Friday, August 02, 2013

DIY: Accessories Box for Bangle & Bracelet

Assalammualaikum


Hello Supremo!! as for accessories lover like me i definitely need a suitable and practical box to place all my accessories in one place and easy to grab it..so, i decide to DIY my own Accessories Box for my bangle & bracelet collection..

this is really easy step where you can find everywhere...lucky me where i get this beautiful box from last year Moon Cake Box from BreadTalk..this Box has an exclusive design and the color also pretty and give me an idea to place all my bangle and bracelet in it...



i just add up a several compartment to separate each bangle and bracelet so they don't easily get mix out and easy to find in order..kalau jenis bangle pika letak dalam column tiga tu..kalau jenis bracelet pika just letak dalam column satu yang paling hujung..



kotak ni memudahkan pika organize bangle and bracelet pika..
so, kalau nak keluar tu..pika just bukak box ni and pilih one by one.."apa aku nak pakai ehh hari ni??" hihii..
kiranya box ni memudahkan pika nak mencari bangle and bracelet yang pika nak pakai la..


sooo..kalau korang ada box yang cantik-cantik and very practical yang korang rasa boleh di buat sebagai accessories box, jangan la buang malah kita boleh jadinya box tu kepada sesuatu yang lebih berfaedah..korang boleh jugak buat DIY untuk simpan barang-barang lain macam alat tulis, makeup box dan sebagainya..



hope my DIY will help you guys in future..
Till Then,





Thanks for reading this


8 comments:

  1. box tu mmg cntik..sy pun dpt box moon cake cntik tp style pnjang..xtau nk diy mcm mna..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you shu..
      boleh diy sendiri..nanti boleh letak accessories :)

      Delete
  2. Great idea! Selama ni bersepah barang dalam kotak, buat compartment ok gak kan.. Thanks for sharing :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, mulanya pika punya pun mcm bersepah je dlm kotak tu..lepas tu pika buat compartment supaya senang nak pilih..

      Delete
  3. i can see that you're bangles junkie.

    ReplyDelete