Saturday, August 31, 2013

Kempen Hari Kemerdekaan Astro - #UrMalaysianIsShwoing and #Go Beyond

Assalammualaikum..


Hello Supremo! Sekarang dah bulan Ogos iaitu bulan kemerdekaan bagi semua rakyat Malaysia..Hari yang penuh gilang gemilang buat semua Rakyat Malaysia..Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke-56..Pada 24 August yang lepas pika berpeluang untuk menghadirkan diri ke pelancaran "Kempen Hari Merdeka Astro" di MidValley Megamall..



Kempen ini bertujuan untuk menyebarkan unsur positif dan kebahagian kepada Semua Rakyat Malaysia.. Astro membawakan yang terbaik menerusi kepelbagaian kandungan televisyen, online dan aktiviti menarik secara langsung bagi maningkatkan unsur positif dan kegembiraan.. Aktiviti-aktiviti ini adalah kempen #GoBeyond and #UrMalaysianIsShowing dan juga bersempena dengan pelancaran muzik vedio yang bertajuk "Excuse me Sir, you Malaysian is Showing"



"Excuse Me Sir Your Malaysian is Showing" Performed by Jinny Boy, Anantha, Adira, Jie Ying, Zahid, Shantesh..Musik Video baru yang dilancarkan oleh Astro  


Kempen Hari Kemerdekaan tahun ini meraiklan pelbagai kaunikan sebagai rakyat Malaysia , pihak Astro menggalakan semua untuk melakukan sesuatu yang positif dan pada masa yang sama berkongsi kegembiraan itu bersama rakyat Malaysia yang lain..Pihak Astro jugak menjemput semua rakyat Malaysia untuk menyertai kempen #gobeyond di media sosial..




Tindakan positif ini akan membantu orang lain untuk menulis mesej inspirasi dan akan mencetuskan Positive Engine dan setiap perbuatan positif ini akan dicatatkan..Kini, Kampen #gobeyond and #UrMalaysianIsShowing Astro telah menerima sambutan sebanyak 140,000 maklum balas positif dan masih menunggu untuk cecah ke level juta! Jadi mari la kita berkonsi kan perbuatan positif kita di mana-mana laman web sosial seperti Facebook, Twitter, Instagram dan lain-lain....


Henry Tan, COO Astro and Astro Celebrities at the  Astro Celebrates Merdeka Launch


The Positive Engine Powered by Go Beyond
Positive Engine menampilkan pelbagai rekaan yang menampilkan mercu tanda unik Malaysia...Positive Engine ini dipamerkan di Mid Valley di Level 3 untuk tetapan semua rakyat Malaysia



Astro Meraikan 'Best of 1Malaysia' dan kepelbagaian budaya di Malaysia dengan mengiktirafkan Lingo kami yang unik seperti 'Syok!' , 'Gostan' , 'Brudder' , 'Fuyoh' , 'Macha' yang hanya dipahami oleh rakyat Malaysia sahaja! wahhhh, keunikan rakyat Malaysia...Semua orang boleh menjadi sebahagian daripada ini dan memiliki longo kegemaran mereka di T-Shirt melalui #UrMalaysianIsShowing Facebook app iaitu  http://apps.facebook.com/yourmsianisshowing  ..dan hasil jualan akan disumbang untuk kebajikan..


Untuk Maklumat lebih lanjut, boleh rujuk:-
1. Untuk maklumat lebih lanjut tentang Kempen Astro Nagaraku dan "Excuse me Sir your Malaysia si Showing", sila layari www.astro.com.my/negaraku
2. Untuk membuat T-shirt #UrMalasyianIsShowing sila layari aplikasi Facebook di lawan web http://apps.facebook.com/yourmsianisshowing
3. Untuk maklumat tentang Go Beyong boleh didapati di www.gobeyond.com.my
4. Dapatkan aplikasi Facebook Go Beyond dan pamerkan nilai positif diri anda di laman web http://www/facebook.com/AstroGoBeyond/app_179047725597311


