Wednesday, March 30, 2011

terrarium..not tetarrium

assalammualaikum


hai kawan2 semua..hello <3

what is terarium???
you really wanna know??..if you do not interest, skip this entry yaww! TQ

terrarium is the clear glass or plastic container filled with the small plant in it..

simple ryte?huhh~

not as simple as you can imagine

soo..terrarium is one of my landscape assignment or project..fuhh!
soo, my partner is umi@emu hihii..



ini kah projek kami??
at first place..YES it is!!!

what happen next is much surprise when this terarrium was broke! i was like shock+speechless+sad :'( !!
mmg sedih :'( ..
soo I've to clean all the mess away..but my head worry if umi will mad at me..weehee~
thank full she remain cool..but somehow, i know deep in her heart .. sorry ye umi :DD

soo..we have to do another terrarium..fuhh!!! tired!

soo..this is our second terrarium..cm back-up plan lahh konon..
i don't know which is better..huhuu..



my face pure cm bgun tido..bagun lambat pagi tu..huhuu..



atas nasihat that given by miss diana (our landscape lecturer)..
we have to add some white stone to give an attraction to our terrarium..huhuu~


other samples of terrarium..that made by my friend
yg mana yg sempat amik gambar je lahh..hehee..


mine!
ehh silap2.. pika and umi punya..hahaaa..


simple and nice!
 budak lelaki yg buat aww! jgn main2..hehee..


woww! too colourful! like2!


i don't know the purpose but..cactus dia bergoyang goyang..huhuu..

desert lahh..i think..

woww! see! terrarium also can be lamp :D
* creative huhh??


our assignment not only focus on terrarium..
ada jugak bonsai and landscape model



contoh bonsai yg my friend jugak yang buat :D



contoh-contoh landscape model :-









LOVE to share with others!!!
kepada sesiapa yang tak tahu pasal terrarium ni..haaa..korang mesty dh tahukan sekarang..
korang nk buat pun boleh..mudah je..seyesly..

bye2


thank you (:

Sunday, March 27, 2011

seremban 2 .. jusco = shopping :D

assalammualaikum

hello semua..senyum senyum senyum dulu before nak baca entry sy okeyh???

dah lama nak update entry ni..tapi mggu ni bz sgt..
entry ni dok terperap dlm edit post..tak publish2..akhirnya..terpublish jua :DDD

soo..

biasa nya guna font Verdana..but
hari ni mood nk guna font Arial in normal size (perlukah bagi tahu..hahaa..)



mula2 nk interframe gamba sendiri..
*eee..ta malu .. ta malu ..boo~


 my trio fwen-to

cm biasa lahh..berjalan pada senin petang..
ptg uhh kelas tkde..soo nk pergi seremban cari barang nk prepare utk camping
camp apa?? i'll story later in the next or maybe next entry...wokeyh??

sy mmg tkde barang2 nk camping..mana tak nye..t-shirt lengan panjang pun ada barapa lahh sgt..tak kan nk g camping pkai cardigan pulak kan..kelakar jaa!..seluar track pun ada satu je yg bawak..yang lain kat rumah..BHAHAHAAA..*buwookkk pangai weyhh!hee~

dgn berbesar hati nya..my fwen sume nk teman..thank you korang!
kalau korang tak nak teman pun..pika tetap paksa suh teman jugakk *wekkk! :P

senyum :D




ehemmm~
yg tutup muka tu GRR..
GRR lah yg jadi drebar kami..wahh! cayalahh..



akak yg kat belakang tu nk join bergamba..hehee..

kami beli barang di seremban 2..kat jusco je lahh..nak merayap tempat2 lain..tk sempat..



muka muka muka



sibok kt belakang tu..hee~



soo..mesty la nk menggedik kat dalam keta kan..
lumrah perampuan..bohong lahh kalau korang tak pernah bergamba dalam keta..betol arkk?
tapi tataw lahh pulak kalau mmg ada yg tak pernah bergambar dlm keta..huhuu..


