Saturday, October 05, 2013

Beauty Haul: September 2013

Assalammualaikum...


What I bought and get for September?? weeheee~~
let's check it out..actually, kalau beauty product ni mostly pika punya collection ialah from Drugstore..dimana ianya senang nak dapat dan harga pun berpatutan..yang penting product-product ini berkesan dan berbaloi untuk dimiliki...

okay, berhenti celoteh dan kita teruskan dengan Beauty Haul for September 2013...



##Garnier Light Mask
Actually, pika dah lama suka menggunakan Masker dari Garnier ni since sekolah lagi sebab dia jenis peeled-off..sesuai untuk mereka yang memiliki masalah kulit yang kusan dan masalah bintik-bintik hitam..So far pika pakai memang sesuai dengan kulit pika..sebab pika ni takde masalah dalam pemakaian jenis-jenis maskers..sesuai je untuke semua..wink wink ^_^


##Garnier Light Eye-Roll On
This is my first time beli Garnier light eye-roll on ni..sebelum ni pika tak berapa yakin nak beli sebab tak berapa pasti dengan keberkesanan product ni..tapi pika tetap beli untuk bulam September ni dan ingin mencuba sendiri product ni..so sekarang ni masih dalam sesi pencubaan..In Shaa Allah kalau everything okay pika akan buat review untuk product ni..sebab pika ni memang mempunyai masalah eyebag yang teruk..Let's get some treatment for the eyes...


##Garnier BB Eye-Roll On
Also my first time trying this product..this is my first time jumpa BB Eye Roll-On ..pika rasa Garnier je yang ada jenis packaging macam ni sebab sebelum ni pika tak jumpa mana-mana product lain macam ni..


##Garnier BB Cream
my second type of BB Cream have I ever used..sebelum ni pika try yang jenis Maybelline but now pika try Garnier pulak..pika ni bukanya pengemar BB Cream but overall okay..


**All this product you can get it from Watsons or Guardian or at any Hypermarket like Giant and Tesco I guess..



##MUA Eyeshadow Pallatte (Heaven and Earth)
Soooo excited because this is my first eyeshadow palette from MUA..The code that I'm choosing is Heaven and Earth that consist of earth tone colors..I will make a review for this palette for more details soon..In Shaa Allah..Overall this is become my favorite eyeshadow...Pika beli Eyeshadow Palette ni cuma RM30++ je!! wink wink ^_^



##MUA Bronzer (Shade 2)
Bronzer from MUA ni memang best and suitable for my skin type..the code/shade that I choose is Shade 2..the tone not to dark or too light for me..just nice for me to make some shading effect..really love it!! Worth RM10 only!! very affordable kan..


##MUA Blusher (Lolly)
 The blusher code is Lolly..the color more to peach tone and very soft suitable for daily uses ..supaya tak nampak obvious sangat pipi kita merah semacam kan..really like the tone..somehow it seem like doesn't show up but the actual color is soft peach..very nice..This blusher only cost me about RM10 also...yipikayehhh..


##MUA Power Pout (Runway)
I guess everyone know about MUA Power Pout ni..jenis Lip Balm yang show some color to your lips in the same time dia ada taste of mint sikit..pika beli code/shade Runway iaitu red color..cost me about RM25++ only..


**All this MUA Product you can get it from Elly Stylista Facebook Page..They selling original product from Overseas..



##Elianto Blusher Angle  Brush
Suitable for applying blusher but pika guna untuk apply bronzer sebab angle brush ni memudahkan kita nak buat shading dekat bahagian muka..


##Elianto Foundation Brush
afcoz this is for liquid foundation type but pika guna untuk ratakan concealer dibawah mata..


##Elianto Small Angle brush
pika guna untuk apply eyeshadow dan sesuai jugak digunakan untuk shading dibahagian hidung area


##Elianto Baked eyeshadow
Pika beli sebab warna dan packaging dia cantik dan warna eyeshadow dia more to soft tone..code yang pika beli ialah Zebra..

##Elianto lustre shadow 
mono eyeshadow from elianto ni memang best sebab warna dia cantik dan eyeshadow nya very pigmented..pika pilih code Mocha Brown..

