Monday, June 27, 2011

one three hundred eight eight two five two five

assalammualaikum

hey people :)

kenapa tajuk sy kali ni cm korang pernah dgr je kan???heee..cm nombor tepon pakwe korang kan..tak pun nombor tepon gf korang..heheee..blaa blaa blaaa...
baru2 ni sy dgn kwn2 sy keluar pergi seremban..perbincangan ni berlaku time dlm lecture theater, time tu kami ada ceramah LDK madul 3..tgh lecturer bg ceramah perut bergendang and terus terfikir nk mkn pizza..dlm fikiran tu cuma ingt pizza pizza pizza..memandangkan last sem kwn sy (umi) dh janji nk blanja pizza hut..akhirnya..dia berjaya tunai kan nyaaa....
THANK YOU! (sambil senyum kembang2 cm kambeng..)

ready to order miss?


buat order cpt2 ye..laju2 ye..sebab perut pika dh bergendang gendut
(gendut tu bukan gemok ke?bhahahaaa)


umi teruja dpt minum asai boi fizz..sedap!..kalau korang tido minum air ni mesti terus segar..FIZZZzzz!


sy minum ice lemon tea..warna dia cm pudar je..but rasa sama je cm ice-lemon tea yg lain..mybe tak terlalu masam lahh..


garlic bread ..
sy tak tahu lah knp..dtg2 je garlic bread ni sy teruja tgok warna nya..nk masak cepat ke apa ni?..sebab ada kesan cm nk rentung2 sikit..nmpk kan??



rentung sikit je tp tak lahh rasa pahit malah ragup..sedap jugak sy tibai..nk nk cicah dgn mashroom soup..
yummy! yummy!


ni lah pizza yg menjadi pilihan hati kami pd masa tu..hawaian chicken ..tgh lapar..
bila dpt menu semua nyaa nk order..


my side food! tak lain tak bukan..seafood lasagna..kalau korang perasan..ada dlm entry sebelum-sebelum ni jugak..everytime sy mkn kat pizza hut ni..seafood lasagna mesti menjadi pilihan hati..
perasan tak? perasan tak? ..tolong lahh kata ye!..huhuuu..


enjoy our meal..siap mintak extra cheese wokeyh..
mmg tertarik menarik kau mmg da BOOM! cheese nya meleleh-lelehh..


umi side food..speghetti bolognese..sedap jugak lahh..
cm speghetti lahh..but for me i prefer creamy carbonara :)


lapar..laparrr..
dpt jugak menelan pizza akhirnya..bayangkan lahh kami menahan perut dr pg sampai ptg (kami sampai pizza hut waktu ptg) sebab nk mkn pizza hut tw..


ni pulak side food kaka..chocolate volcano..sedap tw!


kaka punya side food but sy yg rasmi kan..ngahahahaaaa...bab mknan ni ..laju je sy :)


muka apa tahh..cm teruja pun ada..cm lapar and jakun pun ada..sbb sy jrg order side food cm ni kat pizza hut..


second umi pulak yg mkn..bila lahh turn kaka ni kan..huhuuu...
sabar ehh kaka..kaka maintain senyum jeee...sebab bergambar..heheee..

overall..kami mmg kenyang and terus jalan2 kat area terminal one kat seremban..yup! kami mkn kat PIZZA HUT TERMINAL ONE, SEREMBAN...sy first time pergi terminal one tw..kalau before this sy selalu pergi jusco kat seremban 2 je..jrg nk pergi terminal one ni..not bad jugak lahh..tak kn nk ckp bad pulak kan..huhuhuuu...

kalau korang ni jenis bz org nya..manalah tahu bussiness men ke, kerja 24 jam je ke..apa ke..tak sempat nk usha menu2 yg ada kat pizza hut ni..korang boleh layari http://www.pizzahut.com.my/ utk maklumat lanjut..skrg pun pizza hut ada buat promotion..cuba jgn tak cuba..anda click anda tahu..jgn tak click but buat2 tahu..sekarang ni semua benda di hujung jari anda...believe it or not :P


byee


thanks for reading this :)

