Monday, September 30, 2013

I need to Lose weight!!

Assalammualaikum..



Hello Supremo!
kalau siapa yang mengikuti perkembangan pika dekat blog dari dulu mesti korang tahu lifestyle pika macam mana kan..pika ni suka fashion and main makeup-makeup dan jalan-jalan..dulu pika tak pernah kesah dengan bentuk dan berat badan pika..bohong la kalau cakap pika tak pernah diet or exercise kan..semangat sentiasa ada tapi diiringi dengan angan-angan yang indah..setiap kali nak berdiet mesti tak menjadi taw...sedih laa...nak try ubat-ubat untuk kurus ni memang tak berani la..paling pika pernah try pun minum yang sachet untuk membuang yang bila minum sebelum tidur esok pagi bangun membung dengan banyak..tu je lahh..pika tak berani nak try sebarang ubat untuk slimming ni..



but now, bila usia dah meningkat banyak perkara pika fikir..hurmmmm..first, pika nak kena jaga kesihatan..biasanya orang gemok ni senang nak kena penyakit dan backgorund family pika pun ada penyakit yang boleh di warisi..so pika kenalah menjaga kesihatan tubuh badan..yang keduanya untuk berfesyen..kalau dulu orang gemuk ni bergaya, ramai yang respect dan kagum dengan keberanian nya..tapi sekarang tidak lagi..bila orang gemok bergaya ianya macam satu masalah..so, I need to lose some weight..i guess a lot of weight sebab pika minat sangat fashion & beauty...HELP ME!!!




pika ni mudah give up taw..everytime kalau pika nak diet or exercise mesti jangka masanya sekejap je..paling lama pun pika dapat bertahan dalam 2 minggu je...2 minggu pun nampak perbezaan nya taw..bayangkan kalau pika teruskan untuk 2 tahun mesti dah berjaya..tapi malang nya pika cepat putus asa..ada tak ubat untuk tak bagi putus asa? HAHAHHAA..seriously, bila dah meningkat usia ni memang betul-betul terfikir semua ni..nak nak bila kita dah bertuanang or kahwin nanti..tak kan nak kekal gemok je kan..mesti la nak kahwin nanti pakai baju cantik-cantik dari Vera Wang ke kannn..ahahha verangan sangat!



Okay, now nak set mind untuk kuatkan semangat untuk kekal sihat, serlim dan seimbang...
kalau tak dapat skinny pun dapat yang sederhana pun okay dah..janji sihat and curvy giteww~~

Support pika ehh! Thank You!!
kalau korang ada rahsia-rahsia yang mujarab tu share la dengan pika pleasee!! hehehee..



Itu sahaja luahan dan muhasabah diri untuk hari ni..
GOOD NIGHT!!



Thank You for reading this ^_^




FOLLOW ME


FACEBOOK      TWITTER       INSTAGRAM       LOOKBOOK



10 comments:

  1. Pika! Dont give up! Tapi akak respect la pika sbb pandai bergaya.. U r special pika, dont feel that way :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank You soo much akak!!
      thank you for your support..muwahhh..
      ayat special tu yang buat pika berbunga-bunga ni..hihihii..

      Delete
  2. i support you pika! :-D
    cuba you try pegi gym.....lari atas treadmill....my friend penah buat selama setahun secara konsisten, and berjaya :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you miz dayah!
      pika dah pun try pergi gym tp tidak secara konsisten la..sebb busy sgt plus skrg dh strt kelas..maybe i'll try diet and doing some room exercise macam tu..Thank you for support pika ^_^

      Delete
  3. akk support pika in whatever you do..asalkan jgn memudaratkn kesihatan yea..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you kak Asyik..
      In Shaa Allah..tidak akak mengancam kesihatan tubuh badan pika..
      just try to get healthier lifestyle..

      Delete
  4. Jom kurus bersama angah!badan dah naik ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. JOMMMM!!
      tp kak ain dah kurus sgt dahh..nak kurus tang mana pun tak tahu lahh..huhuu..

      Delete