Tuesday, April 30, 2013

Review: KZNabihah Boutique

assalammualaikum


ramai yang tanya dekat pika dekat mana nak beli dress yang lawa-lawa..sebab pika mempunya bentuk badan yang besar dan masih mampu nak bergaya..pada pika as long as u berani its okay ;D

so, pika nak share one of my favorite Boutique that is KZNabihah Boutique..
Butik KZNabihah adalah pengeluar jenama produk pakaian rekaan ekxklusif, terkini dan dilindungi hak cipta..Butik ni mengeluarkan sendiri product daripada proses pembuatan sampai pengeluaran..Jadi jangan risau kerana KZNabihah menyediakan pakaian wanita daripada size S until XXXXXXL untuk wanita yang mementingkan penampilan serta selesa..wowww kan! any size u are you still can bergaya sakan with fashionable dress yang direka khas dari KZNabihah..

Semua Dress, Skirt & Palazo daripada design KZNabihah adalah sangat limited taw..setiap warna ada 100 helai je..kalau berminat cepat-cepat lah order..kalau tak kena tunggu restock balik..








 Ini adalah antara Koleksi menarik dari KZNabihah!!! amacam..cantik menarik tertarik kau memang da bomm kan!! teeeheeee....


semua produk KZNabihah ni di design dan buat sendiri bukan dari kilang-kilang lain..Design ni homemade dari KZNabihah sendiri dan dijahit & Dipotong untuk item anda sehelai demi sehelai. Crew KZNabihah ni sentiasa sedaya-upaya keluarkan design menarik, lain dari yang lain tetapi msih lagi menawan untuk digayakan..Jika ada sebarang masalah di bahagian order, pengeposan & Jahitan crew KZNabiah akan update semua melalui FACEBOOK.



so, pika jugak tidak melepaskan peluang untuk memiliki koleksi pakaian dari KZNabihah ni..



pika gayakan Dress Qaleesha in Orange 



pika gayakan Dress Qasriena in Pink 


kepada yang berminat boleh terus ke website dan facebook page KZNabihah ini untuk membuat order anda dengan kadar segera~~ weeeheee....



KZNABIHAH BOUTIQUE


JOM bergaya dengan sakan tidak kira apa jua size anda ;)



till then,



Thanks for Reading this ^_^

Monday, April 29, 2013

OBB Prelove Party last Sunday

assalammualaikum


hi koranggg..ahad lepas Old Blossom Box ada buat pre-loved party..mesti ramai gadis-gadis jelita dan bergaya yang hadirkannn..pika pun mengambil kesempatan yang ada untuk turut menhadirkan diri walaupun tak berapa nak jelitawan sangat..hahahaha..kesiannyaaaaa..ngeee :D


well, OBB ni memang selalu buat preloved party sebab yang turun join menjayakan pre-loved party is more fashionable blogger macam Kak Ami Schaheera, Shea Rasol, Jezmine Blossom owner for OBB for sure...this time pika berpeluang untuk menghadirkan diri ke Preloved Party ni..teehee..


anyone going crazy already? wahhhhh~~ kenapa takde size kaki aku?? HAHAA..


hamboi wawa..shopping sakan naaa~~



this is how the Preloved Party going on!!
spot wawa semangat nak shooping..teehee~~



OBB Collection ;)


some decoration at OBB !


bump into my friend, Scha Roslan owner for Thalassa ..
thanks tegur pika sebab pika memang tak perasan orang sebab mata pika dah rambang tengok pre-loved yang ada..wuuuuu~~~


Kiss & Tell collection..melthingg~~~


with Kak Shea Rasol and my "trademark" posed..
sembang habis dengan Kak Shea and personally jumpa adik Kak Shea yang funny tu..huhuu..
Kak Shea ni tak sombong lahh..she even remember my name "Syafiqah kann?" hehehee..great to know u kak shea..seronok la dia dah habis with her Master katanya..duk rumah goyang kaki je..ngehehehe...



