Wednesday, August 14, 2013

STRESSSSSSSSS bila benda penting hilang

Assalammualaikum...


siapa pernah hilang handphone? wuuuuuuuuuu~~~ this is what happened to me last fasting month..pika tengah seronok-seronok nak shopping raya dengan my sister dekat One Utama dimana tempat kejadian nyaa..STRESSSS..

Al-kisahnya macam ni, pika pergi  la jalan-jalan shopping raya dekat One Utama..dah sakan bershopping ni sampai kiri-kanan pun tak toleh dah aihhh..biasanya handphone pika memang dalam handbag je..jarang pika keluarkan..lepas tu, pika dapat call dari Abang pika (Angah) dia mintak tolong bukak pintu rumah..walhal kami keluar ni..lepas cakap telefon tu pika terus pergi toilet dengan membawa handphone sahaja dan handbag pika tinggalkan pada kakak pika..masuk-masuk toilet pika letak la handphone dekat atas tempat bag-bag yang biasanya dorang sediakan dalam toilet tu kan..selepas selesai melepaskan "hajat" pika tu..pika pun keluar toilet tanpa menoleh belakang dan cek barang-barang pika..

selepas dah selesai shopping, dalam perjalanan keluar tu pika pun baru teringat nak check handbag..tengok-tengok takde handphone nya..patah balik dekat One Utama check balik dalam toilet tu..tengok-tengok memang dah takde..hurmmm, takde rezeki betul!

lepas beberapa hari tu cuba la call handphone dengan number pika yang sama..yang peliknya orang tu berani angkat dan kedengaran suara perempuan bercakap dalam bahasa cina..lepas tu baru pika teringat yang selepas pika masuk toilet tu memang ada perempuan cina pulak yang masuk..mungkin kah dia orang nya??? alahai, sedihnyaaaaaa...kenapa ambil barang yang bukan hak anda..tapi taknak lah tuduh mebabi buta..biar la dia terima padahnya mencuri barang orang..biar hidup dia tak tenang..

lepas tu kes nak renew sin card pulak..bila nak renew sim card tu baru perasan I/C pika pulak yang hilang..adoimak...semua benda yang penting hilang..sekarang misi nak buar I/C baru..dan Handphone Baru..Semoga pika terus tabah menghadapi segala ujian dan dugaan yang diberi..AMIN!! sedih ;(


SO, Sekarang ni pika tengah.....

STRESSSSSSS!
bak kata Kang Gary






Thanks for reading this ^_^





2 comments:

  1. http://mylifeandlovestorybook.blogspot.com/2013/09/stressful-day.html.. hehe

    ReplyDelete