Monday, August 29, 2011

ahaa..KAD RAYA dah siap :)

assalammualaikum

HAI SEMUA!!!

kad raya dah siap!..kali ni korang tak payah tunggu posmen pos2 surat..sekarang zaman IT kan..weeheee~
sy buat sendiri kad raya and korang boleh lahh C&P pastu print sendiri..boleh gantung kat rumah korang nanti..ngahahaaaa...kompom meriah..!!! HAHAA...


taraa~

YE! sy tahu lukisan burOwk!..kalah budak tadika kan..dorang pun GELAK BERGULING-GULING tngok kad raya sy..sabOoo je lahh! apa-apa pun..kad raya ini ikhlas dari hati sanubari sy..jyeahhh!

jangan lupa C&P pastu print ehh..THANKS :)
sahayanggggg korangggg semua !!!!


tataa~


Selamat Hari Raya and Salam Satu Malaysia! MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!



thanks for reading this :)

Sunday, August 28, 2011

Surat Cinta KAHH?

assalammualaikum

i wonder..and keep wonderinggg!!!! what?

tetiba je ibu sy hulurkan satu surat..i was like..HUHHH??? apa ni ibu?..ibu pun cakap 'tak tahu lahh..surat kamu, check lahh"
bila di belek-belek surat tu 


its look like this...
ada my name..and address (which i dah hide) and sgt pelik sebab takde stem..jarang dapat surat tanpa stem..and ada chop merah..lagi lah sy tak tahu...wondering..wondering..


then, tetiba nampak sign seperti dalam gambar..aikk! biar betik dari L'OREAL ni...offer jadi model ke??? (berangan nak hebat je!)..then dengan perasaan yang tak sabar-sabar ni terus bukak surat tu..and....






















hihii....




























taraa~~~~

this what i got!!! i was like shock! double shock! and i'm thinking..kenapa tetiba pulak dapat lips smooth dari maybelline ni??? hurmm..
and suddenly baru sy teringat that day i ada answer a few question about maybelline produck via online of course..then, i NOTE that maybelline nak bagi suprise gift and terhad kepada 500 orang yang terawal menjawab soalan-soalan tu..

so i'm the LUCKY ONE! alhamdulillah ^_^
and jyeahh!


nanti sy nak try my new LIP BALM..color changing lip balm tw! means that..lip balm ini boleh membuat bibir kita berubah warna..maybe ikut warna darah kot..sebab kebiasaan nya macam itu..apa-apa pun..nanti sy cuba! wait for my opinion about this LIP BALM okeyh :)))) (next entry perhaps)


tataaa~


thanks for reading this :)

lets break our fast at WaroenG PenyeT

assalammualaikum

haa! selalu dok baca entry orang, depa dok berbuka puasa kat sana lahh..berbuka kat situ lahh..berbuka kat sinun lahh..jelesss wokeyh!..sebab i terperuk di hutan belantara untuk menuntut ilmu..gitu!

kali ini i dapat break my fast dekat luar...yippykaee!

tempat yang menjadi pilihan hati i ialah....WaroenG PenyeT! like daa~ siapa tak tahu waroeng penyet ini apa kan..so, tak payah lah nak explain panjang lebOorrr...i' sure you all know, kan?



PURPLE LOVER! ...all in purple (exception for my bag and pants)  
on my way to THE CURVE! the place where the waroeng panyet located


VINTAGE OWL RING in PURPLE too!
bought it from kak eQeen! thanks siss!



so, here we are :)
see! Indonesian Food Traditionally


kali ini sy berbuka puasa dgn HINCEK S.R (dah turun pangkat..huhuu)..
thanks hincek S.R sebab sudi ajak sy keluar untuk berbuka bersama-sama and belanja :))) (ayat belanja tu yang UP!)..


muka tension ke HAPE??? belek lah phone tu sampai kenyang!!!huhuu..


ni sah sah muka BAHAGIA! nak makan! nak makan! nak makan! 
*acah2 hentak meja gitu...   :))))


kami kebulOq! 

sampai je makanan terus ngap! ehh! tak lupa jugak untuk baca doa dulu...tanda kelaparan kami..