Wednesday, June 22, 2011

mood melayang

assalammualaikum

hi ;D

sy nk bt ni post paling pendek !

muka org penat and penat still penat..daa~

T_____T

status: tak paham2 lagi ke..PENAT LAHHH! ngee..


okeyh..bye

thanks for reading this :)

Monday, June 20, 2011

tibai KFC sepuas hati

assalammualaikum

hello readers :)
gooodddd morninggggggg!!!..okeyhhh..time sy tuleh entry ni..sy kat dlm makmal bahasa 1 kat U..hahaa..baru lepas bt presentation about the advantages and disadvantages of social networking..but now miss suruh procced and search pasal research kami (pika & umi) iaitu THE EFFECT OF SOCIAL NETWORKING..tgh reserach but tak bnyk pulak..sebab kami search kat google scholar..google scholar ni article org dulu2 and semuanya fact..smbil mencari sambil mengupdate blog...ngahahahaaa..

sje nk update entry pasal kami pergi KFC beberapa minggu yg lepas (which is dh lupa hr apa and bpe hr bulan..) ptg tu sje2 je gurau2 dgn dorang ni (kalau tak bergurau tak sah!) nk g kfc..pastu dh jadi seyes sebab sy nk mkn kfc..laparrrr..and plan memain terus jadi kenyataan .. malam tu kami amik teksi dr U ke pekan pilah..to enjoy our meal..yummy! yummy! ...

ada lahh bergambar sikit..jom usharrr

muka puas hati ke apa..tak tahu lahh..
yg penting dh bahagia sebab dpt tibai ayam KFC and chessy wedges pluss extra and additional cheese..tak pesan additional cheese tak sah..(kene workout lebih2 han ni)


what i eat..
time sy write blog ni sambil berlapar dalam makmal ni..umi sibuk msg..sy pulak sibuk usharr gambar ni..dh lahh pgi2 mmg tak breakfast..ehh, nk breakfast apa nya..sy puasa lahh..sabarrrr je lahh!
laparrrrr T__T


di temani oleh mereka-mereka..umi and kaka..masing2 lapaq KFC..
dorang pun dok cilok waa punya additional cheese..


dh mkn and masing2 kenyang..bergambar sakan..pastu turun bawah ( KFC pilah 2 tingkat wokeyh!) nk buat pesanan (take away) sebab member sy, cik fatin order snke plate..sambil tunggu pakcik teksi dtg sy pun sempat membedal sundae kat KFC ni..umi makan ice-cream milo and kaka sama cm sy mkn ice-cream sundae..

lentok..lentok hepy sebab dpt mkn sundae..sy suka sundae mcD lagi memandangkan mcD takde kat pilahh ni, jd sy dpt tibai sundae KFC pun jd lahh...semua ice-cream sy tibai termasuklahh ice-cream Malaysia..ice-cream malaysia yg buat sendiri tuhh..pek2 dlm plastik panjang and sejukan dlm peti ais..tak kan tak tahu kott..ngeheheee..

so..sampai sini je ehh..tak nk cite bebanyak sebab takot sy lapar kunk tergugat iman..
perut dh berbunyi-bunyi dh ni..waaaa T__T

sudahhh..sudahhh...heee..

byeee...


thanks for reading this :)

Sunday, June 19, 2011

when i ask "where i can find surau here?"

assalammualaikum

hello readers :)

kalau berjalan jauh2 or lama..surau, masjid or tempat beribadah mesti menjadi tumpuan utama utk semua muslim sebab ia merupa kan kemudahan bg umat islam utk menunaikan ibadah mereka..betol kan..

sesuatu perkara berlaku..benda ni bt sy rasa malu nk ngaku org melayu pun ada tw..

