Thursday, January 31, 2013

classic tale new twist

assalammualaikum

pernah tak anda ingin pergi ke rumah yang diperbuat dari gula-gula..hahaa..wujud ke? entah-entah memang wujud..and confirm rumahnya menjadi tumpuan para semut-semut di seantero dunia..kehkehkehh..


hansel & grentel..classic tale cerita kanak-kanak ..mcm story bed time gitu..mehmehmehh..cerita dedulu, comel je karekter nya..huhuu..


this january 2013 keluar cerita hansel & grentel gak..tapi version kill thw witch..hahaa..cerita ini di adaptasikan dari classic tale tapi di twist kan ceritanya menjadi lebih real..


cun la grentel ni..aww ;)
tengok si hansel ni teringat hawkeye..kannnn..


this is the witch..dia boleh berubah rupa kepada witch yang ugly even in the human form..hanya ketua witch sahaja yang boleh berubah rupa bentuk manusia..


muka masing-masing semangat giler nak bunuh witch jahat tu..huhuu..

korang boleh tengok trailer nya di youtube..search sendiri..malas nak bagi link..weeee~


hari tu berkesempatan tonton filem ini dekat TGV Sunway Pyramid..pika pun tak nak lepas kan peluang untuk tgok cerita ini..sebab ramai yang kata best..pika pun tweet and tanya dekat my twitter friends sama ada nak tengok Juvana The Movie or Hansel & Grentel..ramai yang prefer Hansel & Grentel..Juvana?? maybe next time..takpun raya nanti mesti keluar dekat TV..kehklehkehh.. #TypicalMalay


for lunch makan di Penyet Express..
trying ayam penyet dekat tempat baru..huhuu..ayam penyet ni paling femes dekat warong penyet..bukan orang melayu je suka ayam penyet ni, malah semua bangsa pun turun mengemarinya..


lepas dah order dapat angka giliran..hahahaa...kelakar..macam pergi pos office pulak..dapat nombor meja la..heeeee...cara nak order tu sama je dekat mana-mana tempat yang menjual ayam penyet dorang bagi menu and kertas untuk tick mana-mana yang kita nak order..tick sendiri laa..


minuman fer the day...
nescafe ice - tak sedap..rasa lain macam..errrr :(
oren ice - sedappp *lucky me :)


ini la serving nya..semua dalam satu pinggan....
kalau sesetengah tempat dia asing kan..contoh macam nasi dalam main plate but ayam and the sayuran dalam side plate..which is lagi proper.. 

overall rasa nya okay laa...not bad jugak..


ini pulak tempat refill sambal...yeahhh, sambal belacan boleh refill and boleh ambil sendiri..korang boleh ambil sebanyak mana sambal yang korang nak..sebab dalam pingan tu nanti sia serve seciput je sambal belacan nya..so, go ahead and take as much as u want!


sambal free refill..kalau dekat tempat lain free refill sos..heee..classic!


akhirnya kepedasan tahap maksima..hahaa..pika dah la tak tahan makan pedas..perghh..nyesal p refill..


so, ternampak aeon..hehee..kalau ada aeon mesti ada tako tao!! my favorite tak sah lahh kalau tak beli tako tao kan..pantang nampak aeon mesti mescari tako tao..weeeee....



dalam mencari tako tao tu, terserempak dengan kak eqeen..my gorgeous sistaa a.k.a my exhousemate during my study at pilah..yeahhh..surprisingly jumpa..pastu terjerit kuat pulak tu..hahahaa..malu kat orang kejap..sembang-sembang..meet her mother and sister, ohh tak lupa jugak anak buah nya yang super cute..heheee..and ofcoz la kena bergambar..cantikkan kak eqeen ni..serupa model you!


okay, lets talk about what i wearing that day..siapa tak suka..boleh skip..hee :D

when you look me in the eyes, i wearing pure hazel contact lens..do refer to this entry for more..
statement necklace fron Diva



green blazer..pretty much my favorite..lovin it..comfortable wearing it too! love the buttons shape with gold statement..heheee..

i'm freekin' loving blazer sebab material nya structured and nampak lebih berkeyakinan kepada si pemakai...cewahhh, ayat copy dalam tv nampak...


seating outside..berdepan dengan sunway lagoon! 
bila boleh bermandi-manda pulak ye..hahaaaa..


red wine huhhh? finally, i'm reveal my Furla candy bag..




OOTD:
maxi crumple shawls from bonita
green blazer from vintage bazaar
lace maxi dress bought at Time Square
Furla candy bag


*suka tak zip bag..my bad habit! huhhh...





