Wednesday, July 31, 2013

Product Review: Elizabeth Arden's product (PREVAGE Clinical Lash + Brow Enhancing Serum)

Assalammualaikum....


Hello Supremo!

Untuk memiliki bulu mata yang panjang and sexy ada lah idaman setiap wanita ni bumi ini..hihiii..selain itu ingin memiliki kening yang cantik dan penuh jugak impian wanita yang sering menjaga kecantikan mereka..so now,, let me introduce to you the New PREVAGE Clinical Lash + Brow Enhancing Serum!!! Yeayyyy!!!!!

Ianya revolusi rawatan terbaru dan clinical proven yang boleh membuat bulu mata korang kelihatan lebih panjang, penuh dan sihat dalam masa 2 minggu je!! Bulu mata dan kening yang sihat boleh rosak atas sebab-sebab daily beauty routine, gosok mata dengan kuat dan proses penuaan..bulu mata yang asli boleh jugak rosak disebabkan poses pembesaran yang akan menyebabkan dan mendorong bulu mata kelihatan lebih nipis, dan tak cantik…



This The Packaging Of Elizabeth Arden PREVAGE Clinical Lash + Brow Enhancing Serum..it looks exclusive and in silver color…
PREVAGE Clinical Lash + Brow Enhancing Serum ni boleh membantu dari berlakunya kerosakan bulu mata dan protect from environment, chemical and physical damage.. Ia jugak akan support dan enhancing the look of lashes


This is the bottle of the PREVAGE Clinical Lash + Brow Enhancing Serum..rupanya macam bekas mascara or liquid liner..and color is silver..

Elizabeth Arden’s PREVAGE Clinical Lash + Brow Enhancing Serum ni clinically proven and dermatologist and ophthalmologist tastes..jadi, pengunaan nya memang dijamin selamat..tidak perlu la risau kalau korang mudah kena irritating eye ke hape..sebab Serum ni memang dah sah selamat untuk penggunaan mata…Ianya jugak selamat buat mereka yang pakai contact lenses



PREVAGE Clinical Lash + Brow Enhancing Serum ni ada fine tip applicator dan termauklah chic carrying pouch untuk memudahkan penyimpanan dan sesuai kalau nak bawak jalan-jalan..

Cara pengunaan nya sangat la mudah dah boleh dijadikan sebagai routine harian..

Gunakan sekali sehari sebelum tidur..pastikan bahagian mata tu bersih dari segala impurities..makesure removes semua makeup dengan bersih..lepas tu gunakan applicator yang disediakan apply dekat base of upper and lower lashes..sama je macam kita apply eyeliner tu tapi jangan la buat wing effect ke hape..hahahhahaa..just simply apply dekat-dekat bulu mata tu.. easy as One-Two-Three…simple kan!


Formula ini memang terbukti berkesan untuk upper and lower lashes..ianya jugak improve the look of sparse and thinning brows..dengan penggunaan secara berterusan, PREVAGE Clinical Lash + Brow Enhancing Serum akan improves the healthy look of lashes and brows…
# the clinical study showed a visible improvement in the look of their lashes in just 2 weeks..
# the next 4 weeks, clinical study showed uo to 40% improvement in the appearance of length, thickness and density of lashes..




This is the result to me..i’m impress with the result of this PREVAGE Clinical Lash + Brow Enhancing Serum..It does make my lashes longer and thicker as you can see on the picture..i used it more than 2 weeks already..Bulu Mata pika mulanya dekat Stage 04 je (pendeknya bulu mata hakuu!) lepas 2 minggu menggunaan, bulu mata pika panjang sehingga ke Stage 06..tapi sekarang pika ukur dah memanjang ke Stage 08…fuyoooo!! Raya ni confirm memanjang sampai Stage 10!! Hehehhee..

Yang bestnya lagi..sejak pika guna PREVAGE Clinical Lash + Brow Enhancing Serum ni bulu mata pika jarang sangat gugur..kalau dulu, pika gosok mata je mesti bulu mata gugur tapi sekarang tidak lagi..pika pun agak terkejut jugak  lah dengan result of this serum..plus, bila pika nak remove mascara pun tak de bulu mata jatuh skali..wowwww~~ It is great for Mascara Lover Like me! :D

Raya nanti bersakan la pika dengan bulu mata yang panjang, lebat dan cantik..Happy Lebaran for me! Yihaaaa J
Ohh yaa..korang boleh dapatkan Alizabeth Arden PREVAGE Clinical Lash + Brow Enhancing Serum dekat mana-mana  Elizabeth Arden counters nationwide..The price is only RM380.00 (0.13fl.oz/4ml)..