with Kak Ami Schaheera..i even bought her pre-loved items..super in love with it..
Kak Ami kata dia dah naik berat badan..wuuu~~ don't worry Kak Ami..u still look fabulous ;)


tak lupa jugak designer yang comel dan kecik molek ni..Kak Jezmine Zaidan, owner OBB!!!
glad that she still remember me..ngehehehee...siap bergurauan senda lagi..hahaaa..


time pika sampai tinggal banyak ni je cupcakes..wuuu..
cepat2 suruh dia reserved kan Rainbow dengan Oreo..best best best!! 



tak lupa jugak ice-cream Malaysia RM1..ada flavor asam boi & milo...
ingat tak waktu kecik-kecik dulu..selalu beli RM0.20 je..heee..



last but not least, my partner in crime that day, Fatin Najwa..i know she prettier than me..heeee~~
Thanks Wawa sebab teman akak shopping dekat OBB and join the preloved party..
andddd for joining Sophie Paris member tooo..korang pulak bila nak join??





this is what i manage to buy..
- floral sleeveless jacket from Shea Rasol preloved (RM20) 
maroon outerwear from Ami Schaheera preloved item (RM25) 
- the colorblocking statement necklace brand new from YayPeach (RM20)..
- two cupcake from Sugar & Vanilla flavor Oreo + Rainbow Cupcake (RM7.00) ..
 total up i spend for this Preloved Party is RM72only!! below RM100..yeayy me!!

exited to wear emm!!..and the cupcake sure lah dah habis teehee~~





so, lets proceed with my outfit details..i'm calling it When Green Army meet Tribal..hahaa..boleh la kannn..well, the Green Army Fishtail Blouse dah lama beli but tak pernah ada peluang untuk pakai..so, pika decide nak gayakan blouse tu and mix up with my tribal skirt..hehhehhehhh..




let focus on my necklace...
it is from Sophie Paris!! very pretty kan..kalau korang berminat nak jugak...inform pika ehhh ;)






OOTD:-
crumple shawl bought at The Curve
army green fishtail dress
pikalurve tribal skirt
topshop studded clutch
crocodile wedges
accessories: Sophie Paris necklace, Shawl Attic spike bracelet, Sophie Paris watch



till then u guys!




Thanks for reading this ^_^




Product Review: Koshize Precision Waterproof Eyeliner

assalammualaikum

hi ladies, another product reviews from SOphie!! wahhh, pika buat reviews banyak2 ni macam di sponsor pulak..takde lahh..this product pika beli and pika berpuas hati dengan hasilnya..thats why pika selalu review product from Sophie Paris..more coming up soon....heeee..

but, for now..pika nak share my all time favorite..pergi mana-mana pun mesti kena bawak sebab lepas solat tu at least nak kena apply ni walaupun eyeshdow dah hilang..hehehee that is Koshize Precision Waterproof Eyeliner!!! weeheeeee........


\
Eyeliner to last all day long



product details:-
Nett 0.8ml
color: black
code: KEPE
made in france


waterproof Koshize Eyeliner with precise brush design to achieve that perfect well-defined eyes.



Thanks to its high precision brush, Koshize Eye Precision Waterproof Eyeliner underlines the eyes and creates a well-defined line.

adjust the intensity of your look. with a think line for a delicately underlined look or a thick lone for a captivating look.


my review:-
sangat recommended especially for those yang selalu guna liquid liner
senang sangat nak apply.. seriously!!
berusnya yang tip tu buat kan kita lebih mudah nak "lukis" (you know what i mean)
design jenis maker so senang tak payah nak celup2 sebab warna tu dah stick dalam tu kita just apply je
senang nak buat "wing" style liner..seriously!!
all time favorite untuk pika
kepada mereka yang nak tukar selera tu boleh cuba eyeliner ni..
better than liquid liner i guess..
waterproof and last all day..
 easy to get rid of it.. doesn't mean waterproof it will stick after cuci muka..
memang best!!




price?
RM20 only !!!
haiyaaa..sangat murah meyhhh...


where you can get it?
directly message me on FACEBOOKTWITTER or INSTAGRAM and also can contact me via email syafiqah_girlz@yahoo.com.my
if interested to join Sophie Paris..register as member now!! RM15only lifetime okehh..seumur hidup..sangat berbaloi...kalau berminat nak join, do inform pika ;)
more benifits you can get when u join as member and bonus..My Fashion, My Business ;)



hope korang suka review kali ni..do visit more review yang pika buat..
any comment, suggestion and question please leave at the comment box below..




till than you guys..




