Tuesday, July 23, 2013

Iftar di Penyet Express, Sunway Pyramid

Assalammualaikum


hello Supremo!!..sedar tak sedar dah 2 minggu kita umat Islam berpuasa..hari tu pika berbuka dekat Penyet Express dekat Sunway Pyramid..ini 1st time pika berbuka dekat luar untuk Iftar tahun ni..kebanyakkan harinya pika berbuka dekat rumah dengan family..berbuka dekat rumah pun banyak beli dekat bazaar je..ngehehehe...


 Ayam Penyet Express..here we go!!
dah lama rasanya pika tak makan ayam penyet ni..tak ingat la bila kali terakhir pika makan Ayam Penyet..



 Set Ayam Penyet!!
sambal belacan dia superbbbb..memang mengancam kepedasan dan kesedapannya..pika ni kurang makan pedas tapi still bertahan dengan kepedasan Ayam Penyet ni..


 Sup Rawon..


enjoy my meal for the day

kalau korang berminat nak berbuka puasa makan ayam penyet..boleh la pergi ke Penyet Express ni dekat Sunway Pyramid..memang terasa kesedapan ayam penyet nya sebab ayam nya pun lembut je taw..senang nak kunyah..


boleh jugak buat reservation untuk berbuka puasa ni..order siap2 makanan anda lepas tu bayar..sementara tunggu waktu berbuka tu korang boleh pergi jalan-jalan, window shopping, tengok wayang ke kan..bila dah sampai waktu berbuka..makanan dah tersedia hidang..so takde la tunggu lama makanan nak sampai..azan je terus boleh baca doa dan makan...



malam ni nak berbuka apa pulak ye??? pika rasa nak makan burger lahh..apa cadangan anda?



Thanks for reading this ^_^



5 comments:

  1. this is my favourite spot too dear...selalu makan sini dengan hubby... *_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. pika pun suka makan ayam penyet dekat sini :)

      Delete
  2. kena cuba nanti..akk blm pernah lg mkn kt sini..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba jgn tak cuba..ajak abg bodyguard skali..

      Delete
  3. Hello! Greetings from Singapore. Lovely blog you have. I'm not really a fan of Nasi Ayam Penyet but by looking at the picture, I believe it's so tasty.

    Shikin Kikin | shikinkikin.blogspot.sg

    ReplyDelete