menu pilihan kami :-
 2 ayam penyet
 2 nasi putih
 1 soup rawon
1 ice lemon tea
1 milo dinosaur 




makanan nak tunggu lama sikit sebab SUMPAHHH ramai gylaaa orang time tu..kami pergi banyak kali then dia kan full reservation! T___T punOh harapan buat seketika..
jadi kami pun terus kan pejalanan ke 7 eleven..konon-konon nak alas perut dulu then baru pergi balik ke Waroeng Penyet tu..



lepas azan..hadap lah makanan yang ada dulu..and nasib baik lahh hincek S.R ni bawak burger dari Cr.Junior..teralas jugak perut yang turut berkumandang seakan-akan azan...ngeheheee...


then, baru kami ke waroeng penyet semula..untuk makan..tu pun kena tunggu lama..so AMARAN! siapa yang berangan-angan nak berbuka puasa di sana sila lah buat reservation seawal yang boleh..kalau datang lambat..BYE BYE je lahhh!


till then,

tataa~


thanks for reading this :)

Thursday, August 18, 2011

10 RAMADHAN yang lepas

assalammualaikum

as always, cerita basi..walaupun sekarang dah 18 RAMADHAN nak jugak cerita pasal 10 RAMADHAN hari tu..huhuu..hari tu merancang nak berbuka sama-sama dengan classmate (girls only)..janji janji mulut je masing-masing and akhirnya menjadi jugak kami berbuka sama sama..yeayy! tempat atau lokasi menjadi pilihan kami ialah dekat gerai depan UiTM MELANG..mula-mula ingat nak makan di sebelah UiTM MELANG, tapi tutup pulak kedai nya..jadi kami beralih arah ke gerai yang berdepan UiTM ME:LANG..waktu kami berkumpul pada pukul 6.15 petang selepas habis kelas account (pukul 4.00 petang) jadi kami dari UiTM BETING ke UiTM MELANG..jangan pening ye..KUALA PILAH ada dua UiTM..bhahahahaaa...

Girlsssss..JOM! ahaksss..


muka orang penat..puasa lahh katakan...
Ahhh! sudah..puasa jadi alasan pulak kan..


my geprennnnssss! my Classmate :)
(AT110 3C2)


tengok makanan-makanan yang meliurkan..sabOOOoorrr je lahh..
masing-masing tak sabar nak makan..dalam hati tu bila lahh nak azan ni...


what i eat???
1. KUETIAW KUNGFU  ..wachaaa~ wa kasi kungfu sama lu~
2. AIR HORLICK PANAS .. actually mintak horlick ais..dapat yang panas..caittt!
3. UDANG GORENG TEPUNG ... memang teringin nak makan..dapat jugak..
4. TOM YAM .. perghhhhhhh...sOdap!





gambar tom yam takde sebab abang tu hantar lambat..hihiii..



muka kemaen exited lagi  >.<
dalam hati tu berbunga-bunga bila nak azan neyhh..!!! agagagaaa...


ARA n KYRA 
senyum senyum jugak..tapi muka tanda kelaparan tu tidak dapat di sorok ye..haaaaa


ME n FAIZAH n RIN n YUNI
senyum ea korang..senyum cepat :)))))))))))


UMI n ME
umi lagi tak sabar-sabar..ye! tolong lah percaya..ye! ye! ye! :))))


selapas bunyi azan je semua terus doa and terus ngap makanan yang ada..yummy! time makan memang takde pandang kiri kanan lahh kan (tipu2X) .. makan sekenyang-kenyang yang boleh..sampai perut menjadi kembOng macam BUNTAL..tapi seronok jugak bila dapat gether sama-sama, makan sama-sama, buat kelakar sama-sama, gelak besar terbahak-bahak bersama-sama, bergurau senda sama-sama, sepak tampar sama-sama..semua nya nak sama-sama jerrrrr...ngeheheheeee..



okeyh lahh kami balik dulu..

tatatititutu~



thanks for reading this :)

Wednesday, August 17, 2011

Ooorang biasa..basikal TUA

assalammualaikum..

feeling feeling 60 an ,70 an sikit..jyeahh...
bila tengok tajuk entry mesti teringat lagu sudirman berjudul basikal tua..kan? kan? kannn....

^_^


ada rupa basikal TUA tak?

saja mnegimbau kembali zaman muda mudi dulu..muda lahh sangat kan..ni gambar raya tahun lepas..exited untuk menempuhi raya pada tahun ini..agagagaaaa...

heheee...


p/s: less word..ahakss..



thanks for reading this :)

Monday, August 15, 2011

BPP: Tutorial BEST! (Fyna Here)

assalammualaikum

Hi,
BPP again :)))))


kali ini sy nak review pasal blogger yang memang CUN MELECUN! CANTIKKK OOoo!
sy suka terjah blog dia banyak tutorial-tutorial yang ngetop! especially tutorial make up..I LIKE!
siapa yang sy uwar uwar kan ni????hurmm.....
jeng..jeng..jeng!

GADIS CUN itu ialah FYNA HERE!!!
super duper like her blog and tutorial..yang best nya korang boleh request any make up tutorial yang korang nak..kalau rajin mesti Cik Fyna buat punya lahh.. believe me :)



see! 
korang boleh tengok make up Cik Fyna ni..CUN!
rata n sekata je..ala-ala korea pun ada :)))


CANTIK n SWEET!
muka Cik Fyna ni seyesly glowing and flawless je!
jeles  i tw..


HOT! 


SIMPLY BEAUTY :)



TURBAN STYLE cara Cik Fyna..mata bOlat :DD
nak tahu macam mana dia buat..pergi request kat Cik Fyna untuk buat tutorial..Cik Fyna ni pemurah orang nya..kompom dia share punya..selagi dia boleh share dia mesti share okeyh..

Jadi anda anda dan anda di luar sana jika ada sebarang request untuk tutorial..especially for girlsssss..korang boleh lahh request kat Cik Fyna ni..okeyh :)

gambar..gambar Cik Fyna ni sgt susah nak C&P sebab orang femes mesti jaga gambar2 dari di curi oleh facker wokeyhh..tapi tapi tapi, sy bukan facker sy cuma nak beri penghargaan kpada Cik Fyna (rakan blogger) ..sorry Cik Fyna i cilOk gambar u ..heee~


apa tunggu tunggu lagi..pergi lahh terjah blog dia yang superbbb tu!
http://stoberycokelat.blogspot.com
sekali dh click kompom tak menyesal : ahakss...




TIL THEN,


thanks for reading this :)

Friday, August 12, 2011

Review: maybelline B.B cream

assalammualaikum

akhirnya sy berjaya share dengan anda anda anda dan anda di luar sana..kalau entry dulu-dulu ramai yang tanya product apa yang sy guna untuk menjaga muka sy..sekarang sy mahu kotakan janji-janji sy kepada anda semua..weeheeee~~~

^_^

sebagai make up base sy guna Blemish Balm @ Blemish Base atau lebih dekenali sebagai BB cream..BB cream ni ialah cream yang di gunakan oleh gadis-gadis korea..tu sebab kalau korang tengok muka orang-orang korea ni semuanya nampak flawless je..kan?


see! flawless kan?
and maybe cuaca di korea juga memainkan peranan..kat sanakan sejuk, so muka dorang nampak sehat je sebab tak terdedah pada cahaya matahari macam kat malaysia ni..agree?

Bila guna bb cream so kulit sihat sikit (depends on people)..Sebab bb cream ni macam tinted moisturizer,so dalam nak cover kulit tu,dia ada healing properties.Tapi coverage setiap jenama berbeza,dan mungkin ada certain tak sesuai.
.


buat masa sekarang ini sy telah memilih BB cream clear smooth mineral by maybelline..
kenapa maybelline? jenama yang sesuai untuk student macam sy ni..tak perlukan cost yang tinggi untuk kelihatan flawless kan? tapi keberkesanan nya depends pada jenis kulit juga..kalau korang pergi kat WATSONS or GUARDIAN or mana-mana tempat health & beauty mesty ada jual..kalau tak silap sy BB cream ni 18ml and price RM29.90 only (sengat sesuai untuk student..wink winkk)

