Saturday, August 31, 2013

Kempen Hari Kemerdekaan Astro - #UrMalaysianIsShwoing and #Go Beyond

Assalammualaikum..


Hello Supremo! Sekarang dah bulan Ogos iaitu bulan kemerdekaan bagi semua rakyat Malaysia..Hari yang penuh gilang gemilang buat semua Rakyat Malaysia..Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke-56..Pada 24 August yang lepas pika berpeluang untuk menghadirkan diri ke pelancaran "Kempen Hari Merdeka Astro" di MidValley Megamall..



Kempen ini bertujuan untuk menyebarkan unsur positif dan kebahagian kepada Semua Rakyat Malaysia.. Astro membawakan yang terbaik menerusi kepelbagaian kandungan televisyen, online dan aktiviti menarik secara langsung bagi maningkatkan unsur positif dan kegembiraan.. Aktiviti-aktiviti ini adalah kempen #GoBeyond and #UrMalaysianIsShowing dan juga bersempena dengan pelancaran muzik vedio yang bertajuk "Excuse me Sir, you Malaysian is Showing"



"Excuse Me Sir Your Malaysian is Showing" Performed by Jinny Boy, Anantha, Adira, Jie Ying, Zahid, Shantesh..Musik Video baru yang dilancarkan oleh Astro  


Kempen Hari Kemerdekaan tahun ini meraiklan pelbagai kaunikan sebagai rakyat Malaysia , pihak Astro menggalakan semua untuk melakukan sesuatu yang positif dan pada masa yang sama berkongsi kegembiraan itu bersama rakyat Malaysia yang lain..Pihak Astro jugak menjemput semua rakyat Malaysia untuk menyertai kempen #gobeyond di media sosial..




Tindakan positif ini akan membantu orang lain untuk menulis mesej inspirasi dan akan mencetuskan Positive Engine dan setiap perbuatan positif ini akan dicatatkan..Kini, Kampen #gobeyond and #UrMalaysianIsShowing Astro telah menerima sambutan sebanyak 140,000 maklum balas positif dan masih menunggu untuk cecah ke level juta! Jadi mari la kita berkonsi kan perbuatan positif kita di mana-mana laman web sosial seperti Facebook, Twitter, Instagram dan lain-lain....


Henry Tan, COO Astro and Astro Celebrities at the  Astro Celebrates Merdeka Launch


The Positive Engine Powered by Go Beyond
Positive Engine menampilkan pelbagai rekaan yang menampilkan mercu tanda unik Malaysia...Positive Engine ini dipamerkan di Mid Valley di Level 3 untuk tetapan semua rakyat Malaysia



Astro Meraikan 'Best of 1Malaysia' dan kepelbagaian budaya di Malaysia dengan mengiktirafkan Lingo kami yang unik seperti 'Syok!' , 'Gostan' , 'Brudder' , 'Fuyoh' , 'Macha' yang hanya dipahami oleh rakyat Malaysia sahaja! wahhhh, keunikan rakyat Malaysia...Semua orang boleh menjadi sebahagian daripada ini dan memiliki longo kegemaran mereka di T-Shirt melalui #UrMalaysianIsShowing Facebook app iaitu  http://apps.facebook.com/yourmsianisshowing  ..dan hasil jualan akan disumbang untuk kebajikan..


Untuk Maklumat lebih lanjut, boleh rujuk:-
1. Untuk maklumat lebih lanjut tentang Kempen Astro Nagaraku dan "Excuse me Sir your Malaysia si Showing", sila layari www.astro.com.my/negaraku
2. Untuk membuat T-shirt #UrMalasyianIsShowing sila layari aplikasi Facebook di lawan web http://apps.facebook.com/yourmsianisshowing
3. Untuk maklumat tentang Go Beyong boleh didapati di www.gobeyond.com.my
4. Dapatkan aplikasi Facebook Go Beyond dan pamerkan nilai positif diri anda di laman web http://www/facebook.com/AstroGoBeyond/app_179047725597311


Selepas majlis pelancaran tamat..kami blogger, ada aktiviti kami sendiri..dimana kami dipecahkan dalam satu kumpulan dan dalam satu kumpulan ada 4orang..kami perlu buat aktiviti yang positif dan kongiskan dia laman web sosial iaitu Twitter, Instagram dan lain-lain..bagi berkongsi #UrMalaysianIsShowing dan #gobeyond

 







this is my teammate! we're Group 14 ..
time tu ada 27 task yang kami kena buat dan kami sempat kongsikan di media sosial sebanyak 24 task je! alahai..sikit je lagi untuk menang..apa-apa pun kami antara yang terbanyak share..sebab time tu semua mengalami masalah untuk upload sebab network..hahahaaa...apa-apa pun kami tetap enjoy time tu!
btw, Tahniah Kepada semua blogger yang menang pada hari tu..korang memang buat kerja yang terbaik! hadiah pun boleh tahan lumayan...feewittt!! Tahniahhhhh!



hari tu jugak pika jumpa Hanif Era..favorite DJ ni..setiap pagi pika layan JoHaRa Era!!


with DJ Hitz.Fm, Arnold ..


with Malaysian Most Beautiful and Talented Actress non-others than Lisa Surihani!! J'adore her soooo much..love her from up to toe..heheee..



And not to forget!! i meet my favorite girl and selalu jumpa dekat mana-mana event..the hot blogger and others!! Awhhh, mula-mula kenalan dalam media sosial..kini jumpa in person and terus jadi kawan!! you guys memang awesome!!!

 with Kak Asyik, Sabby Prue, Kak Marya, and Mek Onie


 with Kak Anis, Wiida Ribbon, and Kak Suzai


sebelum berpisah mesti ada gambar bersama!
Selepas refreshment dekat Blue Med..Thank You Nuffnang for this awesome event!





and let's try the App at Go Beyond Facebook Page

1. Go Beyond Apphttps://www.facebook.com/AstroGoBeyond/app_179047725597311






2. Malaysianism in Youhttps://www.facebook.com/AstroGoBeyond/app_152699358257579






dengan Apps yang disediakan anda boleh share pandangan dan act anda sebagai rakyat Malaysia, kongsikan gambar keriangan anda..kalau bertuah berpeluang jugak untuk memenangi T-Shirt..hehehee..try laaaa..simple and mudah je Apps ni..


and please check out all the information given... let's Spread the Love Malaysian!!!
Byeeee.......




Thank You for reading this ^_^





Disclaimer: This is Sponsored Post

4 comments:

  1. selamat hari kemerdekaan ke56..:)

    ReplyDelete
  2. selamat hari MERDEKA
    memang meriah sakan kat 3rd floor midvalley arituh,haha
    seronok

    ReplyDelete
  3. heeeeeeeee.. best best best! curik gambar ye?! muah!

    ReplyDelete
  4. i can feel your love spreads!!
    i tagged you!!
    http://jellytieda.blogspot.com/2013/09/tagget-your-freak-on.html

    ReplyDelete