Saturday, June 29, 2013

GA: Simple/Mini Giveaway

assalammualaikum

hello readers..kali ni pika nak buat simple mini giveaway to all my readers...
this is specially for SyafiqahHashimxoxo's readers ...tanda penghargaan pika kepada blog readers pika..

senang je kalau nak join..
leave a comment dekat entry ni Nama, Email, and Favorite Food korang..

CONTOH
Nama: Syafiqah Hashim
Email: syafiqah_girlz@yahoo.com.my
Favorite Food: Hamburger

pemenang pika akan pilih secara random...




dan hadiahnya ialah......






siapa yang suka makan tu memang sesuai sebab dengan card ni korang akan dapat 10% off dari harga biasa setiap makanan di Food Replublic One Utama..



ada dua card, jadinya ada DUA ORANG PEMENANG..hehee...

winners pika akan announce on 2nd July 2013..

all the best semuanya..and GODDLUCK!




thanks for reading this ^_^



Fullhouse at Sunway Pyramid

assalammualaikum


another day pergi jalan-jalan lagi..celebrate birthday boy dekat Sunway Pyramid..
tempat jadi pilihan untuk celebrate birthday ialah Fullhouse, Sunway Pyramid..
pika dah lama nak jejak kaki ke Fullhouse ni tapi tak pernah berkesempatan..disebabkan nak celebrate birthday..kena lah pilih tempat-tempat yang best dan dapat tinggalkan memori..ecehhcehhcehh.. ^_^


ponnponnn..mesti la kena bergambar dengan kereta Fullhouse ni..
i must say decoration dekat sini memang cantik-cantik and curlass gitew!



looking for the yummy menus!!
menu dia pun cantik macam buku cerita..hehee..


mesti lah update Instagram kan..mabok instagram pika ni..aisaymennn..
boleh check out dekat IG pika for more photo and video..my first video dekat instagram..hihii..


what we eat?? bayangkan pilih tiga pinggan..and 1 pinggan share-share (pasta) ..macam orang kebulor giler memilih makanan nya..hehehe..apa-apa pun happy and kenyang..alhamdulillah...

Lime Ice - RM4.90
Chocolate Blanded - RM9.90


Alfredo - RM17.90


Tony's Teriyaki Chicken Burger - RM17.90



Wok-Seared Chicken CHop with Black Paper Sauce - RM16.90

alhamdulillah!! :)



bila makan tu kita kena bersungguh-sungguh..baru rasa kenyang dengan puas..kihkihkihh...


Birthday Boy enjoy himself with fully table with food! 



next, makan ice-cream pulak..yummmsss..





happy bithday !!! May Allah always bless u..



also wanna pose with my treadmark pose..hahaa..kepala lentok sikit pastu buh peace atas kepala ehh..hehehe..





okay, bye for now..to Birthday Boy, happy birthday, semoga panjang umur and murah rezeki..moga-moga dapat keredhaan Allah..dipermudahkan segala urusan..Insyaallah :)





Thanks for reading this ^_^



Friday, June 28, 2013

Premier Screen: The Heat

assalammualaikum




The Heat is crime action comedy film dan directornya Paul Feig lakonan Sandra Bullock sebagai FBI Special Agent Sarah Ashburn dengan Melissa McCarthy sebagai Detective Shannon Mullins..
cerita ni kelakar giler bak hang!! tegang pipi pika ketawa macam orang tak betul dalam panggung tu..Istighfar banyak-banyak pika..tapi pika suggest kan untuk mereka yang minat cerita comedy..boleh tengok cerita The Heat ni..















cerita ni super funny!! asyik tergelak je pika dekat panggung tu..