Thanks for reading this ^_^


Wednesday, January 30, 2013

Product Review: Sheseido Masker

assalammualaikum

salam semua..ecehhh macam gaya abang Aaron Aziz & Sleeq nyanyi la kann..
entry kali ini anda akan jumpa dengan orang minyakk..ahahahaaa..ok, gurauan tak kelakar langsung..takpe takpe..maklum la pika ni tak sekelakar jozan tu dan tak secantik kak scha..ehh, tetiba...


Sheseido Masker, 12gm
sheseido masker?..siapa pernah dengar? sila angkat tangan..mesti korang malas nak angkat kan..takpelaa..korang baca je entri ni ehh..pika assume korang semua berminat..hahahaa..


kan dah cakap ada orang minyakkk..huhuuu..

i must say..Sheseido masker ni memang best weyhh! serious best..kenapa? nak tahu kenapa? sebab korang boleh nampak hasilnya dengan kadar segera...kannn..bestttt..


jenggjengg..ini la ghupenya pika pakai masker ni..terpacak habis weyhhh..


My Opinion :-

1) lepas tengok hasilnya pika terus rasa kulit muka jadi licin halus dah mulus..hahaa..overover..

2) time nak apply tu ensure rata and tebal sikit so, kuat posibilities nak tarik whiteheads yang degil tu keluar..

3) lepas dah appy tu, korang rehat la a few minute..pika biasa tunggu sampai 30 minit sebab nak ensure masker ni betul-betul kering..selagi tak kering, tunggu la sampai dia kering sambil mengipas-ngipas muka dengan kertas A4..huhuuuu...

4) bila dah betul betul kering sudah tiba saat-saat yang dinanti kan, iaitu peeling off! warning siap-siap time peeling off ni agak sakit sebab kita nak tarik keluar whiteheads dari pori..so korang akan terasa macam kena gigit semut time peeling off..

5) tapi hasilnya puas hati lahh :)

6) also suitable for sensitives skins




nak beli dekat mana?
boleh beli dekat pikalurve dengan harga yang super murahhh..kalau harga pasaran 1pack tu RM5..tapi pikalurve jual 2pack RM5..diulangi.. 2pack RM5!!!
murahh wa cakap sama luu!! kalau berminat..boleh direct PM je dekat page tu..



thats all my review for today..maaf la kalau ayat-ayat tu tidak tersusun dengan baik..ehee...





Thanks for reading this ^_^


Saturday, January 26, 2013

Product Review: Freshlook Colorblends

assalammualaikum


setelah sekian lama dah beli lens ni..akhirnya tergerak jugak hati nak buat review..kalau sebelum ni pika dok beli contact lens kaler-kaler yang korea tu kan..tapi kali ni cari yang berkualiti sikit laa sebab parents dah tak bagi pakai contact lens korea tu lagi.. sebab dah keluar berita pasal orang buta sebab pakai contact lens jenis korea tu...soooooo...mengelak lebih baik dari mengubati kan?



Freshlook Colorblends
color: pure hazel
power: -2.00
diameter: 14.5
for 3 month use
Price: RM49

pika beli di The Curve tapi ada gak di jual di kedai cermin mata..





warna nya hampir sama je dengan flash or natural daily light..
tapi nampak lebih jelas dengan flash for sure..

*kalau korang perasan..without flash, pakai mascara..with flash tu tak pakai mascara..hahaa..
ada perbezaan jugak disitu..kihkihkihh..


psttt..ada macam The Cullen's family dalam cerita Twilight tak? hahaaa..


*gambar ni buat aku feeling-feeling kulit bersih sangat..padahal..mata panda tak nak kalah..hahahaa..thanks tu mr.concealer for helping me hide those panda's eyes..HAHAA..



My Opinion
1) contact lens ni lembut..bila pakai tu tak la terasa keras sangat macam contact lens korea tu..
2) walaupun dia kata diameter dia 14.5..tetapi selaput warna putih tu besar sikit..14.5 tu diameter untuk warna pure hazel tu je..
3) sekali pakai terus selesa..tapi mula-mula tu agak sukar laa..well firstimer lagi kan...boleh gitu..
4) warna lens ni memang cantik..nampak natural and acah-acah mata arabic..lantas menjadi warna kegemaran..hahaaaa...asal boleh je jahh oi!
5) nak pakai lens ini kena make sure yang warna pure hazel tu tepat-tepat dekat anak mata kalau tak pemandangan jadi kabur sebab warna hazel tu halang pemandangan mata kita yang hitam kecil tu **agak-agak korang faham ke apa yang aku cuba sampaikan tu? hahaa**
6) yang lain-lain sama la dengan rutin untuk memakai contact lens before this..makesure tangan bersih and guna solution yang berkualiti and gunakan teknik yang betul..