Untuk maklumat lebih lanjut boleh rujuk dekat sini..
Facebook Page: Elizabeth Arden
Website: www.elizabetharden.com

Jum kita memiliki Bulu mata yang cantik dan sihat..wink wink..



Thanks for reading this ^_^



**Disclaimer: This is Sponsor Post**

Tuesday, July 30, 2013

OOTD: Leopard attack

Assalammualaikum


Hello Supremo! yellahhh..finally pika memberanikan diri untuk pakai my favorite Leopard Maxi Dress from Jessabella that i bought last month! it is comfortable and great material...suitable for those who actually get sweaty easily like mehhh! hahahhaaa..this maxi dress also very long which can fit with my height..normally, if I want to buy maxi dress they always singkat..you know what i meant kannnn..hahaa..nak perasan tinggi jap bolehh? jangan marah haaaa~~ :P

















OOTD:
Vincci maxi scarf
Jessabella leopard maxi dress
Scarlet purple outerwear
Nose handbag
Jelly Bunny Isabela gladiator


Accessories: Cotton On bracelet, oversize ring, Sophie Paris watch





Thank you for viewing this ^_^




Sunday, July 28, 2013

ChurpoutBukaPuasa 2013 at Bijan Restaurant

Assalammualaikum


Last Saturday (27th July '13) was an awesome Iftar for me where I got an invitation from Churp2 to attend their Buka Puasa at Bijan Restaurant, KL .. Honestly, this is my first time i got invitation from Churp2 and i was so happy and excited as well..Thank You Churp2..




Located at Bijan Restaurant, Jalan Ceyloy, KL
Alhamdulillah, we didn't get lost on our way to find this Bijan Restaurant since this is the first time for me..and i'm not stuck on the traffic jam as well, lucky me! hehehee..


 we early! Fana, Kak Asyik and Me..
phototag is my peneman setia..thank you :)


Registration


photobooth with the props provided! #ChurpoutBukaPuasa2013



with this two lovely ladies..seronok bila ada geng kann..hihii...


the decoration for this Bijan Restaurant where I can say it is exclusive decoration..
makanan yang terhidang pun sedap2!! sampai kembung perut pika..hihiii..








Thank You Churp2 for this Card Raya! my first Card Raya I received for this year..hihii..
i got my Polaroid Picture as well..teehee~~


our table full with foods! we randomly pick anything from the buffet..from the main menu until the dessert.. and put it on the table and share along together! OMG, we eating like a Caveman! HAHAHAA..



Dinner time entertainment is a performance by Clement and Kristal ..

and there also a few game where Churpers can play along with and get a special gift from Churp2!!
Congratulation for the winners! :DD

Then, after we done eating and playing game and all that..let's have a group photo~~


this is my first time meeting RedMummy..among the famous blogger in Malaysia i guess..hihii..

I had a great time spending my Iftar on that day with Churp2 and my blogger friends..
hope I will get this great opportunity in future..and will be invited again on any event by Churp2..yeayyy~~



Thank You for reading this ^_^




OOTD: The Red Kebaya Labuh

Assalammualaikum


This Red Kebaya Labuh where i bought at AEON Klang last year..where I fall in love with it from the first sight..I didn't care about the price because ReadyMade Kebaya for my sizes is hard to find and I'm simply grab it..well, i'm Happy with it..this Kebaya Labuh is really suitable wearing it with pants..i try so many times wearing them with skirt but it doesn't match at all..i donno why..huhuuu..final finish end up wearing my super comfortable shoes from Cotton On! i like the design sooooo much..worth to buy it..wink wink ^_^


















OOTD:
Pashmina from FiMi Collection
Scarlet Red Kebaya Labuh
Lee Black Pants
YSL golden chain clutch
Cotton On gladiator

Accessories: DIY Gold spike bracelet, Diva Neon Spike Bracelet, Sophie Paris Watch




till then,



Thank You for viewing this ^_^




Saturday, July 27, 2013

Product Review: Koshize Satinlips Mini Lipstick

Assalammualaikum


Hello Supremo! yeayy..finally I had a chance to update about by favorite mini lipstick!! Mini Lipstick??? hurmmm..the Mini Lipstick I talk about is Koshize Satinlups Mini Lipstick..this Mini Lipstick is really favorable and easy to bring especially when you out for travel!! weehoo~~~ 


 with its silk-like finish and full coverage color, Koshize Satinlips combines in one lipstick the benefits of a matte formula with a moisturizing sensation, for an optimal comfort in application


 In this pack there are all 8 colors of Koshize Satinlips!! the color super tempting i guess..
easy to apply Koshize Satinlips with the matte finishing and well moisturized silky rich and long lasting lips shade..


8 beautiful shades in a box of Mini Satinlips for you to experience the well-moisturized silky rich and long lasting lips colors in elegant matte finishing..


this is the actual color shades will be appear on your lips..there are verities of colors which is very popular among girls nowadays..from the nude color until the real red color..

the Price for this Mini Box Lipstick is only RM17.90!! wowwww..very affordable for the lipstick that give really pretty color shades and long lasting..I'm fan of Kashize Cosmetic product from Sophie Paris..so, if you guys interested to buy this as well just let me know..this mini lipstick really suitable for travel purpose where you can wear different color shades everyday during your travel !!



hope my review help you..



Thanks for reading this ^_^


Thursday, July 25, 2013

Movie Review: Red 2

Assalammualaikum


Hello Supremo! walaupun dalam bulan puasa ni pika tak lepas peluang jugak nak tengok wayang okehh..teehee..cerita yang pika tengok minggu lepas iaitu Red 2!! kalau korang pernah tengok Red yang 1st tu mesti tak nak lepaskan peluang tengok Red 2 ni..sebab memang kelakar sangat!! hilang stresss~


Pika tengok dekat TGV, Sunway Pyramid dengan peneman setia lah..siapa lagi kan..




cerita ni memang best dan tidak mengecewakan! lakonan mantap dari Bruce Willis, Catrherine Zeta-Jones, dan actress popular korea iaitu Byung Hun Lee !! lokonan setiap watak memang best dan tidak mengecewakan..
pika suggestkan korang untuk tengok cerita ni..tapi lagi best kalau korang tengok Red yang 1st tu dulu..then, baru pergi wayang tengok Red 2 ni..

rating 4.69 out of 5!


Selamat Menonton!


girlfriend Harry Styles sesat dekat Malaysia!! HAHAHAA..
**dare to dream big**


Selamat Berbuka to all of you :D




Thanks for reading this ^_^





Tuesday, July 23, 2013

Iftar di Penyet Express, Sunway Pyramid

Assalammualaikum


hello Supremo!!..sedar tak sedar dah 2 minggu kita umat Islam berpuasa..hari tu pika berbuka dekat Penyet Express dekat Sunway Pyramid..ini 1st time pika berbuka dekat luar untuk Iftar tahun ni..kebanyakkan harinya pika berbuka dekat rumah dengan family..berbuka dekat rumah pun banyak beli dekat bazaar je..ngehehehe...


 Ayam Penyet Express..here we go!!
dah lama rasanya pika tak makan ayam penyet ni..tak ingat la bila kali terakhir pika makan Ayam Penyet..



 Set Ayam Penyet!!
sambal belacan dia superbbbb..memang mengancam kepedasan dan kesedapannya..pika ni kurang makan pedas tapi still bertahan dengan kepedasan Ayam Penyet ni..


 Sup Rawon..


enjoy my meal for the day

kalau korang berminat nak berbuka puasa makan ayam penyet..boleh la pergi ke Penyet Express ni dekat Sunway Pyramid..memang terasa kesedapan ayam penyet nya sebab ayam nya pun lembut je taw..senang nak kunyah..


boleh jugak buat reservation untuk berbuka puasa ni..order siap2 makanan anda lepas tu bayar..sementara tunggu waktu berbuka tu korang boleh pergi jalan-jalan, window shopping, tengok wayang ke kan..bila dah sampai waktu berbuka..makanan dah tersedia hidang..so takde la tunggu lama makanan nak sampai..azan je terus boleh baca doa dan makan...



malam ni nak berbuka apa pulak ye??? pika rasa nak makan burger lahh..apa cadangan anda?



Thanks for reading this ^_^



Winners for Ramadhan/Raya Giveaway

Assalammualaikum

hello Supremo!!! 
sedar tak sedar dah 14 hari kita umat Islam menjalani ibadah berpuasa..so far macam mana? okay? harap semuanya berjalan dengan lancar~~~
as i promised before..ingat tak pika ada buat RAMADHAN/RAYA GIVEAWAY yang lepas??
alhamdulillah..dah sampai masanya pika nak annouce the lucky 4 winners yang dipilih secara random..


and The Lucky Winners are....

jengjengjengg....


