Sunday, May 26, 2013

DIY: Spike Bracelet

assalammualaikum


today is weekend..i filled up my weekend with some DIY Project!! yeehaaa...
today pika buat accessories yang simple yet tempting and rockin' like that is Spike Bracelet
i know that Studded / Spikes is soooooo last year, but for me it is Everyday Wanted !! if we add up some spike / studded this will bring some blooming & rockin' effect especially when it come to accessories..


spotted the gold spike i'm wearing? yeahhh...
today we going to learn how to make Spike Bracelet which is the simple and easy bracelet to be done! believe me ;)



 material needed:
1) Gold Spike (for sewing )
2) Thin Elastic Knitting

with this two item u can get the pretty yet rockin' bracelet ... 



Let Start to make your own Spike Bracelet!!


 Step 1: With the Thin Knitted elastic, start to measure your wrist 
Step 2: Use tape to stick one side of  elastic knitted on flat surface


Step 3: Then time to Start thread the each of the spike. 


 Step 4: Now your Spike Bracelet almost done, make sure with the measurement of the wrist is correct so the Bracelet will fit well on u



 Step 5: then tie a knot very tight and cut of the extra elastic knitted


Step 6: Now Its DONE!!! yeehaaaaaa...



you also can mix up with other bangle or bracelet so it come up with some varieties looks! yawwwww!



 so, this is my idea mix up with my small bangle form Forever21 and add on some Spike! 


 The Final Look so Satisfied!!
gonna be my everyday looks lepas ni...super exited to wearing it 




lets recap the session!! 



good luck for those who want to try this...
In Shaa Allah i'll share with you more about DIY Project soon! lots of idea came out of my mind !!

for those who reading this and wanna try to make this please tag me and send the link of your DIY below..lets share your DIY Project with me..exited to see your Spike Bracelet ;)


byeeee..


Thanks for reading this ^_^



kalah dengan Running Man

assalammualaikum


hi korang..honestly pika bukan hantu K-POP..memang kureng sikit bab K-POP2 ni..dulu orang semua kecoh-kecoh tengok Running Man pika pulak berpaling tadah buat-buat tak tahu je pasal Running Man tapi kakak, abang and adik pika memang melayan Running Man ni taw..dah beratus-ratus episode baru pika tergerak hati nak tengok Running Man ni sebab adik pika bagi tengok..jadinya pika pun tengok lahh.............


result nya pika jugak turut terjebak tengok Running Man ni ouhhh...perghhh...tak sangka sekuat-kuat aku anti-KPop ni akhirnya terkandas jugak tengok Running Man...bagi pika kenapa Running Man ni best mungkin sebab setiap orang ni mempunyai Character yang berbeza dengan perwatakkan mereka yang kelakar dan pelbagai...serious once dah tengok nak tengok lagi nak tengok lagi nak tengok lagi..no wonder lah adik-beradik pika giler kan cite korea..dorang kata selain RUnning Man ni dah banyak cerita macam ni..contoh macam 2days1night, dan lain-lain...


reason yang pika suka sebab masing-masing punyai karekter yang berbeza and kelakar sangat..huhuu..macam tak percaya pika tengok jugak Running Man ni..hohoo..
aktiviti yang dorang buat untuk Running Man ni semua nya best-best belaka...serious best!
kadang-kadang dah tengok tu terasa macam nak join dorang sekali je dekat Running Man tu taw..saborr je lahh..teehee ;)







Running Man ni ada 7 orang ahli Jeasuk, Jongkook, JiHyo, Gary, Kwangsoo, Sukjin, Haha, ..dalam Running Man ni ada sorang je perempuan..iaitu JiHyo..yang lain semua lelaki..hehehee..ramai orang jeles dengan JiHyo ni sebab salah seorang perempaun yang terpilih dalam RUnning Man ni...


setiap episode dorang akan invite star-star yang hebat untuk turut sama join dorang buat aktiviti ni...
contoh star-star nya macam SiWon Super Junior (pika suka sangat SiWon ni!!), Jackie Chan, Hyuna, Bing Bang, TVSQ dan ramai lagi mereka-mereka yang gempakk and sangat popular (kata adik pika lahhh) yang turut join jadi jemputan untuk Running Man ni



inilah current STAR Running Man!! hihii..

