Friday, June 28, 2013

Premier Screen: The Heat

assalammualaikum




The Heat is crime action comedy film dan directornya Paul Feig lakonan Sandra Bullock sebagai FBI Special Agent Sarah Ashburn dengan Melissa McCarthy sebagai Detective Shannon Mullins..
cerita ni kelakar giler bak hang!! tegang pipi pika ketawa macam orang tak betul dalam panggung tu..Istighfar banyak-banyak pika..tapi pika suggest kan untuk mereka yang minat cerita comedy..boleh tengok cerita The Heat ni..















cerita ni super funny!! asyik tergelak je pika dekat panggung tu..

secara ringkasnya cerita ni..FBI Agent, Sarah Ashburn (Snadra Bullock) dengan Boston Cop, Shannon Mullins (Melissa McCarthy) polis yang lantang bersuara dan kuat mengeluarkan kata-kata kurang sopan lahh dekat sana..hehehee..dengan berlatar belakang yang berlainan..mereka ni kena berkerjasama jugak untuk tumpaskan kumpulan pengedar dadah dan pembunuhan secara kejam di kawasan Boston tu..mula-mulanya masing2 refused nak berkerjasama..nak tak nak they still need each other untuk selesaikan kes ni..

cerita ni kelakar sangat bila Uptight FBI Agent yang selalu fikir pasal kerja dan berpakai formal kena berkerjasama dengan polis yang ganas dan tiada personal dress code..end up dorang jadi best buddies..and call themselves as "The Heat" everytime nak ambush suspect.. 


well, u know when Sandra Bullock involve it definitely gonna get hilarious!


.thanks Kak Suzai and Nuffnang of course!! :)


rating untuk cerita ni 9.0 out of 10.0
cerita ni sesuai sangat untuk mereka yang nak lepaskan stress..ngehehehee..




thanks for reading this ^_^



1 comment:

  1. banyak review cakap citer ni best.. nak g tengok la nanti, hehehe

    ReplyDelete