Selepas majlis pelancaran tamat..kami blogger, ada aktiviti kami sendiri..dimana kami dipecahkan dalam satu kumpulan dan dalam satu kumpulan ada 4orang..kami perlu buat aktiviti yang positif dan kongiskan dia laman web sosial iaitu Twitter, Instagram dan lain-lain..bagi berkongsi #UrMalaysianIsShowing dan #gobeyond

 







this is my teammate! we're Group 14 ..
time tu ada 27 task yang kami kena buat dan kami sempat kongsikan di media sosial sebanyak 24 task je! alahai..sikit je lagi untuk menang..apa-apa pun kami antara yang terbanyak share..sebab time tu semua mengalami masalah untuk upload sebab network..hahahaaa...apa-apa pun kami tetap enjoy time tu!
btw, Tahniah Kepada semua blogger yang menang pada hari tu..korang memang buat kerja yang terbaik! hadiah pun boleh tahan lumayan...feewittt!! Tahniahhhhh!



hari tu jugak pika jumpa Hanif Era..favorite DJ ni..setiap pagi pika layan JoHaRa Era!!


with DJ Hitz.Fm, Arnold ..


with Malaysian Most Beautiful and Talented Actress non-others than Lisa Surihani!! J'adore her soooo much..love her from up to toe..heheee..



And not to forget!! i meet my favorite girl and selalu jumpa dekat mana-mana event..the hot blogger and others!! Awhhh, mula-mula kenalan dalam media sosial..kini jumpa in person and terus jadi kawan!! you guys memang awesome!!!

 with Kak Asyik, Sabby Prue, Kak Marya, and Mek Onie


 with Kak Anis, Wiida Ribbon, and Kak Suzai


sebelum berpisah mesti ada gambar bersama!
Selepas refreshment dekat Blue Med..Thank You Nuffnang for this awesome event!





and let's try the App at Go Beyond Facebook Page

1. Go Beyond Apphttps://www.facebook.com/AstroGoBeyond/app_179047725597311






2. Malaysianism in Youhttps://www.facebook.com/AstroGoBeyond/app_152699358257579






dengan Apps yang disediakan anda boleh share pandangan dan act anda sebagai rakyat Malaysia, kongsikan gambar keriangan anda..kalau bertuah berpeluang jugak untuk memenangi T-Shirt..hehehee..try laaaa..simple and mudah je Apps ni..


and please check out all the information given... let's Spread the Love Malaysian!!!
Byeeee.......




Thank You for reading this ^_^





Disclaimer: This is Sponsored Post

OOTD: Green Tee

Assalammualaikum...........


sometime Green can show some joyful and happy mood! bergantung la pada warna hijau tu..kalau tengok warna hijau ni mostly memang rasa tenang je kan..macam kita tengok alam sekitar tu..rasa lebih segar dan tenang..hehee..the green color nampak lebih pop out kalau match kan dengan warna orange or yellow..and this time pika wearing my kimono wrap that have orange and green color..love at first sight!! hihii..the color combination memang perfect..hahaaa..say it for myself!! how about korang??

















OOTD:
Crumple shawl bought at The Curve
Hayfaa Couture kimono wrap
Uniqlo Tee
Pierre Cardin handbag
Unbranded wedges

Accessories: Forever21 Bohemian Bangle, Diva Statement Necklace, Mustache ring, H&M ring, Sophie Paris watch





Thank You for viewing this ^_^



OOTD: Pink Peachy Pastel

Assalammualaikum...


I guess this is my first pastel look blouse ! kalau sebelum ni mesti nak pilih warna-warna yang striking and terang2..but terbukak hati nak pilih yang more to pastel look and this blouse is the combination of pink and peach..this is see-thru chiffon meterial and I need to wear Inner for more cover..really comfortable and easy to mix and match..Thumb Up! In Shaa Allah..I'll collect more pastel blouse soon or anyone want to sponsor me one perhaps??? HAHAHAA..















