Monday, April 25, 2011

kais pagi makan OR CHICKEN CHOP , kais petang makan OR CHICKEN CHOP

assalammualaikum

wahh! dh 2 hari tak update..ni semua kerana line di UiTM ni..hehee..
takpe2 tu semua belakang cerita..yang penrting sekarang pika dh boleh online and update..
wink wink ^_^

beberapa hari yang lepas..which is i dh lupa bila..hahahaaa..
i pergi melepaskan gian ke KFC..
ini semua semata-mata utk makan OR CHICKEN CHOP lahh..hehee..


tak abih2 nak tambah lemak2 dalam badan tu..ish3!
*takpe lahh..janji pika kenyang...


ini lah rupa OR CHICKEN CHOP dr KFC..
yummy!


sy di temani oleh kakak housemate sy
KAK ERINE
posing ayu abeh!..huhuu


woww!!! memang syok!
pika mmg suka men - try something new..
especially makanan..huahuahuahaaa..
patut lahh pika tak kurus2 lagi..hee~

okeyh2..next time i jog kuat2..
nak reduce balik..heheee..
*boleh percaya ke?? heheee..


ni dia..
tadi ayu kan..sekarang muka orang tak sabor2 nak ngap..
heheee..candid aw gambar ni..m
*mampohhsss lahh pika kalau kak erina nmpk ni..hehehee...


ni muka orang tgh makan tak engt dunia..
tgh meng-finish kan yang terakhir..


habis jua..


licin kan???

sedap oo!


thank kak erine..coz teman pika..berjalan2 n makan tak engt dunia..
hehehee...

pika serOnkO nak happy sgt.. =DDDDD



-E.N.D-


thank you (:

Thursday, April 21, 2011

new accessories box

assalammualaikum

hai everyone..

how ur day today..???

tgok title pun dh tahu kan..
pika mesti nak belagak yang dia ada accessories box baru..hahahahaaa..

wokeyh semua..!!!
pika bukan nk belagak or nak show off kt sapa2 ye..

heheheee..

pika just nk let u know that i got a present ..
mmg lahh pika exited..pantang dapat hadiah..heheee..
pika suka hadiah..ye lahh..siapa tak suka hadiah kan???
org yg tak suka hadiah tu mesti ada wayar putus sikit tu..hahhaaa..joked je ehh!

ini lahh hadiah yang pika dapat

|
|
|
V


this is my new accessories box

this box is given by my mak sue..

semperna my burfday on 15 APRIL yg lepas..

wahh! terharu jugak lahh..pika mmg plan nk beli new box accessories..tgok2 mak sue bg hadiah ini..
yeayy! tak payah beli dh ..

thank you mak sue !!

.. exited .. 
dpt2 terus masuk kan semua accessories sy..ni baru sikit..
yang lain semua ada kat rumah..


kalau sebelum ni sy guna bekas yg cute kaler hitam tu..
kali ni dpt box baru..lagiq besaq..

boleh buh semua accessories pika yg berlambak uhh..
heheee...


ni lah mak sue sy..
hehee..


i'm so happy and what so ever!!

daa~~



thank you (: 

Monday, April 18, 2011

what if a pill could make you rich and powerful?

assalammualaikum

hello everyone :DDDD

what if a pill could make you rich and powerful?

kali ini pika nak review dgn korang movie yang pika tgok kat panggung sabtu lepas..
best OOoo! mula2 mcm bosan sikit..then dh paham tu..wahh!

cerita yang pika tgok tu ialah LIMITLESS

poster LIMITLESS

org tgh berniaga

inilahh pill NZT

hebat betol pil ini..
dadah paling cool la kot..buat org jadik pandai and kaya dgn mudah!

wujud ke pil ni ???
agak2 nya ada jual tak kat malaysia ini ?


synopsis ini pika jumpa kat GOOGLE

baca lahh

Synopsis: Bradley Cooper and Robert De Niro star in Limitless, a paranoia-fueled action thriller about an unsuccessful writer whose life is transformed by a top-secret “smart drug” that allows him to use 100% of his brain and become a perfect version of himself. His enhanced abilities soon attract shadowy forces that threaten his new life in this darkly comic and provocative film.
Aspiring author Eddie Morra (Cooper) is suffering from chronic writer’s block, but his life changes instantly when an old friend introduces him to NZT, a revolutionary new pharmaceutical that allows him to tap his full potential. With every synapse crackling, Eddie can recall everything he has ever read, seen or heard, learn any language in a day, comprehend complex equations and beguile anyone he meets—as long as he keeps taking the untested drug.
Soon Eddie takes Wall Street by storm, parlaying a small stake into millions. His accomplishments catch the eye of mega-mogul Carl Van Loon (De Niro), who invites him to help broker the largest merger in corporate history. But they also bring Eddie to the attention of people willing to do anything to get their hands on his stash of NZT. With his life in jeopardy and the drug’s brutal side effects taking their toll, Eddie dodges mysterious stalkers, a vicious gangster and an intense police investigation as he attempts to hang on to his dwindling supply long enough to outwit his enemies.

wokeyh! 
now..siapa yg blur nak tgok cerita apa kat wayang..boleh lah tonton cerita LIMITLESS ini..
now semua boleh pergi serbu panggung tgok cerita LIMITLESS ni..
heheee..


thank you (:

resipi: bubur segera

assalammualaikum

hari ni sy chef pika nak ajar you all masak bubur segera..
masak lahh sgt,..huhuu..

actually..bubur segera ini di reka khas oleh sy..
hahahaaa..menipu .. menipu .. menipu

bubur segera ini sy beli je..
ala.. mcm maggi segera jugak lahh .. tapi kali ini bubur..
wokeyh  !

sy nk ajar korang buat bubur ini..

dh sedia belum? huu~~~~

1. pilih bubur segera yang ada jual kat kedai tu..
make sure ada logo HALAL ye!


