Sunday, September 29, 2013

Hijabista Magazine X Al-Hambra High Tea High Fashion #hajibistamagsaffronbytjfineart

Assalammualaikum...


Hello Supremo!! Pika dah start dunia belajar..no more happy cuti time for me..but still I'm gonna make a space for any event on weekend since pika sambung belajar dekat UiTM Shah Alam je untuk semester pertama ni..next semester mungkin akan berpindah ke UiTM Jasin yang tak siap-siap lagi..kihkihkihhh.. but still, enjoy your time while we still have it!!! okay, forget about my boring study life..ngehehehee..

Siapa pernah baca Majalah Hijabista..pika pasti mereka yang bertudung dan minat fesyen ni mesti lebih arif tentang Majalah ni..Setelah sekian lama pika mengikuti perkembangan Majalah Hijabista ni, akhirnya berpeluang jugak bertemu dengan mereka disebalik takbir yang berusaha dengan gigihnya untuk menjayakan Majalah Hijabista ni..



Alhamdulillah, pada 28 September 2013 pika dijemput untuk hadir ke High Tea High Fashion dari Hijabista Magazine di Centrio Pantai Hillpark..Hijabista Magazine ni memang favorite magazine buat pika sebab sesuai dengan penampilan pika dan buat gadis-gadis berhijab yang minat fashion diluar sana..


 Al-Hambra High Tea High Fashion by Saffron by Tj Fine Art dan Hijabista Magazine
The theme was Turkish Opulence but I try my best to wearing like Turkish style but did't manage to do it..still nampak macam Malay girl..proud to be Malay girl I guess!! hehehee...



 Welcome note by The Emcee
The emcee style like Turkish Style! I like~~~ 
sesuai sangat style yang dia gayakan tu..actually bila tengok betul-betul simple je style nya but still pretty..



 welcome noted by Nursuziana Zulkifli, Mananging Editor Hijabista Magazine


 welcome Note by Elisa Tajuddin merupakan Owner kepada Saffron by Tj Fine Art


 Middle Eastern Hijab Tips and Tricks by Hijabista Stylist 
now, i learnt a few tips how to style up like Middle eastern style..


After that, The Fashion Show start! everyone show up styling the Handbag and Scarves by Saffron by Tj Fine Art..the collection is unique and rare where you cannot easily fine anywhere in Malaysia I guess..kalau jumpa pun mesti orang tu beli dekat Turki or somewhere else..hurmmm..Interesting collection kan...

High Fashion Show Saffron by Tj Fine Art



 Model memperagakan handbag, Scarf, and accessories from Saffron by Tj Fine Art


 Selepas Fashion Show tamat, kami diberi peluang untuk tengok sendiri product dan barangan dari Saffron by Tj Fine Art ni..mostly barang-barang rekaan mereka adalah lebih kepada Middle Eastern Style seperti Turkish Style..


everyone want to shopping...semua pun mesti ada collection dari Saffron ni sebab design mereka memang susah nak jumpa di Malaysia sebab memang direka dari Turki dan design nya pun inspired dari sana...




 Than, sampai la masanya untuk makan-makan..tempat yang mereka pilih ni memang cantik..lebih kepada terbuka and open style..environmental friendly gitewwwww...


this is the Foods  served to us..honesly memang sedap..pika 2 round kot ..Oooppssss, Kantoi! hahaha..sebab pika tak makan breakfast and Lunch..minum petang tu terus pelahap la jadinya..ngeheheheee...



I'm with Elisa Tajuddin..love the scarves style..I wish i have confident to wear like that..and the scarve she worn ofcoz from Saffron..nice! she wear everything is black to showing up the Saffron collection I guess..Pretty in person..


WIth Kak Suzie..rasanya semua orang kenal Kak Suzie ni..orang kuat Majalah Hijabista ni..fewitt!
this is the 1st time pika jumpa Kak Suzie selalu tengok gambar je...very nice and friendly..btw, she wear dress that showed some Turkish style...I like..



I'm with Faatin Akib..pengacara Hijabista TV ..very humble and friendly :)


I'm with Dayah Bakar, Pengacara Hijabista TV dan Projek 3R rancangan tengah hangat dekat TV ni..All the best Dayah Bakar ;) btw, she won The best Turkish Opulence on that day..Congrats again! :)


With Suri Aryani, pemilik online shop HUSH by Suri Aryani ni..dah lama pika follow blog dia dari dulu lagi..time tu dia jadi model untuk NurulWonderWardrobe ..very pretty okehhh..nice to meet you Kak Suri..btw, she won the Hijabi Icon..Tahniah kak suri :)



With Kak Raja Sabrina..pika dah follow blog kak Sabrina ni lama dah..last year agaknya..
she love to share about fashion..I like ;) btw, she won Hijabi Sopan on that day..Congrats ;)



 My partner of crime is Fana ChekSaat !! 
Thank you Fana for waiting for me yang sesat melarat mencari tempat padahal dekat je..Actually, pika ni baru kenal Fana time bulan puasa hari tu but now, kami dah boleh jadi rapat..See, mula-mula kenal dalam alam maya je..now we're friends in reality life as well..glad to meet you Fana..may our friendship last ;)



seriously, pika paling excited pasal goodies yang Hijabista sediakan untuk kami semua..setahu pika Goodies ni bernilai lebih RM200+++ taw..wowwwwww~~



inilah yang terdapat dalam goodies bag tu..memang bertambah laaa koleksi tudung pika..I'm Happy Girl!!!.semua goodies ni di sponsors dari Online Shopping samaada dari Facebook or Instagram..Thanks to all sponsor..nanti pika dah gayakan setiap shawl pika tag onlineshop tu..Promote la sikit kannnn ;)



Hello! Happy girl in the house...

I really enjoy this high tea and high fashion show..Congratulation Saffron by Tj Fine Art for this successful Fashion Show and All the Best In future..May Allah give barakah to you business..and not to forget, Thank You Hijabista for invite me..Thank you to all Hijabista Team who works really hard for Hijabista Magazine to be inspired by Muslimah Fashion..All The best to Hijabista Magazine..


I'll keep support Hijabista Magazine! Good Luck ;)



Thank You for reading this ^_^




FOLLOW ME
FACEBOOK      TWITTER       INSTAGRAM       LOOKBOOK





6 comments: