Tuesday, August 06, 2013

Kempen Dove Rambutmu, Mahkotamu

Assalammualaikum


Hello Supremo! Pada hari terakhir untuk bulan Julai iaitu 31 Julai 2013 hari tu pika di jemput untuk hadir ke "Pelancaran Kempen Dove Rambutmu, Mahkotamu"..Pelancaran ini di adakan di DoubleTree By Hilton Hotel Kuala Lumpur..memang currlass lahh tempat ni..pika duk sini pun tak pernah jejak kaki dekat DoubleTree ni..yelahh..buat apa nak jejak sebab rumah dekat..hihihii..


masuk-masuk je tergamam kejap sebab tengok stage dia..curlasss~~

Rambutmu, Mahkotamu ini merupaka satu kempen yang pertama untuk menggalakkan wanita Malaysia membuat komitmen bagi mengatasi masalah keguguran rambut..Kempen ini diterajui dari Kisah Benar dua orang wanita iaitu Athiya dan Hasreena..Dove berhasrat untuk mengumpul 10,000 suara aspirasi daripada wanita-wanita Malaysia..


antara Product Dove Hair Therapy for Hall Fall ..

Dove percaya bahawa rambut seharusnya menjadi sumber keyakinan untuk wanita dan bukannya masalah..Dove akan membantu mengatasi masalah keguguran rambut dan meningkatkan keyakinan wanita di Malaysia..



Welcoming speech from the emcee of the day iaitu Nana Mahazan!! yang dulunya femes sebagai ahli Akademik Fantasia dan bekas DJ Radio Era ..but sekarang still fabolus okehhh!



lepas tu dimulakan dengan ucapan oleh Ashles Ng yang merupakan Pengarah Pembinaan Jenama Unilever (M) Holdings Sdn. Bhd. ..antara orang kuat untuk menjayakan Kempen Dove Rambutmu, Mahkotamu ni..


kemudian ada presentation from Profesir Madya Dr. Irene Lee yang merupakan Dermatologis Konsultan..Dr. Irene ni antara mereka yang pakar tentang kesihatan rambut..dalam presentation dia lebih focus kepada menyiasat masalah keguguran rambut...kena sangat lahh dengan Kempen Dove Rambutmu, Mahkotamu


kemudian ada jugak sesi perkongsian pengalaman pengguna Shampoo Dove ni..mereka merupakan sahabat sudah lebih dari 10 tahun iaitu Athiya & Hasreena dan mereka jugak merupakan penyokong kempen DOve Rambutmu, Mahkotamu ni..so, melalu pengalaman mereka menggunakan shampoo Dove ni betul-betul berkesan ke kan..so, they share about their experience..


Perasmian "Kempen Dove Rambutmu, Mahkotamu" 

Setelah mencapai 10,000 suara melalui "Kempen Rambutmu, Mahkotamu" ini, Dove akan menubuhkan satu dana bagi menggalakkan usaha pemerkasakannya..satu peluang akan wujud bagi sekumpulan wanita untuk dimentor dan dibimbing oleh pemimpin-pemimpin dan aktivis-aktivis wanita..Mereka akan diberi peluang untuk meghulurkan bantuan kepada masyarakat dengan membantu kaum wanita yang kurang bernasib baik malalui satu pertubuhan kebajikan untuk melakukan perkara-perkara yang mereka aspirasikan dengan yakin..RM10,000 akan disumbangkan kepada pertubuhan kebajikan ini..



Jom Kongsikan apa pandangan anda jika anda tidak mempunyai rambut gugur...
Jom kumpulkan 10000 suara untuk turut sertai kempen ini..


Kaum wanita Malaysia boleh menyumbang suara mereka dan menyertai usaha pemerkasaan Dove dengan4 langkah mudah:-
1. Log masuk ke laman Facebook Dove Hair Malaysia
2. Klik pada aplikasi Dove Rambutmu, Mahkotamu
3. Lengkapkan pernyataan aspirasi ini "Jika saya bebas dari rambut gugur,........."
4. Akhir skali..kaum wanita boleh memilih untuk memainkan peranan dalam Dove Empowerment Fund

mudahkan..jadi..JOM turut beri sokongan kepada Kempen ini...


So, pelancaran pun tamat..in between nak tunggu waktu berbuka..sempat lahh snap photo with my blogger friends and celebrity ;)

with RedMummy and Kak Asyik..
jumpa lagi RedMummy for the second time..Kak Asyik dah banyak kali jumpa..hihiii..


with Nana Mahzan! hari tu Kak Nana asyik hulur Microfone dekat pika je..segan sangat nak cakap bila ada mic dekat mulot..asihhh..btw, percaya tak Kak Nana tengah pregnant 6 bulan??!! yup, amazing kan sebab perut Kak Nana kecil je..plus still gigih gayakan Heels yang tinggi 5inch agaknya..cayalahhh Kak Nana..



with another Mak Buyong..Mak Buyong yang gorgeous iaitu Yasmin Hani!! omakkk, pika minat Yasmin Hani ni since pika kecik2 dulu taw..time tu pika skolah lagi..tapi sampai sekarang Kak Hani still maintain cantik je!! awet muda...weewitt~~


ofcoz laa tak lepaskan peluang untuk bergambar dekat photobooth yang disediakan..


antara juadah yang dihidang untuk kami berbuka puasa di sana..
makanan nya buffet and pelbagai jenis..makan la sampai kembong..hehehee..









bersana Chef Anis Nabilah yang kecik mole and hosting for Asian Food Channel's (AFC) Icip-Icip, Enak Tradisi (TV1), and Sesedap Rasa (TV2)..bestnya terer memasak kan....awhhhhh....


another blogger yang pika suka iaitu Kak Namee Roslan..dah lama pika follow blog Kak Namee ni taw..finally dapat jugak jumpa Kak Namee..cantik and lemah lembut je orang nya..Kak Namee ni pun Mak buyong jugak ni..semoga Kak Namee and Baby sihat2 ye..


With Kak Mia yang jugak merupakan Nuffnang Blogger of The Month for August 2013 ni..pika kenal Kak Mia ni dekat event Dove jugakk..sebelum ni untuk Dove body wash..tapi kali ini untuk Dove Hair Therapy pulak..semoga kita berjumpa lagi nanti Kak Mia! ;)


so, tak sah lah kan kalau pulang tak bawak Shampoo Dove ni..yang ni ialah Dove Hair Fall Rescue..sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah rambut gugur...sekarang pika dalam proses pencubaan shampoo ni..nanti pika reviewkan macam mana keyh..okay ke tak shampoo ni kemudian..kena tunggu dua minggu untuk hasil yang lebih efektif katanyaa.....


JOM turut sertai Kempen Dove Rambutmu, Mahkotamu !!
kumpulkan 10,000 suara wanita diluar sana yang mempunya masalah rambut gugur..mari sama-sama kongsikan pengalaman dan kisah benar anda dengan Dove..GOODLUCK!



Till then,




Thanks for reading this ^_^



10 comments:

  1. wow!! ohsem...bestnye kalau dapat jumpa pika bila dpt jemputan event

    ReplyDelete
    Replies
    1. best jugak..nanti ada rezeki kita jumpa ye ;)

      Delete
  2. bestnya dapat jumpa namee roslan tu.. pergh.. terbaiklah

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup! best..Kak Namee lemah lembut je orang nya..

      Delete
  3. tertidur pula akk dlm gmbr tu..hehe..
    best event ni..dpt hadiah lg bertambah best...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. opss..tak perasan pulak gambar akak yang tu..sorry2..ngeee :D
      yes, dpt goodies yg best tu..

      Delete
  4. nak jugak shampoo dove tu..ehehe...;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. dapat 1 set je yunk..nanti boleh purchase dekat mana2 beauty counter keyh ;)

      Delete