Monday, September 30, 2013

Travel with ETS Train Malaysia

Assalammualaikum...


Hello Supremo!!
Korang pernah travel jauh-jauh naik train tak??? Kalau pika paling jauh pun pika pernah naik train ke Seremban sebab dulu belajar ke Kuala Pilah time diploma..tu naik KTM taw..well, kalau KTM tahu-tahu la padatnya macam mana plus banyak perhentian yang berhenti untuk ambil penumpang disetiap tempat..nak tak nak kena lah tunggu jugak..



BUT have you heard of ETS Train Malaysia previously???

ETS Train Malaysia ni under KTM jugak cumanya dia lebih laju dan tempat persinggahan pun kurang..efficient sangat! I like ;) ETS ni lebih sesuai untuk mereka yang ingin melalui perjalanan yang jauh..contohnya ke Ipoh ..hari tu pika pergi Trip Lost World of Tambun with The Butterfly Project (I will story more details soon) kami berpeluang untuk merasai naik ETS ni dari KL Sentral ke Ipoh..The ride was awesome..apa yang buat pika lebih teruja ialah perjalanan yang jauh terasa dekat sebab tidak perlu risau tentang sesak lalu lintas, lampu isyarat dan sebagainya..dengan ETS ni perjalanan menjadi lebih efficient..Tempat-tempat yang berhenti disetiap perhentian pun sikit je..



The Butterflies ready to "fly" ..weeheee~~~



ETS ni ada 2 jenis iaitu Silver and Gold..perbezaan untuk dua ni mungkin dari segi tempat perhentian lahh..kalau naik Silver ni dia lebih banyak tempat perhentian yang harus berhenti jika nak dibandingkan dengan jenis Gold..dan tambang pula sangat la berbaloi..jebis Gold dari KL Sentral ke Ipoh hanya RM35!! affordable sangat..so, kalau next time korang nak pergi ke Ipoh boleh la try naik ETS ni..tak terasa jauh pun perjalanan korang dan yang paling penting is korang akan lebih selesa..



Me selfie with my butterfly shaped shades from Vincci! yihaaa...excited with The Butterfly~~
I bought this shades last year, what a coincidence that this shades will match the Butterfly theme..



Thank You ETS Train Malaysia for comfortable ride for our trip ^_^

Kalau dengan ETS ni tempat duduk pulak telah ditetapkan dekat tiket korang..So, tak perlu risau untuk rebut tempat duduk sebab setiap seat ada number tersendiri..So, everyone boleh duduk dengan selesanya..kalau agak-agak penat that day, tidur je sepanjang perjalanan tu..memang selesa...


For more Info feel free to visit ETS Website http://www.ets-train.com.my





and wait.....

LOOK WHAT I GOT !!!! ;)



jengjengjenggg~~ 
dalam perjalanan tu kami dapat Beauty Bag ni!! There's 10 awesome brands and 10 travel essentials..WOWWW~
I'm very excited about this bag obviously!!..I will update more detail about this beauty bag soon..


Thank You The Butterfly Project Malaysia for this opportunity for me..*HUGS!!
feel free to invite me again and again..hehehee..I really enjoy my blogging life with The Butterfly Project Malaysia..
Thank You so much!! Muwaahhhh~~




Thank You for reading this ^_^




FOLLOW ME
FACEBOOK      TWITTER       INSTAGRAM       LOOKBOOK





I need to Lose weight!!

Assalammualaikum..



Hello Supremo!
kalau siapa yang mengikuti perkembangan pika dekat blog dari dulu mesti korang tahu lifestyle pika macam mana kan..pika ni suka fashion and main makeup-makeup dan jalan-jalan..dulu pika tak pernah kesah dengan bentuk dan berat badan pika..bohong la kalau cakap pika tak pernah diet or exercise kan..semangat sentiasa ada tapi diiringi dengan angan-angan yang indah..setiap kali nak berdiet mesti tak menjadi taw...sedih laa...nak try ubat-ubat untuk kurus ni memang tak berani la..paling pika pernah try pun minum yang sachet untuk membuang yang bila minum sebelum tidur esok pagi bangun membung dengan banyak..tu je lahh..pika tak berani nak try sebarang ubat untuk slimming ni..