ia berlaku time sy and my trio-friends tgh lepak2 kat senawang jap..time tu nk dkt magrib dh..kami pun nk g solat..pusing2 kat area tu mencari masjid or surau utk solat..and sy bukan nya terer sgt kat sini ..so,kami pun pergi bertanya-tnya

mula2, kami tnya kat sorang kakak ni..sy rasa melayu and free hair and sexxy, dia kje kat stu kedai bju apa tahh..sy pun tnya..

pika: akak, tumpang tnya..kat mana surau terdekat kat sini eh?
kakak unknown: tak tahu lahh (sambil menggelengkan kepala)
pika: ohh, thanks (sambil buat muka pelik)

dlm hati sy time tu..nk tnya je, akak tu solat kt mne...hahaaa..
jelas sgt kakak tu tak solat sebab tempat solat pun tak tahu kat ne..nk kata cina, takk!..sebab mmg kompom dia melayu..tp tak tahu lahh kalau rumah akak tu dekat2 area senawang and dia balik d solat dulu ke..(mustahil lahh)


pastu kami jln2 lagi kat area senawang tu, coz tak puas hati sgt dgn jawapan akak tu td..


and kali ni tnya kat kedai mkn pulak..jawapan yg mengejutkan sy..

pika: excuse me, where can i find the nearest surau here?
women unknown: there is NO surau here
pika: haa? no surau..(biar betol?)
women unkonwn: yes. (sambil bermain dgn fone dia)
pikaohh..okeyh, thanks 

what the fishhhhh!!!!! NO SURAU??? tak kan dh bina tempat yg maju cm tu takde surau or masjid???
abis org2 muslim semua tu solat kat mne????...

pastu kami terus ke petronas utk tunaikan ibadah kami..but benda ni still bermain-main dlm fikiran sy sebab surau and masjid ni sepatutnya di bina di semua area bg memudahkan utk muslim semua solat..

apa nk jd dgn dunia skrg ni?
sedarlahh bahawa bumi kita ni dh tua..kiamat sudah hampir...
skrg masih sempat utk berubah and taubat!

hopefully apa yg cuba sy sampai kn ni dpt memberi ikhtibar kpd semua..


p/s: sy pun belum cukup sempurna..nobody perfect!.. sy bt cm ni utk diri sy sendiri juga :)

byee..


thanks for reading this :)

Happy Father's Day

assalammualaikum

hello peppssssssi..heeee..

lately sy agak ke bz an sikit..so jrg update blog..maaf ye :)

first2 skali..sy nk wish selamat hari bapa kpd semua bapa2 di Malaysia..and tak lupa jugak selamat hari bapa kpd ayah sy yg tercinta iaitu EN. HASHIM BIN BUYU! ..happy Father's Day ayah..
pada hari bapa ni ada lah masa utk kita mengenang semula jasa2 ayah kita selama kita hidup di muka bumi ini..sejak awal2 lagi kita bukak mata..



ayah sy sorang yg bertanggungjawab..dia menjalankan tanggungjawab nya sbgai seorang ayah yg sgt2 berkaliber gitu..sy pernah rsa yg sy adalah manusia yg bertuah sbb dpt ayah cm ni..ayah yang the best in this world..ans sy pernah berharap bila dh kawen nnti sy boleh dpt suami cm ayah sy ni..huhuu....ayah sy membesar dr seorg yg susah and skrg dia dh berjaya dlm hidup dia..and ramai jgk org yg jd kan ayah sy sebagai ROLE MODEL mereka..

walaupun sibuk dgn keja, ayah sy still ada masa utk di luangkan utk family nya..always nk bt yg terbaik utk family dia..ayah sy ni jrg nk marah2 org sesuka hati melain kn kita mmg salah..ayah sy willing to do anything asalkan anak2 nya study and mencapai kejayaan pada suatu hr nnty..

waktu kecik2 dulu..sy engt lagi time sy and adik sy malas nk solat (kecik2 lagi,tak tahu pape)..ayah sy siap reka lagu utk kami bgun solat..hehee..dia nyanyi smpai sy bengang and bgun terus solat..dulu kecik2 sy tak suka dgr..sebb liat and susah sgt nk bgun dr tido..skrg bila dh bsr..bila fikirkan balik..ayah bt semua tu utk masa dpn kami and nk didik kami..

and kalau nk di kenang jasa ayah sy ni terlalu bnyak..sy tak boleh bygkan hidup sy akn dtg takde dia..seyesly..ayah sy is everything..semua nya diaa..hee..


I LOVE YOU, AYAH! 



thank you ayah! you brighten my life..
thank you soo much!


bye2!

thanks for readingt this :)


Wednesday, June 15, 2011

ice-cream caramel yg affordable?

assalammualaikum

hello everyone!

my new sensation ..takde lahh new mana..dh lama dh jd sensation..baru nk share dgn org..

sy mmg peminat setia ice-cream...pantang nmpk ice-cram..rutin diet sy akan hancur bila sy lalu mana2 stall ice-cream..mesti nak beli..kalau boleh nk semua flavor..kalau bab flavor pulak..sy suka flavor chocolate, oreo, chocolate chip, strawberry and caramel..vanilla tu sikit2 lahh..sy paling tak suka flavor keladi..tak kena dgn tekak..so, stop pasal apa yg sy suka..kita ckp pasal ice-cream caramel..wokeyh? ..korang mesti nk sgt2 mkn ice-cream yg caremel yg murah2 kan..kalau nk ikutkan ice-cream caremel ni kebanyakkan nya price dia agak mahal and ada sesetegh org tak mampu nk beli..nak2 lagi kat BR..

soo, sy nk promote stu ice-cream caremel yg sedap and bnyak and MURAH!

Chocolate Caramel Sundae~licious by King's

ni dia ice-cream yg sy sibuk ckp (tulis) td..it cost you only RM 6 plussss.. (lupa harga) or lagi murah..but still affordable right? dh lahh bnyk!..kalau kat mana2 stall ice-cream  RM 6 plusss cm ni maybe you just dpt mkn dlm cup yg small je kot, belum kira sekali dgn tax 5%..am i right?

ice-crem ni korang boleh beli kat mana2 merket (Giant, Tesco, Carefore, or othrs) berhampiran..maybe ada jual..jgn lahh cr kat kedai runcit pulak..tp tak tahu lahh kalau ada kat kedai runcit jugak..


ini lah rupa ice-cream caremel bila di bukak penutup bekasnya..caramel and chocolate chip pun bnyk!
sgt2 sedap..tekak dh terliur ni..sedapppppp.....


muka bukan main exited and teruja (maksud yg sama je kot) lagi bila mkn ice-cream ni..alarhhh! abaikan muka sy ni keyh, focus kat ice-cream tu.. wink wink ^_^
..jimat duit poket i sikit..boleh shopping benda lain (dgn lebih bnyk)..

so, for those who nk sgt2 rasa ice-cream caramel..you can try it..and make sure you bring your friend along..sebab ice-cream ni bnyk..melain kan you boleh tibai sorg2.. :)


belum cuba belum tahu..so, cpt2 pergi cuba!

bye2

thanks for reading this :)

Monday, June 13, 2011

Black & White

assalammualaikum

mari duk rapat2!! baca dekat2 sikit (bg yg rabun cm sy ni) ...ehhee~ kali ceritaracita tentng black & white..boleh kan?
knp dgn black & white ni? adakah pakaian sy? adakah jenis makanan sy? adakah warna kegemaran sy? tak pun gambar2 sy yg black & white?

