Thursday, August 15, 2013

My Raya 2013 Stories

Assalammualaikum

Hello Supremo!! Ini adalah kisah sambutan Raya pika..
pika compile kan semua cerita dalam satu entry..tapi pika tulis cerita itu semua pada hari yang disebut..



Malam Raya (7 August 2013)
Dah kedengaran bunyi mercun dum dam dum dam....yeayyyy...Malam Raya ni pika semangat Iron Baju Raya..lepas tu tengok TV ada pengumuman ESOK RAYA! hahhaaa..memang Excited lahh..banyak perkara indah yang pika cuba bayangkan...In Shaa Allah..
Selamat Hari Raya Semua!! Maaf Zahir dan Batin ;)

Gambar dari Instagram Pika


Best regards,
SyafiqahHashimXOXO




Hari Raya Pertama (8 August 2013)
Hari Raya Pertama kali ni pika beraya lain sikit, tak macam-macam tahun sebelum ni penuh dengan kemeriahan., Kami duduk beraya dirumah je..tak dapat nak balik kampung sebab Ibu pika tengah sakit, terbaring je atas katil tak boleh nak jalan..Tak Beraya kemana sangat la kami sekeluarga..duduk rumah, tengok TV pastu tidooooooooooo.. krohhkrohhkrohh..sebab yang lain takde rasa nak raya..pika je yang bersemangat hari pertama raya ni..Apa-apa pun, Selamat Hari Raya jugak lahh :)

Raya Pertama sempat lahh fefeling nak Raya Sorang-Sorang..sempat la mengayakan baju raya selama 10 minit..lepastu tukar kepada baju kelawar untuk operasi krohhkrohhh nya tadi..hahahhahahaaa..


Best regards,
SyafiqahHashimXOXO





Hari Raya Kedua (9 August 2013)
For the second Day of Raya, I'm so envy of my friends..they all keep updating picture of their raya..while i'm just watching their happiness of raya..fuhh~~ Raya Kedua pika lebih kurang macam aktiviti Raya Pertama..and adalah Sedara-mara datang rumah untuk ziarahi ibu dan beraya sekali gus..lepas tu layan cerita dekat TV..The Bestnya pagi pika layan cerita "Hari Raya Cendawan" yang kelakar..comel je lakonan budak-budak tu dengan Noorkiriah dan Isma Daniel..pagi-pagi dah tergelak sakan layan cerita tu..lepas tu belah petang pulak pika layan cerita "Menantu Raya" lakonan Emma Maembong dengan Zain Saidin..suka giler lakonan dorang dalam cerita tu..romantik and kelakar pun ada..hahahaa..best2..So, Raya Kedua banyak habiskan masa tengok TV..kihkihkihhh..layan la labu..kepada sahabat diluar sana, Doakan Kesihatan Ibu pika ye..Terima Kasih sangat-sangat..semoga Allah dapat membalas jasa budi baik anda semua..

Gambar dari Instagram Pika



Best regards, 
SyafiqahHashimXOXO




Hari Raya Ketiga (10 August 2013)
Raya ketiga baru kami sekeluarga sempat bergambar untuk raya..bergambar dengan Ibu sekali taw..dapat la Potrait Raya 2013 ni..dan pika jugak berpeluang balik kampung di Perak tu pun balik hari..dengan Opah dan Adik Beradik pika yang lain.. sempatlah menziarahi Kubur Atok pika yang pika sendiri tak berkesempatan nak jumpa..lepastu pergi beraya ke Rumah sedara-mara di kampung tu..Opah seronok la jumpa adik-beradik dan sepupu-sepapatnya..bila dah besar ni, orang takde pun nak hulur duit raya dekat pika ni walaupun masih belajar..lain macam pulak rasanya..hihihiii...sekarang pika dah kena sedar diri tu dah dewasa...wuuuuu~~





Best Regards, 
SyafiqahHashimXOXO









Hari Raya Keempat (11 August 2013)
pagi-pagi buta sampai kat rumah dari kampung..dalam perjalanan nak balik tu kami adik beradik karoke macam orang tak sedar diri dalam kereta tu..pasang lagu kuat-kuat lepas tu karoke..hahahaa..bila sampai je rumah semua orang tiod kepenatan..pika sampai terlajak laa tido tu, siap orang datang beraya dekat rumah pun pika tak sedar..hahahhaaa..hari ni beraya dekat rumah again..ramai sedara mara satang rumah nak menziarahi ibu..ibu pika sampai cakap dia penat..hahahaa..maknanya ramai sangat la yang datang agaknya tu..lepastu Family MakLong pika datang beraya pulak malam tu..direct dari Terengganu terus ke rumah pika siap bawak Kopok Lekor and Ketupat Palas yang Original dari Terengganu..fewitt~~ puas kami makan..









Best regards,
SyafiqahHashimXOXO








Hari Raya Kelima (12 August 2013)
Raya Kelima, pika pergi ke Open House one of my bff iaitu Azmira Deana dekat Sutera Damansara..wahh, ini rumah pertama pika pergi Open House..makanan sedap-sedap...kami ni kalau dah berjumpa memang havock jugak lahh..tapi too bad Biah tak dapat nak join Open House ni sebab dia kena balik Ipoh, sebab kuliah dia dah nak bermula..so, end up with 3 of us..It's Okay laa..Next Time :D Happy Eid Mubarak everyone!




Best Regards,
SyafiqahHashimXOXO






ini adalah ceita Hari Raya 2013 pika..Raya tahun ni agak berbeza jika nak dibanding kan dengan raya tahun-tahun sebelum ni..apa-apa pun tetap jugak disambut dengan meriahnya..In Shaa Allah ;)

Tolong juga kita sama-sama mendoakan kesihatan ibu pika..agar dia terus tabah dan sabar dalam menghadapi dan melawan penyakitnya..In SHaa Allah..Terima Kasih pika ucapkan!


Macam mana cerita raya anda? mesti meriah sakan kan..hihii..




Thank You for reading this ^_^




1 comment: