Sunday, July 14, 2013

DIY: Studded Handbag

assalammualaikum


hai korang..today pika nak share another DIY!
DIY kali ni pika buat studded handbag..wowww, walaupun trend studs ni sooo last year..but studs still catch my eyes taw! kalau ada anything with studs mesti pika tengok and belek-belek barang tu..dannnn ini jugak sebagai inpirasi dari Handbag most wanted iaitu Alexander Wang rocco handbag..i know the original Rocco Handbag is sooo temptation! pika dapat idea untuk tukar my simple handbag itu something new! NEW!?


this is how its looks like......hurmmmm..wondering?


 the original of this handbag just a simple black hobo bag that i bought from H&M
but it seem so simple makes me wanna add up something and the best choice is i choose Studded!!



what do you need?
1. gold Studded
2. Super glue
3. handbag that u willing to sacrifice to look awesome! hihii..



dah cukup bahan semua..siap sedia untuk sesi tampal menampal...
letakkan super glue tu pada belakang studs then, apply dekat handbag anda..taaadaaa~~ simple je,,,
but be careful dengan super glue tu sebab gam dia kuat dan jangan bagi terkena pada kulit anda..bahaya!
susunan studs tu terpulang pada creativity anda..macam pika, pika apply studs tu ikut susuan horizontal..ada la a few mistaken places jugak..tapi kena pandai-pandai la cover..ngehehehehee...






overall, i'm satisfied with the result and puas hati sebab korbankan Hanbag H&M jadi studded handbag..
 POP OUT LOOKS! me love it....


how do you think of my NEW!? studded handbag now?? do you like it??


i'm wearing this handbag and lovin' it!

kalau korang berminat nak make you dull handbag turns to ohhsemmm yet stylish handbag..korang boleh cuba idea ni..add up some studded ! jyeahhhh..banyak lagi idea-idea menarik yang korang boleh search..pika just bagi one of my idea and opinion..ngehehehee..hope you guys like it ;)



that all for today DIY session..i will share more and more soon! In Shaa Allah :)



Thanks for reading this ^_^



20 comments:

  1. Replies
    1. thank you dear Miz Dayah..
      wink wink ^_^

      Delete
  2. stud tu beli kat mana ye?? sebab susah jugak nak cari

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang susah nak beli studs dekat Malaysia..pika pun pika beli dari cousin pika..

      Delete
  3. aah,pika...stud tu beli mana?terus cun beg tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann..tambah studs je..teehee..
      pika beli dari cousin pika mek onie..

      Delete
  4. Ok, meh Wiida tanya soalan yang sama, studs tu beli kat mana? bag tu lawa la!! nak gak la! hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaaa..tulahh semua tanya soklan yang sama..pika boleh jadi dealer studs ni..kihkihkihh..
      pika beli dari cousin pika..

      Delete
  5. wahh..mmg cantiklah pika..great idea..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you kak asyik..
      nanti kak asyik boleh cuba..
      wink wink ^_^

      Delete
  6. wah. nampak agak garang tu. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. garang ye handbag tu..heee..boni ohh boni..

      Delete