OOTD:
TheHijabsQueen shawl
Lanaa pastel blouse
Pierre Cardin handbag
Vincci Nude sandal

Accessories: Diva Spike bracelet, H&M Ring, Sophie Paris watch 






Thank you for viewing this ^_^





I want to go to The Lost World of Tambun with The Butterfly Project Malaysia

Assalammualaikum..


Hello Supremo!!!, 
OMG!! OMG!! I heard that The Butterfly Project Malaysia having a getaway at The Lost World of Tambun!!!!! ... As far yang pika boleh ingat..kali terakhir pika pergi tambun time pika 17 years old bersamaan 4 Tahun yang lepas..perghhh..lama sangatkan..So, why not..pika nak ambil peluang ni untuk join Getaway ni!! SERIOUSLY EXCITED!!!!!!!!!!





Let's start with, 
Why I want to go to The Lost World of Tambun with The Butterfly Project Malaysia???

FIRST REASON: I want to getaway from KL stress and works/books and go out for a trip to The Lost World of Tambun..which is the best destination to escape from the busy life in city! The Lost World of Tambun ini antara tempat taman tema yang masih terjaga alam sekitarnya dan kita masih boleh nampak kehijauan disekelilingnya..At least nanti toleh kanan or kiri tu nampak la jugak pokok hijau-hijauan..hehehee...the ride for that day is ETS-Train..wahhhhh..pika tak pernah naik train untuk perjalanan jauh..mesti best, tak rasa kesesakan lalu lintas anymore, Jyeahhh~~





SECOND REASON: The Theme Park!! OMG!!! I want to try out all game that have at the Theme Park its either the Water Park, Amusement Park, and others..pika nak main gelongsor air, flying chair, dan lain-lain lagi!! I Love Advanture..believe me, just don't judge me by the cover..mungkin nampak macam girlish-girlish type..tapi saya suka advanture jugakkkkkkkk! hihihiiii..





THIRD REASON: the most exciting part is I heard they will have The Spa Treatment!!!! The Crystal Pool, The Crystal Spa, Steam Cave, Saphira's Lair and Foot Spa.. I really want to try out all this..Pika nak rehat dan releks kan tubuh badan yang sekian makin penat dengan pelbagai kerja dekat bandar yang sesak ni..






 FORTH REASON:  I want to get chillex and have fun with The Butterfly Members!!! i just want to hangout with this lovely butterfly members..let's share our happiness together!!! I want to capture every happy moment between me and The Butterfly Members and keep it as a good memory..awhhhh ;)




FIFTH REASON: I already do a check list what I should buy and bought to go for a trip with The Butterfly Member at The Lost World of Tambun such as a camera, sunblock, my proper swimsuit, my hat & shade, my outfit and others..I want to keep organize in every movement..yihaaaaaaaa~~




I hope all this reason is enough for me to be the lucky girl please..!!
Please count Me IN !!! Please Please Please......heheee...


for more info please read MAMASAN BLOG



WISH ME LUCK!!




Thank You for reading this ^_^



Friday, August 30, 2013

Movie Premier: We're The Millers

Assalammualaikum...


hello supremo! yesterday, pika dapat peluang untuk menonton cerita We're The Miller di TGV, One Utama..semuanya thank you kepada Budiey.com sebab memberi peluang untuk pika menonton cerita ni..hehee..
We're The Millers ni cerita comedy yang diarahkan oleh Rawson Marshall Thurber dan pelakon nya Jason Sudeikis, Jennifer Aniston, Emma Robert and Will Poulter..






ceritanya macam ni mulanya David Clark (Jason Sueikis) merupakan pengedar dadah telah di rompak dan habis semua duit simpanan dan dadah yang dijual telah dicuri..lepastu bossnya Brad Guilinger (Ed Helms) paksa David untuk seludup dadah dari Mexico untuk selesaikan hutang nya..dengan tu dia mula upah stripper iaitu rose (Jennifer Aniston), seorang remaja lari dari rumah iaitu Casey (Emma Roberts) and jirannya yang masih teruna iaitu Kenny (Will Poulter) untuk menyamar sebagai satu family yang digelar sebagai "Millers"

