Thursday, June 20, 2013

World War Z da best

assalammualaikum


hello korang..semalam (19/062013) hari keluarnya tayangan cerita World War Z ni dekat pawagam..pika pun berusaha la bukak page gsc secara online nak tengok waktu tayangan ceita World War Z ni..bukan apa yang exitednya sebab ada Brad Pitt!!! its been a long time ever since his movie..so, lokasi yang terpilih ialah di GSC Paradigm Mall...


World War Z, i'm coming....ngeeheheee :D



World War Z is apocalyptic horror film dan director nya Marc Forter and the screenplay by Matthew Michael Carnahan berdasarkan novel of the same name by Max Brooks..
pelakon nya tak lain tak bukan Brad Pitt sebagai Gerry Lane, Mireille Enos sebagai Karen Lane, James Badge Dale sebagai Captain Speke, Fana Mokoena sebagai Thierry dan ramai lagi.....



secara ringkas nya cerita ni macam ni...Gerry Lane (Brad Pitt) seorang United Nation yang dah bersara tingal bahagia bersama isteri dan anak-anaknya..dalam perjalanan pagi mereka tersekat dalam kesesakan lalu lintas..satu letupan berlaku dan buat mereka tertanya-tanya..orang di sekeliling berlari tidak tentu arah..mereka pun mulakan lakah keluar dari kereta untuk selamatkan diri..Gerry semestinya utamakan keluarga nya...mereka sedaya-upaya untuk keluar dari tempat tu..



 sewaktu mereka berlari selamatkan diri..gerry nampak sesuatu yang janggal berlaku dimana manusia menggigit manusia lain dan berubah menjadi ganas ataw lebih dikenali sebagai Zombie!
semestinya orang tidak percaya wujudnya Zombie ni kan....nak tak nak mereka kena selamatkan diri mereka jugakk...


sementara tunggu bantuan sampai untuk ambil mereka, mereka harus mencari tempat untuk berlindung..semestinya zombie tu terus mencari manusia untuk diserang...selepas berjay rempuh segala serangan dari zombie..Gerry dan keluarga berjaya di transferkan ke tempat yang selamat..Gerry secara tidak langsung nya dapat tugasan untuk tempat seorang professor untuk mencari cure dan sebab munasab perkara ni berlaku...



dalam perjalanan dia ke Korea yang jugak telah diserang oleh wabak ZOmbie ni..apapun dia berjaya dan mesti mencari punca perkasa ni berlaku..secara rambang yang dapat di lihat pada mata kasar Gerry zombie ni lebih tertarik pada bunyi yang kuat..mereka lebih aggressive apabila bunyi yang terlalu kuat...

apa lagi kelemahan Zombie ni?? berjaya kah Gerry Lane mencari punca berlakunya wabak Zombie ni?? adakah dia sendiri bertukar manjadi Zombie?? segala persoalan akan terjawab jika anda menonton cerita World War Z di pawagam berhampiran dengan anda...tidak akan rugi menonton cerita ni..sebab best!

rating untuk cerita ni 10 out of 10 stars!! 
high ranking ofcourse for this awesome movie..i think this movie best..korang macam mana pulak??




congrats Brad Pitt, he proof to us that he still capable in his age now! still a macho man and a hero..
not to forget his lovable wife, Angelina Jolie!! awww, love this love bird!!!


thats all my review and short synopsis for this movie..
don't forget to watch it..tayangan sudah bermula...



till then you guysss..




Thanks for reading this ^_^



4 comments:

  1. nk p tgk gak !
    tp tgu mebe2 cuti. huhu.
    tgk mcm best! ad brad pit! LOL

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye, ye pergi tgok..mmg best cerits ni yunk oi..ajak kawan-kawan ramai2..tp kena get rid of your fear lahh..sbb ni horroe movie!! heeee..

      Delete
  2. thank you for the review..bolehlah pg tgk lps ni..:)

    ReplyDelete