Monday, September 30, 2013

Travel with ETS Train Malaysia

Assalammualaikum...


Hello Supremo!!
Korang pernah travel jauh-jauh naik train tak??? Kalau pika paling jauh pun pika pernah naik train ke Seremban sebab dulu belajar ke Kuala Pilah time diploma..tu naik KTM taw..well, kalau KTM tahu-tahu la padatnya macam mana plus banyak perhentian yang berhenti untuk ambil penumpang disetiap tempat..nak tak nak kena lah tunggu jugak..



BUT have you heard of ETS Train Malaysia previously???

ETS Train Malaysia ni under KTM jugak cumanya dia lebih laju dan tempat persinggahan pun kurang..efficient sangat! I like ;) ETS ni lebih sesuai untuk mereka yang ingin melalui perjalanan yang jauh..contohnya ke Ipoh ..hari tu pika pergi Trip Lost World of Tambun with The Butterfly Project (I will story more details soon) kami berpeluang untuk merasai naik ETS ni dari KL Sentral ke Ipoh..The ride was awesome..apa yang buat pika lebih teruja ialah perjalanan yang jauh terasa dekat sebab tidak perlu risau tentang sesak lalu lintas, lampu isyarat dan sebagainya..dengan ETS ni perjalanan menjadi lebih efficient..Tempat-tempat yang berhenti disetiap perhentian pun sikit je..



The Butterflies ready to "fly" ..weeheee~~~



ETS ni ada 2 jenis iaitu Silver and Gold..perbezaan untuk dua ni mungkin dari segi tempat perhentian lahh..kalau naik Silver ni dia lebih banyak tempat perhentian yang harus berhenti jika nak dibandingkan dengan jenis Gold..dan tambang pula sangat la berbaloi..jebis Gold dari KL Sentral ke Ipoh hanya RM35!! affordable sangat..so, kalau next time korang nak pergi ke Ipoh boleh la try naik ETS ni..tak terasa jauh pun perjalanan korang dan yang paling penting is korang akan lebih selesa..



Me selfie with my butterfly shaped shades from Vincci! yihaaa...excited with The Butterfly~~
I bought this shades last year, what a coincidence that this shades will match the Butterfly theme..



Thank You ETS Train Malaysia for comfortable ride for our trip ^_^

Kalau dengan ETS ni tempat duduk pulak telah ditetapkan dekat tiket korang..So, tak perlu risau untuk rebut tempat duduk sebab setiap seat ada number tersendiri..So, everyone boleh duduk dengan selesanya..kalau agak-agak penat that day, tidur je sepanjang perjalanan tu..memang selesa...


For more Info feel free to visit ETS Website http://www.ets-train.com.my





and wait.....

LOOK WHAT I GOT !!!! ;)



jengjengjenggg~~ 
dalam perjalanan tu kami dapat Beauty Bag ni!! There's 10 awesome brands and 10 travel essentials..WOWWW~
I'm very excited about this bag obviously!!..I will update more detail about this beauty bag soon..


Thank You The Butterfly Project Malaysia for this opportunity for me..*HUGS!!
feel free to invite me again and again..hehehee..I really enjoy my blogging life with The Butterfly Project Malaysia..
Thank You so much!! Muwaahhhh~~




Thank You for reading this ^_^




FOLLOW ME
FACEBOOK      TWITTER       INSTAGRAM       LOOKBOOK





6 comments:

  1. Rasa nak naik lagi ETS! Skejap je dah sampai ipoh.. Woohoo!

    ReplyDelete
  2. lama dah tak naik train...tahun bila naik pun dah tak ingat dah pika...

    ReplyDelete
  3. wah bestnya.. btw dulu study kt ipoh rajin jgk la naik ETS..

    ReplyDelete
  4. Bestnya travel ramai-ramai macam ni. And fana memang suka sangat naik ETS. Sejak belajar kat Seri ISkandar ni dah banyak kali la naik ETS ke Batu Gajah. Murah pulak tu. RM24 je !! :)

    ReplyDelete
  5. Hi Syafiqah, I br notice u punye shades shape butterfly, CANTEKNYE!!! nak jugak hehe =P

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum pika. alahaii comelnya adik akak ni. geram tengok tau! heheh bestkan travel naik ETS. jum repeat lagi nak? main air? main permainan kat sana.. hehehhe

    ReplyDelete