The Millers pun naik dalam RV untuk seludup dahda marijuana tu..mereka ambil dadah tu dengan menggunakan nama Pablo Chacon seorang mexican yang berkuasa la dalam dunia pengedaran dadah tu..mereka akhirnya berjaya lepasi border and mereka berjumpa dengan family yang lain turun naik RV sama-sama luang kan masa bersama keluarga..

cerita dan cabaran mereka lebih hangat bila perlbagai rintangan dan halangan berlaku..dan lakonan keluarga yang mereka cuba buat kan akhirnya timbul perasaan sayang antara satu sama lain sebagai sebuah keluarga sebenar..ending nya mampukan mereka kekal sebagai keluar yang hadirnya dari latar belakang yang berbeza?? hihii..jum tengok di pawagam berhampiran anda segera! yihaaaaaaaaaaaa~~

Rating pika bagi untuk cerita ini 4.00 out of 5.00


 kami tengok bersama-sama..Kak Suzai and Fana ;)


ecehcehcehh..fefiling diva konon..actually, ini first time pika jejak kan kaki di TGV, One Utama..walaupun selalu gak pergi One Utama ni..tapi tak pernah pergi TGV dia..selalu pika pergi ke GSC je..hihiii..



till then,




Thanks for reading this ^_^


Wednesday, August 28, 2013

Product Review: Essence I Love Extreme Volume Mascara

Assalammualaikum..


Hello Supremo! review about mascara again..hahaaa...who love it..please keep reading...
this time pika nak review about HOT Mascara in the market..pika sure pasti ramai yang tahu tentang mascara ni..banyak sangat review about this mascara..and why not, pika pun nak try sendiri..do i like it? hihihiii..


inilah bentuk packaging mascara ni..pika rasa ramai yang familiar dengan packaging ni..
design dia agak besar jika dibandingkan dengan mana-mana mascara yang lain..and warna black and pink for the description..memang cantik laa combination for black and pink..hihiii..and please ignore the sticker stick yang melekat tu ye..tu bekas sensor parkson..fuhhh~




ini jenis wand dia..type brush...obviously wand dia memang jenis yang besar dan dan bold..tengok wand pun kita tahu fungsi dia untuk tampil lebih volumeness! ..............volume ke tidak??? teruskan membaca...



Product Details:-
Product: Essence I Love Extreme Volume Mascara
Color: Ultra Black
Nett: 12ml


this is how i usually apply it...start filled in the middle part and move on to the outer corner and proceed to inner corner of your lashes..this gonna give some wide eye looks..



My Review:-
1. mascara ni memang jenis ultra black pigment yang boleh cover every lash
2. brush dia jenis yang besar memang sesuai untuk tampak voluminous tapi susah nak apply dekat lash bawah mata dan cepat comot
3. mudah comot bila nak apply dekat lash bawah mata dan inner corner
4. dia nampak kan effect lebih tebal dan cepat kering..kena apply laju-laju
5. dia mudah flacking and smudging..bila gosok mata memang nampak kesan mascara tu hilang
6. bukan waterproof mascara..mudah nak padam dan tak tahan lama
7. bila apply mascara ni kena kerap curl lashes dengan lash curler sebab mascara dia jenis berat buat bulu mata nampak jatuh..kena kerap lentik kan..
8. sangat sesuai for daily uses
9. harganya sangat berpatutan dan murah..
10. for those yang minat mascara last longer this is not for you!



Price?
RM15.90

Place I bought?
Parkson, One Utama



hope you find my review very helpful..if there is any comment or question do let me know..please leave some comment on the comment box down bellow..if you have tried this please let me know what do you think of this product?





Thank You for reading this ^_^