berapa bintang nak kasi ehh?? 4 1/2/5 bintang..


thats all fer todayyy...ada masa nanti pika share lain-lain product pulak,,insyaallah..do check all my reviews too..thanks,



p/s: doakan ibu pika cepat sihat ye..terima kasih :)





Thanks for reading this ^_^

Pray for My Mom please!

assalammualaikum


currently pika dekat HKL (Hospital Kuala Lumpur) sebab ibu pika kena masuk hospital semula...hari ini (25.01.2013) sepatutnya dia pergi checkup je..but since doctor say she getting sick..she need a hospital treatment..contohnya macam nak bagi ubat ikut dos yang betul dan sebagainya..dia perlu dijaga rapi oleh pihak hospital..so today (25.01.2013)  pika teman ibu insyaallah sampai ahad sebab isnin pika dah kena balik ke bangi..but pika akan balik every week untuk jaga ibu..means gilir-gilir la dengan kakak and adik..insyaallah..

oh yaa..since everyone keep asking me.."Ibu sakit apa?" "kenapa dengan ibu?"
let me answer it..ibu pika sakit cancer tulang tahap empat(final stage)..cancer tu bukan saja ada di tulangnya..malah sudah merebak ke thorax, lung, pancreas, dan lain lain..tapi paling teruk di bahagian tulang belakang (which is the main support for our body!!)


so, here few picture yang sempat capture today..
time ni ibu dalam bilik x-ray..which is the danger room..sebab ada ultraviolet yang boleh membunuh sel-sel dalam badan...tapi pika selamba je ambil camera fone then ambil gambar ibu..ngee :D


 
using my dad's GL..my mom manage to get 1st class room with single bed..selesa untuk ibu berehat and ke toilet semua..kalau sedara-mara datang pun selesa kann..esok sabtu..confirm ramai sedara-mara yang datang..so, just get prepare..insyaallah :)
look at the view..selak je langsir terus nampak TwinTower..


nak segantang muka tak teurus untuk hari ni..sekian....


dear all beloved, please pray for my mom..doakan untuk kesihatan nya..semoga dia sembuh seperti sebelum ni dan dapat berjalan dengan baik..bagi dia kekuatan dan semangat yang tinggi tahap maximum..selebihnya kita berserah kepada Takdir...hanya Allah yang dapat menentukan nya..kita hanya mampu berusaha... *amin!



kepada mereka yang memberi semangat dan mendoakan, hanya Allah yang mampu balas jasa-jasa baik anda..*aminnnnnn..





Thanks for reading this

Thursday, January 24, 2013

Burger Bakar & Durian Crepe

assalammualaikum



semalam pika teringin sangat makan durian crepe ni..tah kenapa pun tak tahu..then nampak iklan dekat FB yang Abang Burn ni bukan saja jual burger bakar tetapi ada durian crepe gak..dengan itu ambil kesempatan beli durian crepe sekali dengan burger bakar...ngeeheheee..
*bertambah gemok la aku ni =="




Burger Bakar Cheese - RM8.50
Durian Crepe (6 pcs) - RM10.00

dah banyak kali pika try burger bakar Abang Burn..mudah kata Burger Bakar Abang Burn ni la 1st burger bakar yang pika makan..hehehee..korang boleh refer dalam entry INI dan INI..



 
ini la ghupenya Burger Bakar & Durian Crepe Abang Burn..burger bakar nya memang tiptop lahh, tak leyh nak di nafikan lagi dan berpuas hati..heheee..
durian crepenya sedap!..memang rasa la durian and cream nya... tapi "pembalut"nya atau "lempeng" nya agak tebal sikit..(sebab previous pika makan pembalutnya nipis) ..tu yang terasa pembalut durian crepe kali ini agak tebal sikit..takpe-takpe tu mungkin boleh improve kannnn.. tapi overall memang sedap!
petang semalam pika kekenyangan sangat sampai malam..so, tak payah makan malam..hehee..




boleh visit here for more -------> Burger Bakar Abang Burn
banyak cawangan Burger Bakar Abang Burn ni..ada di Ampang, Kajang-Bangi, Nilai, Jaybee, Kota Damansara (lokasi terdekat dengan pika), Shah Alam, Seremban dan lebih mudah kalau korang click HERE untuk lokasi jajahan burger bakar Abang Burn



kepada Abang Burn, tahniah atas kejayaan anda dalam memajukan Burger Bakar..semoga dapat meluaskan perniagaan ke luar negara pulak lepas ni..mana lah tahu boleh masuk pasaran international kannn..apa-apa pun GOODLUCK!



mari tolong promote kan Burger Bakar Abang Burn! biar world wide tahu!!
mana la tahu nanti dapat merasa burger bakar RM1 lagi..heheee..




