Monday, August 05, 2013

DIY: Gold Spike with Red Wedges

assalammualaikum


Hello Supremo!
Mula-mula sekali nak mintak maaf sangat sebab ini entry yang terperap lama dalam draft pika and lupa nak publish..hahahaa..pun bolehkan macam tu..nasib baik check draft and jumpa entry ni..nak share DIY lagi :)

Actually dah lama pika nak share DIY Project yang pika buat iaitu Spike Wedges Shoes inspired from Jeremy Campbell .. As you all know the original shoes is kinda expensive in Malaysia..tapi banyak je Inspired Shoes dari Jeremy Campbell ni yang boleh beli dekat mana-mana kedai kasut yang versetail gitew..tapi disebabkan takde saiz pika..pika terpaksa pilih inisiatif lain iaitu untuk DIY my own Inspired Jeremy Campbell Spike Wedges Shoes..hihiii..

 Tadaa~~ okay tak?
this red suede wedges shoes pika beli only RM35 je! murah kann...
sebagai inisiatifnya pika tampal Gold Spike dekat Wedges tu dengan superglue..so sekarang harga kasut ni dah upgrade sikit..and kasut ni nampak lebih spikey look! serious suka sanagt and puas hati dengan hasil DIY yang pika buat ni..simple and easy :)


walaupun tak berapa nak lawa macam Jeremy Campbell Shoes..but pika still impress dengan hasilnya..and I really like the gold spike pop out with the red suede wedges..Its like Sexayyy Ladayyy..Opp Oppp Oppppp..
**tips sikit kalau nak apply superglue ni kena hati-hati sebab nanti boleh comot and rosakkan bentuk asal kasut tu..so, memang kena becareful tim nak glue tu..



posing sikit...Lovin' the result of My DIY Project! jyeahhh ;)



korang pun boleh jugak..just find a studded or spike and glue it to your wedges ataupun sandal korang..
Its DIY, Let's get creative..cehcehcehhh..


ini je DIY yang pika nak share dengan uolsss..kalau korang dah cuba buat atau pernah buat..share la link dengan pika...nak tengok jugak hasil creativity korang jugak..okehh?



Till Then,


p/s: lagi beberapa hari je nak raya weyh!! Exited jugak lahh...walaupun pika hanya beraya di rumah..teehee :)


Thanks for reading this ^_^



5 comments:

  1. Kasut raya ke nih??? Hihi.. Creative la pika.. Bagus2.. Keep it up! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aikk, takde la kasut raya..pika dah lama buat kasut ni akak..kasut raya lain..

      Delete
  2. cantik! sy pun suka spike2 ni tp tunang kt gnas sgt..hehe..

    ReplyDelete
  3. hye you, nak tanya kat mana you beli studs spike ni? appreciate ur reply at melin3190@gmail.com

    Tq

    ReplyDelete