overall pika memang akan terus support cerita Running Man ni sebab puas hati tengok cerita ni..and release tension kot..sebab tergelak-gelak macam orang gilerr pika taw..teehee..kalau korang yang belum tengok tu boleh la cuba tengok Running Man ni..sebab memang best! HONESTLY ;)



oppa deabak!! ^_^

agak-agak Running Man ni akan datang Malaysia tak ehh???
confirm pika turut pergi serbu dorang!! ngeehee...


till then,



Thank You for reading this ^_^




Saturday, May 25, 2013

Red & Black Lace

assalammualaikum


hai, baru-baru ni ada majlis perkahwinan cousin pika dekat Tapah, Perak..so, pika decide to wear something else..the actual theme for family is grey but pika came out with red and black lace dress..just ignore the theme..lagi pun pika takde bahu warna grey..hihii..made up my own theme..teehee ;)

red and black lace memang match together..actually everything is lace will be nice! correct me if i'm wrong..but i guess everyone agree that this combination of this color very tempting !













OOTD:
Pikalurve Red Pashmina 
Red and Black Lace Dress
Black maxi-skirt
Le Copine design handbag
Forever21 Black Wedges

accessories: Forever21 Bangle. Casio Gold Watch, Red Stone Ring



till then



Thank you for reading this ^_^



Monday, May 20, 2013

Last Saturday at Markets Jaya One 10

assalammualaikum


hari sabtu lepas pika berpeluang untuk pergi Markets Jaya One dekat PJ..last minute je sebab check email dapat jemputan untuk Markets ni..last minute jugak ajak Rabiah teman untuk pergi...hehee..memandangkan dia tengah cuti sekarang ni..hehhehhehh..



antara aktiviti yang ada semestinya shopping kan..teehee..banyak barang-banran yang boleh kita dapat especially fashion stuff! wowww, 


some booth that i spotted......










i'm trying my best nak muatkan kaki tu dengan kasut tu..i love the shoes but anyhow i kinda tak suka dekat seller tu sebab she say something that hurts my feelings..actually kalau kau nak berniaga u have to keep ur customer feeling bukan sebaliknya..kalau seller tu baca entry ini harap anda sedar apa kesalahan anda ye..nasihat untuk kebaikan perniagaan anda jugakk..








wait long line to get fresh orange from Homemade Beverages.. wondering what so special about it?? hahahhaa


kenapa happy pun tak Sure..


rasa air ni okay lahh memang Fresh Orange yang specialnya lagi bekas air tu...mungkin itu tarikan sebenarnya..air dia sikit je..hehehe..pika saja nak try..maybe tak try lagi kot lepas ni..hehehhehh..RM6 for drinking water this much??? i can get more than this sebab pika kuat minum air...soo sorry..huhuu



finish shopping already!
get new handbag and cloth..sebenarnya taknak shopping pape pun..sekali terbeli jugak..haiyaa..
pika memang tak reti control lah...cannot cannot..HAHAAA...


overall okay lah..but its not reach my expectation but still OKAY sebab banyak booth-booth yang manarik and jual barang-barang yang best..hehee..next time kalau ada lagi..korang boleh la pergi..merasa sendiri suasa dekat sana...what i don't like is the food selling there bit expensive! awhhh..COME ON lahh!! hihiii..



till then,



Thanks for reading this ^_^


Catch a Breath

assalammualaikum


when come to exited motion always mee mee mee...heheheee..
explain about my outfit details i choose to mix black and white stripe and purple add some extra tribal design from my scarf i bought at H&M..the color i black and white so the color tone no tooo hashh..hehee..
add on some accessories like dreamcatcher..and studded bangle..










OUTFIT DETAILS:
 H&M maxi scarf
Scarlet purple blouse
Sophie Paris Stripe top
Lee purple pants
H&M Handbag
Glitter Flats bought Online

accessories: Forever21 Studded Bangle, Red DreamCatcher, Sophie Paris Watch



till then,


Thanks for reading This ^_^






Sunday, May 19, 2013

Meatball Burger Bakar Abang Burn

assalammualaikum


wahhh Abang Burn ni..makin berjaya..kalau sebelum ini pika selalu beli burger Bakar nya yang superbb tu tapi kali ini Abang Burn menyediakan Menu terbaru iaitu Meatball Abang Burn!!..actually dah lama keluar cuma pika baru ada kesempatan nak merasa..tak rugi pika try sebab memang sedappppp..