but now, bila usia dah meningkat banyak perkara pika fikir..hurmmmm..first, pika nak kena jaga kesihatan..biasanya orang gemok ni senang nak kena penyakit dan backgorund family pika pun ada penyakit yang boleh di warisi..so pika kenalah menjaga kesihatan tubuh badan..yang keduanya untuk berfesyen..kalau dulu orang gemuk ni bergaya, ramai yang respect dan kagum dengan keberanian nya..tapi sekarang tidak lagi..bila orang gemok bergaya ianya macam satu masalah..so, I need to lose some weight..i guess a lot of weight sebab pika minat sangat fashion & beauty...HELP ME!!!




pika ni mudah give up taw..everytime kalau pika nak diet or exercise mesti jangka masanya sekejap je..paling lama pun pika dapat bertahan dalam 2 minggu je...2 minggu pun nampak perbezaan nya taw..bayangkan kalau pika teruskan untuk 2 tahun mesti dah berjaya..tapi malang nya pika cepat putus asa..ada tak ubat untuk tak bagi putus asa? HAHAHHAA..seriously, bila dah meningkat usia ni memang betul-betul terfikir semua ni..nak nak bila kita dah bertuanang or kahwin nanti..tak kan nak kekal gemok je kan..mesti la nak kahwin nanti pakai baju cantik-cantik dari Vera Wang ke kannn..ahahha verangan sangat!



Okay, now nak set mind untuk kuatkan semangat untuk kekal sihat, serlim dan seimbang...
kalau tak dapat skinny pun dapat yang sederhana pun okay dah..janji sihat and curvy giteww~~

Support pika ehh! Thank You!!
kalau korang ada rahsia-rahsia yang mujarab tu share la dengan pika pleasee!! hehehee..



Itu sahaja luahan dan muhasabah diri untuk hari ni..
GOOD NIGHT!!



Thank You for reading this ^_^




FOLLOW ME


FACEBOOK      TWITTER       INSTAGRAM       LOOKBOOK



Sunday, September 29, 2013

Hijabista Magazine X Al-Hambra High Tea High Fashion #hajibistamagsaffronbytjfineart

Assalammualaikum...


Hello Supremo!! Pika dah start dunia belajar..no more happy cuti time for me..but still I'm gonna make a space for any event on weekend since pika sambung belajar dekat UiTM Shah Alam je untuk semester pertama ni..next semester mungkin akan berpindah ke UiTM Jasin yang tak siap-siap lagi..kihkihkihhh.. but still, enjoy your time while we still have it!!! okay, forget about my boring study life..ngehehehee..

Siapa pernah baca Majalah Hijabista..pika pasti mereka yang bertudung dan minat fesyen ni mesti lebih arif tentang Majalah ni..Setelah sekian lama pika mengikuti perkembangan Majalah Hijabista ni, akhirnya berpeluang jugak bertemu dengan mereka disebalik takbir yang berusaha dengan gigihnya untuk menjayakan Majalah Hijabista ni..



Alhamdulillah, pada 28 September 2013 pika dijemput untuk hadir ke High Tea High Fashion dari Hijabista Magazine di Centrio Pantai Hillpark..Hijabista Magazine ni memang favorite magazine buat pika sebab sesuai dengan penampilan pika dan buat gadis-gadis berhijab yang minat fashion diluar sana..


 Al-Hambra High Tea High Fashion by Saffron by Tj Fine Art dan Hijabista Magazine
The theme was Turkish Opulence but I try my best to wearing like Turkish style but did't manage to do it..still nampak macam Malay girl..proud to be Malay girl I guess!! hehehee...



 Welcome note by The Emcee
The emcee style like Turkish Style! I like~~~ 
sesuai sangat style yang dia gayakan tu..actually bila tengok betul-betul simple je style nya but still pretty..



 welcome noted by Nursuziana Zulkifli, Mananging Editor Hijabista Magazine


 welcome Note by Elisa Tajuddin merupakan Owner kepada Saffron by Tj Fine Art


 Middle Eastern Hijab Tips and Tricks by Hijabista Stylist 
now, i learnt a few tips how to style up like Middle eastern style..


After that, The Fashion Show start! everyone show up styling the Handbag and Scarves by Saffron by Tj Fine Art..the collection is unique and rare where you cannot easily fine anywhere in Malaysia I guess..kalau jumpa pun mesti orang tu beli dekat Turki or somewhere else..hurmmm..Interesting collection kan...

High Fashion Show Saffron by Tj Fine Art



 Model memperagakan handbag, Scarf, and accessories from Saffron by Tj Fine Art


 Selepas Fashion Show tamat, kami diberi peluang untuk tengok sendiri product dan barangan dari Saffron by Tj Fine Art ni..mostly barang-barang rekaan mereka adalah lebih kepada Middle Eastern Style seperti Turkish Style..


everyone want to shopping...semua pun mesti ada collection dari Saffron ni sebab design mereka memang susah nak jumpa di Malaysia sebab memang direka dari Turki dan design nya pun inspired dari sana...




 Than, sampai la masanya untuk makan-makan..tempat yang mereka pilih ni memang cantik..lebih kepada terbuka and open style..environmental friendly gitewwwww...


this is the Foods  served to us..honesly memang sedap..pika 2 round kot ..Oooppssss, Kantoi! hahaha..sebab pika tak makan breakfast and Lunch..minum petang tu terus pelahap la jadinya..ngeheheheee...



I'm with Elisa Tajuddin..love the scarves style..I wish i have confident to wear like that..and the scarve she worn ofcoz from Saffron..nice! she wear everything is black to showing up the Saffron collection I guess..Pretty in person..


WIth Kak Suzie..rasanya semua orang kenal Kak Suzie ni..orang kuat Majalah Hijabista ni..fewitt!
this is the 1st time pika jumpa Kak Suzie selalu tengok gambar je...very nice and friendly..btw, she wear dress that showed some Turkish style...I like..



I'm with Faatin Akib..pengacara Hijabista TV ..very humble and friendly :)


I'm with Dayah Bakar, Pengacara Hijabista TV dan Projek 3R rancangan tengah hangat dekat TV ni..All the best Dayah Bakar ;) btw, she won The best Turkish Opulence on that day..Congrats again! :)


With Suri Aryani, pemilik online shop HUSH by Suri Aryani ni..dah lama pika follow blog dia dari dulu lagi..time tu dia jadi model untuk NurulWonderWardrobe ..very pretty okehhh..nice to meet you Kak Suri..btw, she won the Hijabi Icon..Tahniah kak suri :)



With Kak Raja Sabrina..pika dah follow blog kak Sabrina ni lama dah..last year agaknya..
she love to share about fashion..I like ;) btw, she won Hijabi Sopan on that day..Congrats ;)



 My partner of crime is Fana ChekSaat !! 
Thank you Fana for waiting for me yang sesat melarat mencari tempat padahal dekat je..Actually, pika ni baru kenal Fana time bulan puasa hari tu but now, kami dah boleh jadi rapat..See, mula-mula kenal dalam alam maya je..now we're friends in reality life as well..glad to meet you Fana..may our friendship last ;)



seriously, pika paling excited pasal goodies yang Hijabista sediakan untuk kami semua..setahu pika Goodies ni bernilai lebih RM200+++ taw..wowwwwww~~



inilah yang terdapat dalam goodies bag tu..memang bertambah laaa koleksi tudung pika..I'm Happy Girl!!!.semua goodies ni di sponsors dari Online Shopping samaada dari Facebook or Instagram..Thanks to all sponsor..nanti pika dah gayakan setiap shawl pika tag onlineshop tu..Promote la sikit kannnn ;)



Hello! Happy girl in the house...

I really enjoy this high tea and high fashion show..Congratulation Saffron by Tj Fine Art for this successful Fashion Show and All the Best In future..May Allah give barakah to you business..and not to forget, Thank You Hijabista for invite me..Thank you to all Hijabista Team who works really hard for Hijabista Magazine to be inspired by Muslimah Fashion..All The best to Hijabista Magazine..


I'll keep support Hijabista Magazine! Good Luck ;)



Thank You for reading this ^_^




FOLLOW ME
FACEBOOK      TWITTER       INSTAGRAM       LOOKBOOK





Saturday, September 28, 2013

OOTD: Spinning Away

Assalammualaikum...


