terliur..mak aihh!
siap jadi wallpaper dalam handphone sy lagi okeyh..hahahaaa..FUNNY!


tengah kira duit lettew..takot tak cukup.HAHAHAAA...
actually dia tengah cari card apa tah nak tunjuk kat sy..hehee..




tanpa rasa sengan silu..nak makan,,,maklum lahh sy dah lapar..
tgok muka pun dah tahu..hehee..



sudah makan..hincek SR pergi bayarrr..


ehee~
dapat makan sodap-sodap!..SUKAA!


till then,


bye..


thanks for reading this :)

Sunday, September 04, 2011

BPP: Hot & Beauty (Nurul Ain)

assalammualaikum

HAI AWAK! AWAK! AWAK SEMUA! ^_^


tengah-tengah raya pun masih nak buat BPP..ngeheheheee...
kali ini sy nak memperkenalkan kepada anda (dah femes pun) PUAN LAWA! iaitu Nurul Ain..
sy pilih PUAN LAWA dlm kategori Hot & Beauty...


masyallah! CANTIK NYAA~



macam orang arab lahhh!



btw, Puan LAWA ini menjual beg tangan yang superbb cantik..kalau korang berminat..pergi lahh order dengan segera okeyh..beg tangan yang dia jual selalu hangit! selling fast!



CUN!


CANDID pun masih CUN! aishhh! jeles abis...



ARABIC! seyesly..suka sangat gambar ini...


ahaaa~ nak mengorat dia..simpan je lahh angan-angan tu ehh..





sebab dia sudah berumah tangga..baru je kawen..
semoga mereka kekal hingga ke anak cucu cicit..*amin



soo..sweet!



HAPPY for you Pn.Ain..huhuu..


ohh! apa tunggu lagi..
jum terjah blog Pn.Nurul Ain yang super HOT & Beauty macam rozita che wan gitu!
sekali dah click..confirm senyum lebOr!

tataa~


thansk for reading this :)