Thanks for reading this ^_^

super duper malas day

assalammualaikum



no makeup look!
ini la ghupe nya pika bila malas..hahahaaa...serabut nya lahai..pika akan pakai tudung bawal time very super duper malas day!..hahaaa...kalau rajin sikit, pika belit-belit laaa..hehee..

ohh yaa! eyebag tu tredmark pika okehh..since i was little girl eyebag ni dah ada..so memang tak boleh nak mempertikai kan nya..HAHAA..macam-macam product dah try tapi tak hilang gak..alahai nasib =="



okay laa..nama pun super duper malas..tak boleh taip bebanyak..heheee..






p/s: psssttt~ kepada mereka yang cakap saya ni kuat makeup bagai..dah puas hati tgok muka pika ni? hahahaa..seronok la korang nak gelak besau... *ce korang pergi tgok cermin pulak :)







Thanks for reading this ^_^


Monday, January 21, 2013

Goin' In

assalammualaikum


Sunday Sunday Sunday...hurmm dapat ice-cream sundae pun best gak ni!! huhuu..

well, biasalah kalau weekend activity mesti nak berjalan-jalan..sehari merehatkan badan dari kerja dan sehari lagi mesti nak keluar..*shopping

so, ahad ni pika ada dua tugas..tugas lahh sangat..mengada je lebih..ahad pika dah start moving out to bangi..kenapa tetiba kena pindah ke bangi?? hurmm PracticalLife..dah kena transfer ke station bangi untuk menuntut ilmu dengan pegawai-pegawai luar...heheheee..

 psssttt, i moving out to my temporary rental house located at Bangi..hahaa..rent for 1 month only!

nak cari ilmu tu biar sampai ke negeri China..tak kan baru nak pindah bangi sekejap pun dah complain bagaikan..so, just terima..and bernasib baik..mintak tolong Azmira (one of my girlfriend)..she help me find the rental house dekat area-area bangi ni..alhamdulillah dah dapat...


OUTFIT:
maxi-scarf from bonita
qaleesha dress from kznabihah
lee black jeans
pikalurve studded bowling bag *favorite!
flilflop sandle


*posing bajet tu mesti! BHAHAHAA..



so, planning hangkut barang semua dah settle..lepas dah settle hangkut barang tu semua..turun Midvalley kejap..shopping sikit..nak cari suitable shoes for my Practical nanti..biar selesa sikit nak terjah hutan-hutan tu..heheee..*mengada-ngada

selama ni duk office je..pakai sandle biasa-biasa pun dah okay..huhuu..

le menu..bruppppp! alhamdulillah ;)
my Lunch&Dinner for the day...


let's face the fact!
makan tak tengok kiri kanan..huhuu~



makan biar bersungguh-sungguh..tu yang badan naik pun bersunggunh-sungguh! HAHAA..

*lovin my green ring & colourful bracelet!

kembali ke mission asal which is i need to find suitable shoes for my work..so, shopping kejap..merata-rata mencari kasut yang sesuai..ada yang cantik tapi takde saiz..sedihh je!..masalah betul kalau kaki lebar ni..heheee..siapa ada masalah yang sama..mesti korang faham kan..heee :D

kadang-kadang tu ada saiz..tapi promoter tu malas nak cari..nyapah jerr..HAHAA..
*Thumb Up kalau korang pernah kena macam ni!

finally, last call! last call! pergi cari dekat BATA..hahaa..ramai gak orang dekat Bata ni ehh..biasa kalau dah sampai Midvalley, mana orang pandang dah butik Bata ni..hahaaa..semua pakat nak layan Clarks, Aldo, dan seangkatan dengan nya..kannnnnnn...huhuuu...




comfortable wearing it for my 1st day..sport shoes for ladies! ada promotion RM68 only! heheee..okay la kannnnn...errr~~ mula-mula nak ambil warna Grey+Pink taw..serious cantik..selesa pun selesa..lepas tu...fikir-fikir balik, malas nak basuh tiap-tiap hari..so, pilih la warna Hitam+Blue ni! hitam kan warna selamat...heheeee..bila pakai kasut ni rasa selamat je..*ayat metefora sangat!



btw, here where i stay now..Garden Homes Bangi..cantik kan rumahnyaa..macam tak percaya lak ni rumah sewa..kawasan perumahan baru..siap ada guard jaga keluar masuk..quite safety here..



i need to find new cute keychain for this keys..
hahaa..so, bangi-ian! lets hangouttt...heeeeeee...

neyhhh, i'm working...