**semua barang elianto ni boleh dibeli mana-mana stall elianto yang biasanya ada di Shapping Mall..



##Savee Face Masker
I got 4 Face Mask from Savee that is Sleeping Paper Mask Milk, Sleeping Paper Mask E-Pearl, Orange and Lemon Vitamin C..I got this for only RM1 for each masker!! yihaaa...pika almost nak beli 10 pack time tu taw sebab murah sangat..hehehee...


##Savee Charcoal 3in1 Mask
This Charcoal Mask pika dapat for free from purchase any product from Savee..btw, lupa nak mention yang Savee ni product dari Singapore..


##Savee Nose Pack
pika beli untuk menghilangkan blackheads and whiteheads yang ada..pika belum cuba lagi..hehee..so tak boleh nak ulas bebanyak..tunggu for the review soon! In Shaa Allah :)


##Savee Eyeshadow
the Savee Eyeshadow is really new for me to try but I really impress with the result of this eyeshadow and the color also pretty..I choose mostly earth tone color my favorite but there is No Code stated for each eyeshadow..so, I cannot explain about it to details..hehehee..the eyeshadow really pigmented and stay longer that I imagine up to 10 hours jugak lahhh..hebatkannnn..yang paling bestnya setiap kotak tu cost me about RM2 only!!! please, I want to collect all colors..hehehee..


**All Savee product pika beli di booth savee yang di buka di LRT Kelana Jaya..kebetulan lalu dekat situ kemudian pika singgah kejap dekat booth Savee tu and borong banyak-banyak barang..siap bagi-bagi dekat Kakak and Abang pika taw..hehehee..tak semua barang murah tak bagus kannn///



##Maybelline Baby Lips Lip Balm
Lip Balm that contain SPF20 that make your lips instant moiture in 8 hours..that what it claim to do..the flavour that I got is Mango Pie and Cherry Velvet..both really nice! it does make my lips feel more moisture..




##Vaseline Total Moisture Lotion
everyone need lotion, and lucky for me I got this Vaseline Lotion as a gift from the Lux Junket event last month..this really help my dehydrate skin become more moisture that usual..the smell of it very nice and dia tidak melekit..Likeee..


##Daiso Detergent for Puff and Sponge
Semestinya kita kena ada Pembersih Brush and Sponge to keep clean our brushes that we uses frequently..this is my first time try Daiso Detergent for Puff and Sponge..It cost me about RM5 only..well, at Daiso, everything RM5..hehehe...I will make review about this product soon for more details..


##Lifebuoy Hand Sanitizes
And again lucky me I got this Sanitizers for free as a gift from Lux Junket event..well, sanitizer help you to clean and free from bacteria..you need it..eansure this always in your handbag..This is also a reminder for me..hahaa..sometimes I also forgot to bring this..Actually this really important..




##Watsons Mini Wet Wipes
This mini wet wipes from Watsons..The packaging are so cute and you are able to bring this everywhere you go..Watson September promotion, when you purchase more than RM30 and above you are able to buy this with RM3.90!! I got this with RM3.90 for 4 packs..yihaaa..this wipes have special scent for each pack..




till here pika nak share....



pssssttttt, actually banyak lagi yang pika beli for September..but so far ini saja yang pika dapat share dengan korang..pika akan injak kan prodcut product yang lain tu untuk Next Beauty Haul keyh...pika akan share jugak dengan semua pembaca blog pika especially buat girls and makeup junkie ..teruskan membaca kalau korang berminat..Thank You for your support..



Thank You for reading this ^_^




FOLLOW ME
FACEBOOK      TWITTER       INSTAGRAM       LOOKBOOK





6 comments:

  1. Waaa!!!! Banyak gila shopping!!! Eyeshadow rm2 tu murah gila!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulahh..tapi pakai product yang sama jugak..haiyaaa...
      pika ooo pikaa

      Delete
  2. angle brush elianto tu lembut tak?

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. harus lahhh..nak nak kalau ada sales! hehehee..

      Delete