#1 Nurul Fitriah - nurulfitriah_88@yahoo.com
#2 Rina Ellisa - rina_ellisa@yahoo.com
#3 Wiida - ydaruzlan@gmail.com
#4 Mek Onie - letopink@yahoo.com

** to the lucky 4 winners..please email me your details (name, address, no.tel) to syafiqah_girlz@yahoo.com.my **



Tahniah diucapkan kepada 4 orang pemenang yang bertuah..korang lepas ni boleh shopping for raya clothing dekat ThePoplook and TheFashionValet!! woohoooo~~~

kepada yang lain terima kasih sebab sudi join GIVEAWAY pika yang simple ni..insyaallah kalau ada rezeki dikemudian hari pika buat lagi Giveaway ehhh! jangan terus berputus asa...ceeewahhh~



Have a Nice Day !!



Thanks for reading this ^_^


Wednesday, July 17, 2013

Azam Raya bersama Watsons

assalammualaikum


Hello Supremo!! Pada 4 july yang lepas berlangsungnya the launch of “Azam Raya Bersama Watsons dan Faizal Tahir” di Al-Amar Lebanese Cuisine..Thank You to Nuffnang for the invitation..dapat celebrate Raya in advance..hehehehe..alhamdulillah pika dapat sampai pada waktunya…


Al-Amar Lebanese Cuisine ni terletak di tingkat 6, Pavilon, KL..dengar nama je pika dah tahu tempat ni mesti restaurant makanan Arab! Aisaymennnnnnn….terlioq sudahhh..




Sampai-sampai lepas register tu terus Nampak hidangan buffet yang mengiurkan..mana tak nya pika sampai tak breakfast lagi..lepas tu dapat tengok makan..time tu sabar dulu..pura-pura tak Nampak makanan yang ada and teus melulu masuk kedalam…



Faizal Tahir arrival…selepas Faizal Tahir hadir, majlis dimulakan dengan kata-kata aluan dari Danny Hoh emcee for this event..



Chit chat Azam Raya with Jessica Ng. , The Director of Marketing & Business Development for Watsons Malaysia and Faizal Tahir, Malaysian talented singer..and moderated  by Danny Hoh..


what? why? and when? 



They show  Video Presentation of Azam Raya Campaign..

Azam Raya bersama Watsons ini encourages Malaysian untuk berkongsi Azam Raya mereka dalam Facebook Page Watsons Malaysia..inspirasi dari Azam Raya yang telah dihantar, Faizal Tahir akan compose lagu raya yang unik yang akan di lauch di Rumah Terbuka akan di aturkan oleh Watsons pada bulan September nanti..woowww!! bestnya..azam raya kita dapat dijadikan lagu..jengg jengg jengg..



This campaign is open from 18 July until Raya!
Berdasarkan azam-azam yang telah di terima, Faizal Tahir akan tulis lirik dan compose the tune for recording the Raya Song..dan lagu Raya tu akan mula keudara di majot TV and Radio Stations and also available di Facebook Page Watsons Malaysia and Youtube..

apakah Azam anda semasa raya nanti?? Jadi mari kongsikan Azam Raya Anda di Facebook Page WatsonsMalaysia..ada jugak berpeluang untuk membuat Open House dan special appearance dari Faizal Tahir! Boleh lah jemput sedara-mara dan rakan-rakan anda untuk turut bersama manjayakan rumah terbuk anda bersama Faizal Tahir nanti..(if you are the chosen one lahh)


Meet my blogger friends..Wiida, Sabby Prune, Marya Hana and Asyik Izas! Great meeting them and celebrate Raya in advance with them..along with the other blogger as well~~


Thank You Nuffnang for the invitation :D


Jadi kepada anda diluar sana..jangan berlengah lagi..mulakan tindakan anda segera~~

Kongsikan apa Azam Raya anda pada tahun 2013 ni di Facebook Page Watsons Malaysia sekarang!!
Anda berpeluang untuk beraya bersama Faizal Tahir..Jom sertai sekarang….boleh direct pergi ke app tu dekat SINI ..GOODLUCK felas..


BYEE~~



Thank You for reading this ^_^





**Disclaimer: This is Sponsor Post**