<3
walaupun singkat masa nk bershopping sakan..tapi dapat jugak beli apa yang kami ingin kan..cam biasalahh..tak semua barang yg dapat..hehee~
thank you korang! and most thank you to GRR ..coz layan je pangai kami ni..kejap nak ke sana, kejap nak ke sini..fuhh! thank you :DDD
tak lupa pada mmber trio fwen-to kuhh! huhuu..
*memandai je panggil dorang trio fwen-to..kehkehkehh..

soo as i'm saying is..friends is important..
real friend is who can accept you just the way you are..okeyh?
soo..if you guys want to be treated the best way..you have to treat you friends the best way first! understand???

soo.. i hope i can treat all my friendssssss in the bestest way!
but remember, nobody perfect :D


note: seronok jugak font Arial ni ekk..hee~
*fuhh!
btw, tajuk entry ni kelakar..kelakar ke??hmmm...kelakar ekk?


bye2!

thank you (:

Wednesday, March 23, 2011

briliant moment

assalammualaikum

hai korang..
last saturday, i spending a great time with my friend..we went to pavillion..for shopping and others stuff that girls love to do..

mula..sampai je kt pavi..semua kelaparan..hihii
soo, we went to PIZZA HUT

yummy!!


peace yawww!


we try the new PIZZA..


my fav ever!!!!


ofcouse the soup and gralic bread


sy dating dengan dua org gadis cantik .. wink wink ^_^


yummyyy!!! makan makan makan..


after semua dh kenyang..apa lagi..
kami shopping lahh!!!

anis manis <3
 hee~


ikut ketinggian and kebesaran..hahahaaa..


eee..kekok nye :)
*gedixxx..


tima ni kt ZARA..sempat lagi nk snap picture .. hahaa..


fuhh!


aww!


kat tangga yg mmg wajib org bergambar..kan? kan? kan?


 
kami pun nak posing jugakk!


. . .


kecik nye shekin..rasa cm kakak jln dgn adik jaa..
*bila la sy nk kecik pulak ni..heheee..


WOWW!


smile :D


woww! mmg seronok..
shopping .. eating .. chating .. photosss-thing

thank you to dua gadis cantik who make my day more briliant, iaitu
Anis Lyana and Shekin

bye2!!


p/s: siapa nak date dgn saya??? jum3!!

thank you (:

Saturday, March 19, 2011

tutorial heartbeat

assalamualaikum...
sy ingin berkongsi dengan korang satu kaedah yang menarik dan mudah untuk menjana income sampingan korang. syarikat ni macam Nuffnang jugak. kita cuma perlu pasangkan iklan pada blog kita sahaja. jom kita sama2 melihat tutorial untuk berdaftar dengan syarikat terbabit.


FOLLOW THE STEP BELOW



1. klik iklan dibawah HEADER PIKALURVE tu untuk ke website diorang.


2. Then klik Icon Hearbeat seperti yang dibulatkan tu.

3. Klik CREATE ACCOUNT dan isi kesemua maklumat berkenaan.

4. Masukkan Password Email Address then klik I agree HeartBeat's Terms of service then klik continue.

5. Then dah create account klik Join HB!Affiliate seperti kotak merah dibawah.

6. Klik Online Application (seperti yang ditunjukkan dibawah) then isi kesemua maklumat yang diperlukan.

7. Pilih cara pembayaran yang hendak dibuat kepada anda. tick i agree and then klik continue.

8. Klik GET A CODE (seperti lampiran dibawah)

9. Copy Code yang anda kehendaki (bertanda merah bulat), ikut korang lah nak letak dia kat mana. kat sidebar ke. kat top sidebar ke. copy code yang sesuai ya.

10. Kalau nak check berapa earning korang. boleh Klik My HB!Affiliate

11. So lepas dah copy tu, macam biasa lah. Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript > paste kan code yang korang dah dapat tadi > save. Then letak lah kat mana korang rasa orang lain senang nak klik. 

note:sumber faceblog




jom beramai ramai kita kumpul duit poket utk masa hadapan kita bersama

awak klick sy..sy klick awk..okeyh tak???heheee..

buat aww!

bye2!!!


thank you (: