Thursday, June 20, 2013

Now You See Me - NYSM

assalammualaikum


hari ahad tu spending time tengok wayang dengan my sister and lil cousin..movie night la konon..hehee..cerita yang pika tak sabar-sabar nak tengok iaitu Now You See Me..after ramai yang cakap cerita ni best..pika berkobar-kobar nak tengok cerita ni..tapi everytime tengok dekat panggung tu tayangan cerita ni ada waktu malam je..adehhh..tu last-last decide nak tengok mvoie memalam....


Now You See Me is a American Caper Film..directornya Louis Leterrier..




cerita dia pasal 4 orang magician iaitu Daniel Atlas (Jesse Eisenberg), Henley Reeves (Isla Fisher), Jack Wilder (Dave Franco) and Merritt McKinney (woody Harrelson) yang dibawak bersama dengan satu faedah misteri..selepas satahun, dorang buat performance dekat Las Vegas as "The Four Horseman" yang ditaja oleh Arthur Tressler (Michael Caine) seorang insurance magnate..sebagai performance terakhir, The Four Horsemen invites salah seorang audience untuk menolok mereka membuat trick seterusnya iaitu merompak bank..lelaki yang dipilih tu teleported ke Paris dimana dia activate the vacuums up the money and shower it kepada menonton di Las Vegas

FBI Agent, Dylan Rhodes (Mark Ruffalo) dipanggil untuk menyiasat kes kecurian tu..dia di partner kan dengan Interpol Agent Alma Dray (Melanie Laurent).. mereka soal siasat The Four Hoursemen..tapi dibebaskan sebab takde bukti mereka yang mencuri duit-duit tu..sebab dorang buat magic..kemudiannya Rhodes ni jumpa dengan seorang bekas magician iaitu Thaddues Bradley (Morgan Freeman) dia ni buat duit dengan menjejaskan rahsia trick trick magic..Bradley sebenarnya salah seorang audience sewaktu The Four Horsemen buat show and merekod semua trick dia..dan telah memanulasi semua trick mereka..

persembahan seterusnya pulak di New Orleans..The Group's finale terlibat mencuri duit bernilai 200milion dari penaja dorang iaitu Tressler's Bank Account dan telah meberinya kepada penonton dia..Tressler telah mengupah Bradley untuk membuka rahsia dan memalukan The Four Horsemen untuk show dorang seterusnya..dalam masa yang sama..Rhodes berniat untuk menangkap mereka tetapi gagal..sementara tengah mencari the Four Horsemen background, Agent Dray belajar satu trick pasal khabar angin magician called "The Eye" yang Rhodes telah memecahkan rahsia dia dan memalukan magician tersebut..dan magician tu telah membuat sesuatu yag bahaya iaitu underwarter stunt tetapi malangnya tidak menjadi dan drowned..

the next performance by The Horseman is in New York City..nak tahu apa jadi dengan persembahan dorang dekat sana..adakah mereka ditangkap?? adakah rahsia mereka terbongkar?? hihiii...boleh tonton cerita ni dekat wayang ye..cerita dia semua berkaitan..memang best! pika suka jalan cerita ni..ending dia pun best

rating cerita ni pika bagi 9 out of 10 stars

the character for each person in this movie...

Jesse Eisenberg sebagai Danial Atles
and Isla Fisher sebagai Henley Reeves

Dave Franco sebagai Jack Wilder
Woody Harrelson sebagai Merrit McKinney


Mark Ruffalo sebagai Dylan Rhodes
Melanie Laurent sebagai Alam Dray


Morgan Freeman sebagai Thaddeus Bradley
Michael Caine sebagai Arthur Tressler



kepada mereka yang belum tengok cerita ni boleh la pergi tengok..tak rugi sebab best!

thats all my review..till then,



Thanks for reading this ^_^


5 comments:

  1. Replies
    1. ouhhh, bukan tak nak ajak akak sygg..ni pika tgok dgn my sibling..movie night..memalam..tak nak ggu waktu tido akak..teehee :D

      Delete
  2. ooo..hehe xpe sajejelah tanya..hihi :p nanti kita jumpa lagi eh. Bez jalan2 ngan pika!

    ReplyDelete