Wednesday, August 28, 2013

Product Review: Essence I Love Extreme Volume Mascara

Assalammualaikum..


Hello Supremo! review about mascara again..hahaaa...who love it..please keep reading...
this time pika nak review about HOT Mascara in the market..pika sure pasti ramai yang tahu tentang mascara ni..banyak sangat review about this mascara..and why not, pika pun nak try sendiri..do i like it? hihihiii..


inilah bentuk packaging mascara ni..pika rasa ramai yang familiar dengan packaging ni..
design dia agak besar jika dibandingkan dengan mana-mana mascara yang lain..and warna black and pink for the description..memang cantik laa combination for black and pink..hihiii..and please ignore the sticker stick yang melekat tu ye..tu bekas sensor parkson..fuhhh~




ini jenis wand dia..type brush...obviously wand dia memang jenis yang besar dan dan bold..tengok wand pun kita tahu fungsi dia untuk tampil lebih volumeness! ..............volume ke tidak??? teruskan membaca...



Product Details:-
Product: Essence I Love Extreme Volume Mascara
Color: Ultra Black
Nett: 12ml


this is how i usually apply it...start filled in the middle part and move on to the outer corner and proceed to inner corner of your lashes..this gonna give some wide eye looks..



My Review:-
1. mascara ni memang jenis ultra black pigment yang boleh cover every lash
2. brush dia jenis yang besar memang sesuai untuk tampak voluminous tapi susah nak apply dekat lash bawah mata dan cepat comot
3. mudah comot bila nak apply dekat lash bawah mata dan inner corner
4. dia nampak kan effect lebih tebal dan cepat kering..kena apply laju-laju
5. dia mudah flacking and smudging..bila gosok mata memang nampak kesan mascara tu hilang
6. bukan waterproof mascara..mudah nak padam dan tak tahan lama
7. bila apply mascara ni kena kerap curl lashes dengan lash curler sebab mascara dia jenis berat buat bulu mata nampak jatuh..kena kerap lentik kan..
8. sangat sesuai for daily uses
9. harganya sangat berpatutan dan murah..
10. for those yang minat mascara last longer this is not for you!



Price?
RM15.90

Place I bought?
Parkson, One Utama



hope you find my review very helpful..if there is any comment or question do let me know..please leave some comment on the comment box down bellow..if you have tried this please let me know what do you think of this product?





Thank You for reading this ^_^



3 comments:

  1. wah menarik ni bolehlah kakak cuba...

    ReplyDelete
  2. Piqa ada try tak mascara yang lagi satu but tak sure nama dia apa. packanging the quite fancy. heard so many good reviews on them. anyway great review

    ReplyDelete