Thanks for reading this ^_^



Topshop Personal Shopping with Elfiraloy

assalammualaikum



hello ladiess...ladies je lahh..tak tahu la kalau ada guys baca blog pika jugak..teeheee~


i had a great time during my personal shopping dengan elfiraloy dekat Topshop, Midvalley on 27/04/2013 (saturday)..starting at 10.00pm till 12.00pm store is only for Personal Shopping purposes..weeheee..much more private time to enjoy shopping at Topshop ;)


elfiraloy in da house..


The Tips Session begin.......

they share some tips in mix pattern which is my biggest problem..serious tak berani nak mix-up pattern sesuka hati..hahahaa..


mix-up Pattern..i'll sure try this mix-up next time ;)


the suggested dress for Prom..



they also reveal the New Topshop Design and others...wowww..hoping for my size please ;)
or i think i should start get slimming session lahh..hahahhaaa..ini semua POYO! huhuu..



  
plus we all also get 20% Discount Voucher for Normal Price items too..only valid for one day and at Midvalley..




 

after the finished The Tips Session, this is the time for us to shop till we drop! HAHAA...
like usual, my size is very limited..you know what i mean kan =="




So, Denver personally invite me to use the FREE service that Midvallay Topshop provide is make an appointment for Our Personal Shopping  where he will personally pick the best styles for us according to our body shape, event, and also our budget too..so, don't worry sweethearts ;)



with elfiraloy in person!
buat Gwiyomi sikit elfira..teeheee...


ada orang tanya..dia lagi tinggi dari pika ehh?? heee..for sure la pika tinggi dari dia (cara cakap belagak giler minah ni..HAHAA!)..she stand on small stage pika taknak diri atas stage tu sebab nanti nampak tinggi gilerr..so, lebih mesra macam ni..
She CUTE ouhhh ;)


SMILE ;)


siapa kakak, siapa adik ni?? =="
awek muda betul la Kak Suzai ni..huhuu..i think people will believe me if i;m saying that she still in school..teehee..


with my patner in crime..kak Suzai...hahahaa,,even-tho dia lambat..pika dah sampai Mid, dia baru bangun tidoo..huhuuu..but still kuat kan semangat nak datang..Thanks Sis...





with Denver Leong, Personal Shopper at Topshop..
anything please find him at The Topshop, Midvalley..he will helps us in styling ;)



i bought something at topshop tooo..imma happy kid!..
and perasan tak chopstick yang cute tu..hehee..its a gift from kak Suzai..dia baru balik Hong Kong..so, pika pun dapat souvenir jugakk..ehehee..Thank you akak Suzai...





so now lets focus on What I Wear that day...................
*for those who not interested please press next button, Thank You ;)



super in live with this loose-like-top from Scarlet! the material so great and i'm comfortable wearing ti! aww ;)


next, my Favorite Transparent Wedges from YMS..ohh yahhh, people asking me about YMS..what is YMS? YMS stand for You Me and Shoes! online business where they provide service in design shoes according to our interest!! Best kan...


my accessories...






OOTD:
H&M kitty-cat scarf
Forever21 loose Top
Lee brown pants
H&M handbag
YMS transparent wedges
accessories: pikalurve statement necklace, MNG colorful bangle, Forever21 rings, Casio Gold watch 





last but not least, My "Trademark" pose!! ngee :D




till then u guysss!



Thanks for reading this ^_^