Friday, September 25, 2020

Aktiviti-Aktiviti Menarik di Pulau Pangkor

 Assalammualaikum and Hello everyone !

Haaa.. hari tu pika dah janji nak share aktiviti menarik di Pulau Pangkor kan.. So, here it is.. Pika nak listkan tempat-tempat yang pika sempat pergi hari tu.. Actually banyak lagi tempat-tempat menarik di Pulau Pangkor ni.. Since kami di Pulau Pangkor hanyala 3D2N so kami sempat menyinggah ke beberapa tempat sahaja yang pika rasa cukup menarik untuk dikongsikan. 

Kalau aktiviti ke Pulau ni korang mesti ingat aktiviti yang ada hanyalah snorkeling je kan.. Haaa.. actually banyak lagi aktiviti-aktiviti lain... tapi snorkeling tu tetap ada.. cuma tambahan lain buat mereka yang mencari idea lain selain snorkeling. 

Tuesday, September 22, 2020

Jom bercuti ke Pulau Pangkor, Pulau bebas cukai di Malaysia

 Assalammualaikum and Hello everyone !

Sepanjang PKPB ni korang dah bercuti-cuti kemana je? Maklum la kita tidak boleh terbang bercuti ke luar negara.. Ini adalah peluang terbaik untuk kita #CutiCutiMalaysia and discover lagi tempat-tempat menarik di Malaysia. Secara tidak langsung ianya jugak dapat membantu ekonomi Malaysia

Baru-baru ni pika berpeluang bercuti ke Pulau Pangkor.. Mungkin ramai yang tidak tahu sekarang ni Pulau Pangkor merupakan salah satu Pulau BEBAS CUKAI di Malaysia bermula pada 1 January 2020 awal tahun hari tu. Sejujurnya pika tak ingat la bila last time pika jejakkan kaki di Pulau Pangkor. probably when I was a kid. Waktu kecil-kecil pergi ke Pulau Pangkor bersama keluarga. Hehehee. But now I'm back again at Pangkor Island.. WEE~

Pulau Pangkor terletak di daerah Manjung Perak dimana ianya merupakan salah satu tempat perlancongan dan juga perikanan di Malaysia.. Perjalanan dari Kuala Lumpur mengambil masa lebih kurang 3 jam dan kami memulakan perjalanan kami dari Marina jeti.

Tuesday, September 15, 2020

Sewa kereta dengan HERTZ MALAYSIA for road-trip

 Assalammualaikum and Hello everyone !

Baru-baru ni pika dengan kawan-kawan (Geng #HoHo) pergi for weekend getaway ke Penang.. Jalan-jalan on weekend gitu untuk spend quality time together.. the trip was FUN! Since kami pergi ber-enam so awal tu kami plan nak naik 2 kereta berasingan la kan but then... kami discover about HERTZ MALAYSIA which is renowned as the world’s leading car rental company. 

We're soo excited sebab now kami boleh bergerak in group which is much easier! Since kami ber-enam and they recommend us to get Hyundai Starex 2.5d Auto which is one of the best-selling rental car if you're moving in a group. Hyndai Starex can fit up to 8 pax which is comfortable enough untuk perjalanan jauh. Bila perjalanan jauh ni keselesaan semasa dalam perjalanan adalah paling utama sebab nak jalan jauh kan. Selain itu keadaan kereta yang well-servied dan bersih juga merupakan faktor supaya perjalanan lebih lancar.