Meatball ABang Burn ini di inspirasikan dari kedai perabOt yang femes tu..hehee..yang ramai manusia berkerumun tu..tapi kalau mereka yang malas nak pergi tempat yang ramai tu boleh lah merasa Burger Bakar ABang Burn ni..sodappp weyhh!! honestly from the bottom of my hearts! puas hati beli and kenyang ;)



dalam satu hidangan itu ada 10 ketul bebola daging dengan 5 cheezy wedges..harga cuma RM9.90 je!! memurahhh kan..yang best nya bebola danging tu memang rasa danging je..takde penuh tepung pun taw..lagi best bila ada kuahnya..memang kenalah kuah tu dengan daging tu apabila dicacah bersama..yummyumm... cheese dekat wedges dia pulak melempah-lempahh..perghhh..meleleh pika tengok nak makan..



izinkan saya nak makan ye...bismillahirahmanirahim~~
onommnommnommm...tanpa toleh kiri kanan...hahahaa..


why so serious Biah? hehehe..lets enjoy the meetball jyeahhh!
Biah kata banyak sangat sampai dia sedekah 2 biji meatall dekat haku!! alahai bertuahnya pika dapat extra dua biji..hehehe..thank you biahhh...teehee~



okayy, kalau korang nak try boleh cari jajahan Abang Burn ni..hampir merata tempat dia dah jajah..banyak betul rezeki Abnag Burn ni kan..In Shaa Allah..Allah sentiasa bagi rezeki buat mereka yang berusaha...amin :)

nak keep in touch dengan Abang Burn boleh lawat FACEBOOK PAGE BURGER BAKAR ABANG BURN untuk tahu info-info and update terkini..manalah tahu nanti keluar lagi resepi baru dari Abang Burn ke kan..tak lahh terlepas peluang nak merasa....awummm..hehehe..



alhamdulillah pika masih kekenyangan lagi dari time makan meatball tadi sampai tulis entry ni..hihii..


till then korang,




Thanks for reading this ^_^


Saturday, May 18, 2013

Sesi Media Serikan Impian Anda Bersama Fair & Lovely

assalammualaikum


hi, koranggggg!! alhamduilillah, sekali lagi pika dapat invitation untuk ke Sesi Media Serikan Impian Anda Bersama Fair & Lovely pada 16 mei 2013 yang lepas dekat Cathay Cineplax at e@curve..


selaku host of the day Sazzy Falak dengan Hafiz Hatim..

setiap gadis mempunyai impian tersendiri sama ada besar atau kecil, bagi memenuhi impian tersebut memberi makna dan tujuan dalam kehidupan mereka. ramai gadis yang akhirnya memendamkan impian mereka kerana terpaksa berhadapan dengan pelbagai rintangan di alam realiti anatara rintangannya termasuk lah kekurangan sokongan, kekurangan maklumat yang mencukupi, kekurangan peluang serta keraguan diri..

kini Fair & Lovely telah menyediakan platform bagi gadis-gadis Malaysia untuk membantu mereka mencapai kejayaan impian mereka. Siri realiti "Serikan Impian Anda Bersama Fair & Lovely" akan menampilkan 10 gadis dari pelbagai latar belakang untuk melalui transformasi yang bakal menyerlahkan kecantikan dalaman serta melahirkan penampilan baru yang lebih berseri di sepanjang perjalanan untuk mencapai impian mereka..


Miss Chong Yen Nee, Pengurus Jenama Unilever Holdings Sdn. Bhd (Malaysia)


Sham Van Boonstra, Penerbit Eksekutif Serikan Impian Anda Bersama Fair & Lovely



Sesi memperkenalkan Mentor-Mentor yang datang dari pelbagai bidang...


para peserta yang berpeluang untuk menyertai rancangan Realiti ini bagi mencapai impian mereka..



group photo bersama mentor-mentor dan peserta serta pengacara dan penganjur..



the host for Serikan Impian ANda Bersama Fair & Lovely iaitu Sazzy Falak dan Hafiz Hatim


with the host, Sazzy Falak


masa untuk minum petang..
hidangan yang enak di sediakan...



with Azudin Zan


turut serta blogger Kak Asyik dan Mek Onie..



so, korang jangan lupa saksikan rancangan realiti "Serikan Impian Anda Bersama Fair & Lovely" di TV9 setiap hari isnin mulai 27 May 2013 dari jam 7.30pm - 8.00p.m ...

hari isnin lepas solat magrib cepat-cepat duduk terpacak depan tv bukak TV9 pastu tengok kisah realiti dorang menghadapi dugaan dan cabaran untuk mencapai cita-cita mereka...



till then,



Thanks for reading this ^_^