bnyk persoalan boleh di kait kan dgn title sy ni...fikir panjang2..kalau bijak sikit..pikit pendek2..oke?
last week..sy pulang ke rumah ku syurga ku..sy amik KTM dr seremban and turun kat sg.buloh (sebab ibu sy keja kat hospital sg.buloh)..sy smpi around 6 lebyh (ptg ehh) kat KTM Sg.buloh tu..then tggu ibu sy amik sy jap..time kat KTM tu terserempak lahh dgn kawan lama sy yg mmg lama gyla tak jumpa..iaitu IZZATY TUAH..lamaa tw kami tak berjumpa since semua dh start belajar..boleh pulak terserempak dgn dia kat situ..apa2 pun i miss you dear!
okeyh back to story di mana sy dh sampai rumah and ibu bgtw yg ibu beli RABBIT sepasang (means ada jantang and betina)..sy bukan main exited lagi...balik2 adik sy pun ckp benda yg sama..tgok adik sy simpan dalam kotakk..and sgt2 comel..


sempat jugak lahh sy bermain-main dgn pasangan ni..hahhaaa...
so before sy balik ke pilah semula..sempat jugak amik gambar yg rabbit2 ni..



sy mula2 takot nk pgg rabbit sbb kuku dorang tajam..but..dorang lagi senang nk di jaga dr kucing yg aktif..dorang diam je..mungkin sebab dorang ni masih baby lagi..kalau dh membesar sikit..maybe jd aktif kot..knp black & white? tu nama yg sy prefer kat rabbit2 ni..coz bnyk gelaran yg nk di bg kat rabbit ni


cute ohhh cute!!!!
dalam pembahagian nama mmg bnyk kekeliruan..
kakak sy nk bg nama britney and eminem
adik sy nk bg nama coco and vanila
ibu sy nk bg nama labu and labi (sgt kelakar wokeyh!) nak tergelak gak lahh dgr nama cm ni..tak terfikir pulak nk bg nma cm ni..

so, sy decide nk pggl dorang black & white such a perfect name for them sebab warna bulu sekor kaler hitam and sekor kaler putih..simple kan?

but yg pening nya skrg ni sy masih belum kenal pasti yg mana satu betina and yg mana satu jantan..
but for now, sy anggap yg black tu jantan and yg white tu betina..(kalau couple pun cm tu jgk kan?)

eee.... start dh rindu dgn rabbit2..but tak risau sgt lahh sebab adik sy tu terer jaga our pet..semua jenis pet dia boleh handle (for now lahh)...


hello! i'm Black

Hi! i'm White

wokeyh! sesuka hati je bt dialog sendiri..huhuuu...

semoga Black & White kekal happy and membesar dgn baik ye..jgn smpai sy balik rumah nnty ada kubor pulak..

tataa~


thanks for reading this :)



Wednesday, June 08, 2011

Sabtu lepas

assalammualaikum

hello everyone!!!! hee....

sudah sekian lama (takde lahh lama mana sgt pun) tak update..akhirnya...heheee..
sebenarnya sy skrg agak bz sebab dh start awal sem, bnyk benda nk settlekan.. and yg paling penting and worst is..my lappy masih belum pulih..soo, take time jugak lahh..tu yang susah nak update and kadang2 tu takde mood nk update..sebabb blurrrr...walhal bnyak ceria nak share..

so, apa sy buat sabtu lepas?
sy pergi kenduri kawen..heheee..seronok sebab dpt makan free..
and seronok jugak dpt tgok pengantin..sy kalau pergi kenduri2 kawin ni mesti suka tgok pakaian pengantin, pelamin, kek, and makanan and what so everr...sgt2 seronok okeyh..

as you can see..banyak sgt cotton candy..cotton candy ni akan di beri kpd kanak2 sahaja..tapi ada ja org dewasa amik..huhuu..termasuk lahh sy :)

 
wedding yg sy pergi kali ni ialah wedding kakak kpd kawan sy (cik fatin hanani) .. wedding hr tu, sy adalahh tolong2 sikit..wedding tu berlangsung kat dewan TNB bangsar,,

time ni masih dalam mood nak ala2 princess sikit..last2..sy tanggalkan jugak pearl kat atas kepala sy tu..huhuu..senang and nmpk lebih sempoi..yekee??

bersama flower girls yg comeh2..a.k.a sepupu fatin
sementara tunggu waktu utk pulang..sempat jugak lahh kami bergambar sakan..
soo, bila dh bergambar mmg tak engt dunia jap..semua posisi nak posing..layan kan je lahh ea..
 