Denim blouse memang favorite pika..sebab mudah nak digayakan..sesuai untuk gayakan dengan skirt mahupun seluar..flexible laaa..this time pika match kan dengan seluar..pika excited pasal Candy Pants yang pika pakai tu sebab ada banyak warna-warni..this time pika pakai yang warna hijau..pika beli candy pants size besar macam pika ni dekat Scarlet..alhamdulillah, jumpa jugak size..susah sangat nak cari sebab peha pika godang..aisaymenn!! anyway, pika match kan dengan my favorite hijab styles..(Syafiqah Styles!! kalau lepas kahwin dengan Harry Styles lahh..kihkihkihhhh..kasih lahh can nak verangan jap :P )

























OOTD:
Oversize shawl bought at The Curve
Unbranded Denim Blouse
Uniqlo black Tee
Scarlet Candy Pants
H&M Handbag
Cotton On shoes

accessories: MNG Bangle, Casio Gold Watch




Thank you for viewing this ^_^



FOLLOW ME
FACEBOOK      TWITTER       INSTAGRAM       LOOKBOOK





Sunday, September 22, 2013

Product Review: Garnier BB Cream & BB Eye Roll-On

Assalammualaikum..


have you heard of Garnier brand? mestilahhhhhh..
Garnier ni antara product popular di Malaysia ni..Pika nak buat review product yang dapat sambutan ramai iaitu Garnier BB Cream & BB Eye Roll-On..Actually dah lama Garnier mengeluarkan product ni tapi sekarang baru pika tergerak hati untuk nak buat review untuk product ni..kalau berminat nak tahu..boleh teruskan membaca ^_^



Product Details:
Product: Garnier BB Cream
Code: Suitable for all type tones
Nett: 20ml



Instant Fairness BB Cream Garnier, krim semua dalam satu daripada Garnier yang akan menonjolkan kesegaran yang menakjubkan..berfungsi untuk mencerahkan dan menyamaratakan tona kulit muka, mengurangkan kesan cela, melembapkan dan membantu menghindari garis halus diperkaya dengan pati lemon asli dan mineral pigments..sesuai untuk kulit normal dan kombinasi...mudah untuk gunakan dan bebas dari minyak dan wangian..dan ianya SPF26..ianya Dermatologically tested and Allergy Tested






Product Details:
Product: Garnier BB Eye Roll-On
Code: Natural (Suitable for all type tones)
Nett: 15ml



Instat Fairness BB Eye Roll-On Garneir, bebuli BB pertama daripada Garnier yang akan menonjolkan kesegaran yang menakjubkan dengan hanya satu gerakan, sekali gus memberikan penyelesaian menyeluruh untuk penampilan segar dengan segera. diperkaya dengan pati lemon asli dan kafeina yang terkenal dengan ciri-ciri rangsangan..kulit akan rasa lebih cerah, berseri, kurangkan lingkaran hitam dan tompok hitam, tampak lebih segar dan lembut, lebih lembap dan tegang....mudah untuk digunakan..bebas dari minyak dan wangian dan sesuai untuk kulir sensitif
ianya Dermatologically tested dan Allergy Tested



Now, I want to show you how this product works..


for me, Pika akan apply BB cream dahulu..dot-dot kan BB Cream tu pada muka


kemudian ratakan dengan menggunakan foundation brush..but If you don't have brush or in hurry just use your hand..actually hand/finger is the best tools to apply makeup ;)



kemudian apply BB Eye Roll-On ni yang bertindang sebagai concealer untuk cover your eyebag and blemishes


use your concealer brush untuk ratakan concealer tu or boleh gunakan jari manis anda


TADAAAA~~ and I'm done..
apply your favorite loose powder too as the final finish..


My Review:-
1) Pika suggest kan product ni untuk mereka yang tidak mempunyai kulit muka yang bermasalah atau natural
2) suitable for normal skin type..obviously not for oily skin cause your skin will get greasy easily..
3) kalau mereka yang mempunyai tona kulit yang agak gelap tidak digalakkan sebab nanti kulit muka anda nampak kusam dan seakan-akan kelabu..sebab BB cream kan more suitable for natural skin tone..
4) low-medium coverage..memang sesuai untuk daily use
5) makesure apply rata-rata dan korang akan dapat finish mate yang cantik
6) tiada bau-bau yang kurang menyenangkan ketika appy product ni..
7) untuk BB Eye Roll-On tu better if korang apply then tunggu 2min untuk coverage yang lebih
8) korang akan tampil nampak flawless up to 6 hours



Price:
Garnier BB Cream - RM19.90
Garnier BB Eye Roll-On - RM29.90


Where to Buy:-
Guardian, Watsons, and any Garnier counter



Itu je review pika untuk kali ni..hope korang dapati review pika ni membantu..kalau ada sebarang pertanyaan atau kome mahupun info-info korang boleh la komen di ruang komen dibawah..




Thank You for reading this ^_^




FOLLOW ME
FACEBOOK      TWITTER       INSTAGRAM       LOOKBOOK