Thanks for reading this ^_^


Wednesday, January 16, 2013

Product Review: Max Factor dip-in-eyeshadow

assalammualaikum



finally, ada masa gak nak share something dengan uoulss! weeheee~~~



siapa tak tahu band Max Factor ni kan..well-know jugak ni..and agak femes bagi professional make-up..one day, pika tergerak hati nak try one of their product and survey la...


as we can see dalam wesite Max Factor..they provide make-up for eyes, lips, nail and so on..for more info do check it out HERE


so pika berminat dengan this lovely eyeshadow pack..which is pika tak pernah tengok before this..memang lain dari eyeshadow biasa...



Max Factor dip-in eye shadow 
code: Ibiza Sunrise 01


macam ni la ghupenyee..
warna eyeshadow ni memang cantik.goldish sikit! very lovin gitu :) tak rugi pika pilih warna ni..minat sebab nama nya ibiza gitu yaww! hahahaa..warna pun very nice..

basicly pika apply eye primer sebab dip-in eyshadow kalau apply eye primer memang lasting..sebenarnya tak kesah la jenis apa pun eyeshadow tu if apply eye primer memang cantik and long-lasting..lepas dah apply eye primer tu pika apply dip-in eyeshadow ni..just used the sponge-tipped applicator dekat area mata tu and ratakan seluruh kelopak mata..

nak bagi effect smokey sikit pika apply silky girl eyeshadow (code: mocha latte) ..
*nanti pika review eyeshadow Silkygirl ni pulak ye :)



let's have closer look and focus to my eye area..

actually this is my 1st time try loose eyeshadow..kalau before this, pika guna eyeshadow "compact" yang tersedia just tunggu nak apply je..and i was impress jugak eyeshadow ni cantik effect nya..once dah sapu tu memang sekata sebab pigment loose eyeshadow tu sendiri and ofcoz with the help from the sponge-tipped that provided..

special nya pulak, sponge tipped applicator ni memudahkan kita nak apply eyeshadow dekat eyeline..nak nampak kan effect mata besar tu..



see! ada banyak warna-warna menarik sebenarnya...pilih la warna yang sesuai untuk kulit anda :)
for more info do check it out HERE 



do follow me on twitter..



Thanks for reading this ^_^


Tuesday, January 15, 2013

Tribal/Aztec Oversize Shawl attack!

 assalammualaikum


hello ladies! today pika ada good news untuk semua..very good news! heeee
for those who seeking and searching for Tribal/Aztec oversize shawl..pika ada jalan penyelesaian nya..happy kan?...dimana anda semua boleh dapat shawl yang bersaiz besar and mudah cover your aurah..bertambah best!!..heheee..but sebelum tu............

me wearing Tribal/Aztec oversize shawl yang tengah hangat dipasaran sekarang... lovin it!
mudah nak di gayakan!


ini pulak design lain..heheee..my favorite also..
ada banyak design design menarik! weeheee~

so, kenapa sibuk menggelarkan nya oversized shawl? sebab measurement untuk shawl ini ada la besar..serious besar..saiz paling kecil pun 180x100..ada pelbagai saiz ikut design nya..ada 130x130 anda 200x70! serious besar-besar..and boleh buat volumeness style..which is m favorite style! heee..

kepada mereka yang berminat nak beli Tribal/Aztech shawl ni boleh ke Pikalurve! sebab murah!! kalau harga pasaran untk shawl macam ni mencecah RM35-RM40 taw..tapi di pikalurve..kami menjualnya dengan RM30 and below! serious murahhhh..rugila kalau tak order satu..semua orang mesti ada satu..heee








 ada banyak design! harga based on design and measurement nya..

do check it out now ---> Pikalurve
gerenti puas hati lahh..heee..


sekarang bukan sahaja ada shawl ni ada jugak top, handbag, maxi-dress, and design-design lain taw! open for pre-order until this 26 January 2013!! come on order now..you can wear it and celebrate Chinese new year *for those who celebrate it ofcoz..heee..

till then,

if ada soalan ke apa-apa boleh terus PM di Pikalurve..pika akan jawab secepat mungkin..insyaallah :)



Thanks for reading this ^_^