seyesly..time ni tak ready nak posing lagi..tgok2 gambar ni lagi smart!..sebab time tu ada angin sepoi2 bahasa gitu..heheee..
sy kata gmbar ea..bukan org dlm gambar ehh..
 
nmpk tak apa yg kami pegang tu? tu lah yg akan di beri utk org dewasa..unik kan..biasanya org bg bunga telur and others..but kali ni bagi teddy bear pulak..so sweet!!!!
kalau perempuan menjerit2 tgok teddy bear ni..but kalau lelaki..siap sorok dalam poket lagi..huhuuu..
untung lahh buat lelaki..korang boleh bagi yg tersayang..kn???


 fatin dh kena lamar time uhh..ramai yg dh cuba2 risik dia..huhuu..
untung lahhh :)

 
freaking lovin! .. perasan jap..huhuu
time ni tgh santai2 jap kat tepi padang bola..hahaa..kantoi lepak kat padang bola..
but, the view mmg cantik...tak percaya boleh refer gambar yg kat bawah ni..

 
like this picture .. sy and fatin..last2 minute smpat jugak camwhore..
with frineds @ fatin cousins

 
last but nor least...gambar posing ayu lahh.. konon je lebih..

alhamdulillah..kakak fatin selamat di ijabkabulkan pada hari jumaat tu..
TAHNIAH! buat kakak fatin (farhana) and husband (jasni) ..smoga kekal sehingga hujung nyawa ye..

bila pulak turn sy ni ekk??? *mood gatal jap
masih menunggu putera idaman hati...
(berangan-angan cm cinderella ala2 cerita dongeng pulak ye)

weeheee~


thanks for reading this :)

Wednesday, June 01, 2011

good morning people

assalammualaikum

hello readers :)

 GOOD MORNING PEOPLE!!!!
yes, as i'm wrinting this it is morning keyh :)

pagi2 yg indah tambahan sy kat k.pilah sekarang ni..bagun2 pagi je, lepas solat subuh, bukak tingkap dapat pemandangan yang sgt cantik..mmg nature sgt2..nmpk matahari terbit..woww! indahnya ciptaan Mu, YA ALLAH..kat k.pilah ni mmg truly hutan je..especially kat beting ni..lembu, kambing semua nya ada..fuhh! .. bila dh cukup termenung kat tingkap tu..perut pulak berdendang..bila perut dh berdendang dalam pikiran dh mula memikirkan segala makanan yang sgt2 enak..


dapat pulaak cm ni..nasi lemak lauk telur plus ayam..MASYAALLAH! sedap nyaaaa..
tgok lahh..tgok lahhh..
lapar tak???? perut dh berbunyi-bunyi..asik telan air liur je sekarang ni..

dapat pulak tambah desert kan..
kek indulgence (rasanya eja cm ni kot) as desert
sedap nya...!!!

tapi, tapi, tapi, berangan je lahh yg mampu..kat k.pilah ni pkul 9 pagi baru anjung tu bukak..sementara nk tggu pkul 9 pagi tu sempat jugak lah perut ni bergendang 10 lagu...tu pun belum tentu dapat cm dlm gambar-gambat td..btw, gambar2 tu sy capture time g breakfast dgn family kat ALI MAJU kat KL..sgt2 lahh sedap wokeyh...nak makan LAGII!!!!! (makan je tahu!..ngee)


heheee..pagi2 cm ni saja nak bagi korang semua terliur biurr seketika...kehkehh..dgn sy2 sekali terliur biur okeyh..huhuuu...apa mcm? korang terliur tak? mesti perut tgh bergendang kan..kan..
nanti balik rumah nak ajak ayah pergi makan kat situ lahh..ayahh, ateh LAPARRRRRRRR!!!!
konon2 nk laparkan org..diri sendiri yg terasa laparnya..huhuuuu..

tataaaa~


thanks for reading this :)