BB cream dari maybelline ni alhamdulillah sesuai untuk skin sy..bila sy pakai BB cream ni rasa smooth je..tapi tak sure lahh apa pandangan orang kan...hee~ ..memandangkan sy ni kuat berpeluh so BB cream ni tak long lasting kat muka sy, bila balik kelas petang-petang dah hilang sikit..but sy still guna BB cream ni untuk protect my skin face..buat masa sekarang ni muka sy tidak meragam..(kalau jerawat tumbuh tu biasa lahh hormon wanita)..hehee~

macam ini lahh rupa sy kalau pakai BB cream 
*nampak flawless maybe atas bantuan cahaya jugak, huhuuu..


sy dah share MAKE UP BASE yang sy guna..bagaimana dengan anda pula? cerita lahh sikit..huhuu..
so, sebarang pertanyaan atau kritikkan sila sila kan comment..okeyh? hee~

til then,

p/s: sy harap sy berjaya menjawab soklan-soklan yang di kemukakan...TQ


tataa~


thanks for reading this :)

Saturday, August 06, 2011

what happen to my eye?

assalammualaikum

hey people..hari ini sy bagun tidur dengan mata sebelah tertutup dan tak boleh buka..
it seem like this
-_^

ahakss..sgt kelakar okeyh!..sy bagun tidur and pergi toilet untuk cuci muka and mata..dah cuci and cuci still tak boleh buka-buka lagi..aishhh..sy terus telefon kawan sy (umi) and terus pergi hospital..dengan mata yang tertutup macam pirate..bila sy buka mata je mesti sakit sangat-sangat..i have no idea why..nampak sinaran cahaya je jadi sakit sangat-sangat, sy tak boleh malangut pandang ke atas..hanya boleh tunduk ke bawah saja =.="

so, sy telefon pak cik teksi and terus pergi hospital kat kuala pilah ni..

so here i am..tengah menunggu turn untuk jumpa doktor..sambil menahan sakit di mata tu..hurmm....
then doktor pun panggil..mak aihh..hensemmmm nyaa doktor tu, acecehh tetiba boleh buka pulak mata ni erkk..actually mata sebelah kiri je yang disfuctional but sebelah kanan still OK..ngee..


i can' t open my eye..dengan bantuan jari baru boleh bukak..ohh! tragis
dah mencuba buka mata, masih tak boleh bukak lagi..sabar je lahh..doktor pun pergi operate mata sy ni..alahaiii! risau ni risau..doktor dah suruh baring atas katil tu and drop ubat tahan sakit mata..pastu dia cuci-cuci mata sy pakai apa tahh..bersusah payah doktor tu tahan mata sy ni ntuk cuci mata..but time cuci mata tu seronok lah pulak sebab rasa lega sangat..hukhukkss..then, lepas cuci tu mata sy jadi OK sikit and dah boleh buka sikit..alhamdulillah..so, doktor tu bagi sy ubat drop and panadol (no MC..hehee..)..


macam ni lah rupa mata sy selepas di cuci and boleh buka..mata boleh buka but merah sangat sampai sekarang tak hilang-hilang lagi..sabar je lahh..air mata still keluar tak henti-henti..so, i kena prepare kain..

so, anda-anda diluar sana..sayangi lahh mata anda okeyh..

ehh, lupa pulak nak cerita apa punca mata sy jadi macam ni..hehee..actually, hari jumaat tu sy ada field trip ke ladang kelapa sawit..and sepanjang jalan nak pergi nursery kelapa sawit tu kena lalu laluan tanah merah and that time i wearing a contect lens..and maybe ada habok masuk so mata sy jadi merah macam kuntilanak..tapi sy tak rasa sakit..but, kawan-kawan tegur, then baru sy perasan..bila dah buka lens baru rasa sakit..malam tu memang sy tak boleh bukak mata..makan berbuka pun sambil mata sebelah tertutup and tahan sakit..then, my friends suruh tido and rehat..kalau esok still tak elok pergi klinik..so, ........