2. bukak lah pembalot and penutup bekas tu..
then masukan serbuk perencah yang disedia kan..


3.kemudian masukan air panas..
berbuih-buih bagai..


4. kacau sehingga sebati


5. sedia utk di ngap!

bubur ini sedap Ooo..
cm bubur mcD kah ?? ada lahh sikit-sikit..
nak tahu korang try beli satu then buat..sedap!

buat lelaki..kalau ISTERI or GF korang skit..demam ke..
selain korang beli bubur mcD tu..korang jugak boleh beli bubur segera ini..

buat perempuan yang kureng arif utk memasak pun boleh try jugak!

buat semua yang takde masa..bz memanjang..
haa~ boleh jugak try !!!


wokeyh lahh..


thank you (:

styling shawl bunga a.k.a my present

assalammualaikum

skrg sy exited nk tunjuk mcm mne sy gayakan shawl bunga yang sy menang contest tu..
aww !! .. biasa2 je .. tp shawl tu mmg cantik..
sy suka kaler nya..mudah nak match dgn mcm2 bju..

first impression sy mmg exited ! warna dia mmg cun ! 
i like it !

woww !!!

aww !!!

gedixx !!! heheee~
biasa lahh first time menang contest .. dapat pulak hadiah yang cantik2 cm ni .. mmg mengedik lahh cik pika ni .. huhuuu


thanks sgt kpd CIK PENGANJUR !! sila2 lahh lawat blog dia..hee~



thank you (:

Wednesday, April 06, 2011

resipi: cereal conrflakes .. -quick breakfast-

assalammualaikum

whaooo!

pagi2 yang indah permai ini..sy nak share dgn anda satu resipi simple breakfast!

yeahh! sy tahu anda semua lapar..kan?kan?

bgun pagi2 je mesti terpikir nak makan apa lahh hari ini kan..ke nk puasa..huhuuu..

soo..sy nk share dgn semua simple breakfast resipi..yummy!
are you ready??

SO

what you need is :-


1.
kalau korang ada pek 3 in 1 yg lain pun boleyh jugak..
biasa nya sy guna cereal tapi original punya..kaler kuning..heheee..



2.
next, masuk kan cereal dlm air panas suam2 kuku td..

3.
then kacau

4.
then masukan cornflakes

5.
yummy!
now you ready to eat :)



well..simple ryte? 
5 simple step :D

biasa nya korang makan cornflakes ni dgn susu or susu cokolat je kan..
but now! korang boleh cuba something new..

tercipta nya idea sy ini tatkala sy bersendirian di dlm biik..dgn keadaan yg kelaparan..
mmg ada cornflakes and cereals je time tu..
sy pun..apa lagi..try something new :DDD

kalau korang nak tahu rasa nya mcm mna..try okeyh?

bye3!

Monday, April 04, 2011

POPULAR + POPILLA

assalammualaikum




hee~ tak tahu nak start cm mne..huhuuu..


perghh! kalau tgok tajuk cm hot and spicy je cerita ni..sebenar nya tak hot mana pun..huhuuu...




cm ni lahh..ahad lepas.....pika n my sista go to the curve to buy my ink printer..
well, ink printer dh abis..soo kne lahh beli baru..kan2?


selepas dh beli ink tu..sy and my sista singgah kat POPULAR..
utk beli alat2 tuleh..mesty lahh alat2 tuleh..betol ark?? tak kan lahh alat2 memasak pulak..huhuu..



seperti biasa..nak posing2 jugak kat dalam POPULAR tu..huhuhuu..
*yang 'hot' kaler baju jewp :D



again :D
*mesty korang bosan kan..heheee..


soo sy bagi gambar patong yg cute ni..
waa! rasa nk amik je aww..hehee..


lepas dh beli alat2 yang di inginkan..
choww jalan2 lahh..hee~


then we stop by at the ARABIAN STORE..
bnyak jual kurma..kismis..tamar..anggur kering..huhuuu..


jalan punya jalan..then nmpk POPILLA..
yummy!
stop by lagi..

soo.just beli my fav.. NACHOS!
yela..sy makan sambil berjalan-jalan-jalan..hee~
*tak senonoh perangai tu..jgn ikot.


dh makan2..sambil berjalan tu..mesty lahh dahaga..tekak kering OOoo..
tersedak2..heheee..
cepat2 menuju ke 7e..

minum sluppe!

sooo..tgok jam dh pkul 5..cepat lahh balik..coz nk hantar sy ke kuala pilah pulak..ataoiyayyy!
kalau tak sampai malam kami ronda :D

sebelum tu..sempat jugak singgah mcD drive-thru..

just beli ice-cram sunday cone dua.BHAHAHA...coz dua2 kenyang :D



so my fav also! CHOCOTOP!


with my lovely cousin <3
dia singgah kat rumah sy kejap .. hee~


soo..that all my story :D

okeyh?



bye2!