secara ringkasnya cerita ni..FBI Agent, Sarah Ashburn (Snadra Bullock) dengan Boston Cop, Shannon Mullins (Melissa McCarthy) polis yang lantang bersuara dan kuat mengeluarkan kata-kata kurang sopan lahh dekat sana..hehehee..dengan berlatar belakang yang berlainan..mereka ni kena berkerjasama jugak untuk tumpaskan kumpulan pengedar dadah dan pembunuhan secara kejam di kawasan Boston tu..mula-mulanya masing2 refused nak berkerjasama..nak tak nak they still need each other untuk selesaikan kes ni..

cerita ni kelakar sangat bila Uptight FBI Agent yang selalu fikir pasal kerja dan berpakai formal kena berkerjasama dengan polis yang ganas dan tiada personal dress code..end up dorang jadi best buddies..and call themselves as "The Heat" everytime nak ambush suspect.. 


well, u know when Sandra Bullock involve it definitely gonna get hilarious!


.thanks Kak Suzai and Nuffnang of course!! :)


rating untuk cerita ni 9.0 out of 10.0
cerita ni sesuai sangat untuk mereka yang nak lepaskan stress..ngehehehee..




thanks for reading this ^_^



Thursday, June 27, 2013

OOTD: feeling like Catwalk Runaway

assalammualaikum


hi, semalam pika berpeluang ke Islamic Fashion Festival 2013 dekat PWTC untuk hadir ke lauching raya for Her, a collection from EMEL by Melinda Looi X Diana Amir tudung collection..of course i'm exited about it..will story more about the events on the next entry..hehee..here some sneak peek of my outfit that day..i standing on the stage where all model catwalk..teehee..thats what i mean by feeling like Catwalk Runaway..hahaa..

















OOTD:
H&M scarf
Forever21 Blouse
Uniqlo top
Maxi skirt bought at The Curve
Dorothy Perkins Handbag
Forever21 wedges shose

accessories: Red's Revange floral bracelet and blue stone ring, Forever21 ring, Casio gold watch






thanks for viewing this ^_^






Saturday, June 22, 2013

macam biasalah, OTWC!

assalammualaikum


hari rabu lepas pika punyalah exited nak tengok cerita Brad Pitt iaitu World War Z..boleh tengok review pika tentang cerita tu dekat SINI.. memang exited ouuhhh ^_^ ..pika pergi Paradigm Mall..sekarang suka pergi sini sebab tempat dia santai and semua benda ada..hehehe..

ecehcehechh..feeling-feeling pulak tengok sunset dekat Paradigm Mall..


jalan-jalan kejap sementara nak tunggu movie start..hehehe..
bukan jalan-jalan je..siap shopping lagi..kalau tak masuk H&M tak sah lahh kan..shopping je keje aku..pika dah kena start berjimat cermat ni..ngehehehee..ye ye jelah pika...


lepas tu tempat makan tempat favorite jugak..iaitu Old Town White Coffee.


harus laa nak posing sebelum makan..itu sudah menjadi habit kepada semua gadis..ngeehee..nak nak sekarang zaman Instagram..semua pun nak update intagram...including me..dh macam obses dengan IG tu..aishhh...



my favorite Signature freeze and Ice Lemon Tea


Signature Chicken Rice





Steam Mushroom Chicken Rice


Oldtown Coffee Lava


dengan makanan-makanan yang ada sudah cukup buat pika kenyang the whole day..alhamdulillah :D












i like to move it move it..you like to.. move it!! hahaha
new obsession to make moving picture! weeheee~~




Thank You for reading this ^_^





Thursday, June 20, 2013

OOTD: Blooming Way

assalammualaikum


hello my pretty readers ^_^

orange and purple are meant to be! hahahaa..pika suka kombinasi warna oren dengan ungu ni taw..semestinya loving my favorite color that is purple!! purple everywhere in my eyes..hahahaa...the color make me feel more calm yet stunning..since i was a little girl, my parents always bought me a dress in purple color..see!!..me and purple already be together since i was a little girl! ngeeheee :D

whats up with orange?? well, the combination of this two color really blooming your look!
so, pika decide nak match up this beautiful color together..and final result?? Lovin' it <3



wearing the orange Qaleesha dress from KZNabihah Collection..


i lost my yellow glasses double ring during that day..awhhh, toooo bad :(




not to forget my transparent wedges from YMS!




OOTD:
Bonita maxi scarf
KZNabihah Qaleesha dress
maxi skirt bought at The Curve
Le Copine exclusive Handbag
YMS transparent wedges

accessories: Forever21 bracelet, yellow glasses double ring, Casio gold watch






thanks for viewing this ^_^


World War Z da best

assalammualaikum


hello korang..semalam (19/062013) hari keluarnya tayangan cerita World War Z ni dekat pawagam..pika pun berusaha la bukak page gsc secara online nak tengok waktu tayangan ceita World War Z ni..bukan apa yang exitednya sebab ada Brad Pitt!!! its been a long time ever since his movie..so, lokasi yang terpilih ialah di GSC Paradigm Mall...


World War Z, i'm coming....ngeeheheee :D



World War Z is apocalyptic horror film dan director nya Marc Forter and the screenplay by Matthew Michael Carnahan berdasarkan novel of the same name by Max Brooks..
pelakon nya tak lain tak bukan Brad Pitt sebagai Gerry Lane, Mireille Enos sebagai Karen Lane, James Badge Dale sebagai Captain Speke, Fana Mokoena sebagai Thierry dan ramai lagi.....



secara ringkas nya cerita ni macam ni...Gerry Lane (Brad Pitt) seorang United Nation yang dah bersara tingal bahagia bersama isteri dan anak-anaknya..dalam perjalanan pagi mereka tersekat dalam kesesakan lalu lintas..satu letupan berlaku dan buat mereka tertanya-tanya..orang di sekeliling berlari tidak tentu arah..mereka pun mulakan lakah keluar dari kereta untuk selamatkan diri..Gerry semestinya utamakan keluarga nya...mereka sedaya-upaya untuk keluar dari tempat tu..



 sewaktu mereka berlari selamatkan diri..gerry nampak sesuatu yang janggal berlaku dimana manusia menggigit manusia lain dan berubah menjadi ganas ataw lebih dikenali sebagai Zombie!
semestinya orang tidak percaya wujudnya Zombie ni kan....nak tak nak mereka kena selamatkan diri mereka jugakk...


sementara tunggu bantuan sampai untuk ambil mereka, mereka harus mencari tempat untuk berlindung..semestinya zombie tu terus mencari manusia untuk diserang...selepas berjay rempuh segala serangan dari zombie..Gerry dan keluarga berjaya di transferkan ke tempat yang selamat..Gerry secara tidak langsung nya dapat tugasan untuk tempat seorang professor untuk mencari cure dan sebab munasab perkara ni berlaku...



dalam perjalanan dia ke Korea yang jugak telah diserang oleh wabak ZOmbie ni..apapun dia berjaya dan mesti mencari punca perkasa ni berlaku..secara rambang yang dapat di lihat pada mata kasar Gerry zombie ni lebih tertarik pada bunyi yang kuat..mereka lebih aggressive apabila bunyi yang terlalu kuat...

apa lagi kelemahan Zombie ni?? berjaya kah Gerry Lane mencari punca berlakunya wabak Zombie ni?? adakah dia sendiri bertukar manjadi Zombie?? segala persoalan akan terjawab jika anda menonton cerita World War Z di pawagam berhampiran dengan anda...tidak akan rugi menonton cerita ni..sebab best!

rating untuk cerita ni 10 out of 10 stars!! 
high ranking ofcourse for this awesome movie..i think this movie best..korang macam mana pulak??




congrats Brad Pitt, he proof to us that he still capable in his age now! still a macho man and a hero..
not to forget his lovable wife, Angelina Jolie!! awww, love this love bird!!!


thats all my review and short synopsis for this movie..
don't forget to watch it..tayangan sudah bermula...



till then you guysss..




Thanks for reading this ^_^