LOL


ohh, btw, nak share dengan korang something...

|
|
|
|
|
V


sy dan Y.Bhg. Dato' Prof. Ir. Dr. Sahol Hamid Abu Bakar - UiTM Vice Chancelor!... di Intekma Resort & Convention Centre, Shah Alam sempena Majlis Makan Malam Alumni DIE-ITM 1976-1979 anjuran my daddy dan geng-geng otainya...ahakss..


i nampak macam datin-datin lahh pulak kan..hehee..lagi pun itu lah gelaran yang sy dapat time first time sy 
menjejak kan kaki sy ke UiTM K.PILAH ni..hehee..




okeyh lahh..i nak pergi siap kan assignment yang berlambak yang menggunung ini dengan mata sy merah macam kuntilanak ni..hehee..




tataaa~




doakan untuk kesehatan sy okeyh..TQ






thanks for reading this :)

Wednesday, August 03, 2011

cerita tertangguh ke A'famosa Resort

assalammualaikum

hey..kali ni sy nk teruskan dengan entry tertangguh sy ni kerana terlalu bz and kebuntuaan and kepenatan..penat owhhh...sy pun tak tahu kenapa semenjak dua menjak tiga menjak ni sy asik rasa penat je tw..tak cukup tido ke(bohong sgt2 lahh kan), tak cukup makan ke(puasa kan..)..or else..tp memang sy betol2 penat..but sekarang makin lega and lega :)

i'm glad!
hari tu kami ke melaka(berapa bulan yang lepas punya cerita)..kalau koranggg follow semua cerita sy..mesty tempat paling bnyak sy pergi is melaka..perasan tak???..bercuti ke..makan cendol ke..apa ke..melaka sesaja..huhuuu..kampung belah ayah pun kat melaka..badaraya bersejarah tu...
so, kami just enjoy our day at melaka..

sy drive dr pilah ke melaka..pg tu kami hantar ira kat seremban dulu  kat terminal 1..then gerak terus ke melaka..
sampai je kat melaka tu..niat dlm hati nk pergi bangunan merah yg sy pergi dengan my dad hari tu..but..sy lupa lahh nak ikot yang mana satu..nak tanya umi and kaka..dorang lagi tataw..so, kami tawakal and gerak ke AEON terbesar di melaysia (ye la kot)..


kaka bayar parking ehh..ehh..simpan taw tiket tu baik-baik..


skodeng belakang mereka..huahuahuaa..orang skodeng belakang sy..
-padan muka-


ahmoi..


wif umi..dia suka pelok org sesuka hati dia lahh..


so, sy dpt rasa ice-cream yg sgt2 sedap..sy sampai nk masuk 2 kali dlm aeon tu nk beli ice-cream tu lagi tw..sedappp owhhh..ice-cream singgit je kot..sedappppp! tak sempat nk amikgambar ice-cream nya dh abis..ngahahahaa...pelahap ice-cream lahh kata kan...


satisfaction :)


sesudah itu kami teruskan perjalanan kami ke................





menggila sebentar ketika drive..maaf..maaf..






ke A'famosa Resort..femes tempat ni..siapa yg tak pernah pergi..kesian tol
(hahhaaa..jahat! nk kata kat org)..


model model..heheee..



with ponny (memandai je bagi nama)


tapi rasanya memang ponny lahh..ye lahh..sebab dia kontot..


tembam nyaaaaaa kuda tu..bukan sy..*ehehee..tak nak ngaku diri sendiri, kuda jadi mangsa


jalan-jalan cari pasal :)


tak sah kalau tak posing sengsorang kan..like always :)

then, kami pun berjalan terussss and then nmpak ada orang jual durian and kami pun singgah lahh kat tepi jalan tu..di sebab kan tiada kepakaran dalam memilih durian.......

first time beli durian sendiri sebab tak padai pilih then kena tipu dengan apek cina yang bod*h..siap lu apek! waa kasi tahu sama orang-orang kampung gua..kasi lu punya bussiness bankrup..
*jahatnyaa~ 


mari menikmati durian yang 'best' ni..


sebab durian ni mahal..sy makan sampai licin.. selicin-licin tanpa kesan..hee~
\

kerana tak mampu nak bayar kami gadaikan saja minah ni..ngeheheee..
*gurau :)


my face look tired! 

seharian memandu..berjalan-jalan..tapi seronok :)

itu saja lahh

tataa~


thanks for reading this :)