Tuesday, August 20, 2013

Product Review: FreshKon Alluring Eyes (Winsome Brown)

Assalammualaikum...



Hello Supremo!
My new Contact Lenses yang pika dapat dari GlassesOnline iaitu FreshKon Alluring Eyes..
kalau korang berminat nak membeli contact lenses boleh la terjah GlassesOnline sebab dia ada banyak koleksi Contact Lenses yang boleh dapat dan pelbagai brand.. harga pun berpatutan..

FreshKon ni jenama Contact Lens No.1 Di Malaysia..Contact Lens yang memang terjamin selamat kegunaannya dan dapat rawatan pakar gitew..So, boleh pakai Contact Lens ini tanpa rasa was-was..heheee..tapi bagi mereka yang ada masalah mata yang serious silalah rujuk pada Pakar Optic anda sebelum menggunakannya sebagai langkah berjaga-jaga..FreshKon ni banyak jenis Contact Lenses nya dan yang pika pilih ni jenis Alluring Eyes..Alluring Eyes ini lebih focus for Bigger and Brighter Eyes in an instant look!


Product Details:-
Product: FreshKon Alluring Eyes
Code: Winsome Brown
Power: -2.00
Diameter: 14.30mm
Base Curve: 8.6mm
Lens Type: Monthly Disposable 
Price: RM49



FreshKon Alluring Eyes ni datang dalam kotak dan bekas lens yang macam dalam gambar tu..dalam satu kotak tu ada 2 pairs of lenses with the same power....Sangat mudah nak dibukak jika dibandingkan dengan Contact Lens Korea yang dalam botol2 kecil tu..bekas lens dia lebih mudah, selamat, dan preserved...


Warna yang menjadi pilihan hati Pika ialah Winsome Brown!! warna Brown yang akan menampakkan mata kita kelihatan lebih Natural Look sangat..FreshKon Alluring Eyes ni terdapat 4 shade yang lain iaitu Winsome Brown (macam pika punya tu), Mystical Black, Magnetic Grey dan Mesmeric Black..Shade dia lebih kepada warna-warna Natural for Asian


This is absolutely Not a Circle Lenses sebab Diameter dia kecil je..kalau pika pakai Contact Lens ni memang nampak macam tak pakai pun sebab effect yang menampakkan mata besar tu sikit je..Dah banyak kali Pika pakai and memang ramai yang cakap macam Pika tak pakai Contact Lens je..hehehee..takde lahh mata Obvious sangat nampak bulat semacam kan..hehehee...



sebab warnanya natural so sebelum nak pakai tu makesure bentuk contact lens tu macam bentuk "mangkuk" taw supaya tidak lahh anda pakai contact lens terbalik..! hehehee..
Contact Lens ni sangat mudah nak pakai..bila nak masukkan tu dia terus je stay dekat dalam mata kita dan mudah jugak untuk tanggalkan nya sebab diameter dia yang tidak terlalu besar..


pika pakai sebelah kanan je..
pada pandangan pertama nampak sama tapi kalau perhati betul-betul sebelah kanan mata pika (dalam gambar jadi sebelah kiri laa ye) nampak lebih Bigger and Brighter effect kan..tidak la obvious sangat macam circle lens..tapi pika still suka circle lens sebab nampak mata lebih besar..tapi FreshKon Alluring Eyes ni sangat sesuai for daily sebab dia nampak lebih natural gitew! hehehee..


inilah rhupenya pika pakai contact lens for both eyes !
pika pernah pakai more than 8 hours and still feel comfortable but up to 10 hours my eyes start feel some small irritating..mana tak nya, contact lens ni seboleh-boleh nya jangan pakai lebih dari 8 jam..untuk health & eye care..and please change your contact lenses solution everyday..paling tak pun 2 hari sekali!! bukan apa, takut contact lens tu mudah kena bacteria ke kan..


this is closed up look for the FreshKon Alluring Eyes in Winsome Brown!
Seriously Lovin' It!!!


This Contact Lens memang sesuai untuk mereka yang memiliki mata yang kecil sebab effect bigger eyes tu tidak terlalu overrr..hihihiii..sangat recommended for those who have smaller eyes..tapi bagi mereka yang mata besar mungkin contact lens ni akan nampak lebih kepada effect Brighter je sebab diameter lens ni kecil..samalah macam pika pakai..lebih kepada effect brighter, mungkin sebab mata pika besar kot (perasan japp)..but, I still like it..sebab tidak la terlalu obvious sangat bila pakai Contact Lens tu..

Repurchase?
YES! ..sebab harga dia pun berpatutan and next time pika nak beli different shade pulak..hehehee..


Hope korang suka review pika ni..dan review ini jugak membantu korang untuk memilih contact lens yang betul..dan jangan lupa terjah GlassesOnline kalau nak beli Contact Lens tu nanti..hehehee...



dan korang boleh gunakan Gift Code worth RM20 untuk shopping di GlassesOnline
**until 31 August 2013
**for Purchase above RM100

Selamat Membeli Contact Lens Baru ;)



Thank You for reading this ^_^



3 comments:

  1. Cantik sekali pandang tak nampak macam pakai contact lens...Black pon not bad gak dah try nampak natural...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulahh..next time pika nak try warna grey and black pulak..heeee..

      Delete
  2. Pretty Nice post, thanks for sharing it here!

    I happen to stumbled upon your blog and just want to express that i truly like the way you present your blog post.

    I really enjoy browsing your blog.

    I can see that your blog post is mostly about beauty & Fashion stuff.

    In case you need additional beauty ideas that enhance your eyes, making them brilliantly bright and beautiful, you may want to check out www.contactlensxchange.com for more exciting brand colored circle lenses.

    Enjoy and stay pretty :)

    cayumi

    ReplyDelete