Tuesday, June 18, 2013

New Dove NutriumMoisture Blogger Event

assalammualaikum


its Tuesday already..woww, cepat masa berlalu..tik tok tik tok..okay okay..last Saturday (15/06/2013) pika ke New Dove NutriumMoisture Blogger Event dekat The Food Studio, Amarin Kiara, KL..rhupenya dekat je Amarin Kiara ni dari rumah pika..pika ingat jauh..memandangkan event tu start jam 9am kena lah merajinkan dii bagun awal melaram pepagi..melaram ke?? hahaaa..



The Food Studio, Amarin Kiara...
woowww! cantiknya tempat ni..dia dekat atas bukit taw..rumah-rumah dekat sini macam dekat overseas..kalau cuaca dia sejuk sejuk mesti sama..memandangkan kita still dekat Malaysia kannnn..cuaca dia..faham faham la macam mana..aishhhhh..takpe..tu baru dunia..



the morning breakfast are served for us :)



ramai jugak blogger-blogger yang join event ni..seronok dapat berkenalan dengan mereka..nasib baik peramah-ramah..let's have a group photo before we start the event officially :)



the event start with emcee welcome..the pretty lady Chermaine Poo..


introduce to us the "orang kuat" Dove!

Mandian Badan baru Dove dengan NutriumMoiture lebih berkhasiat berbanding susu. ia mengandungi rumusan yang kaya dengan pelembap dan nutrisi semulajadi untuk menambah nutrient kepada kulit


the presentation by John Goh Yeng Kiat..which he presenting about "Introducing new DOve NutriumMoisture Better than Milk" 

korang boleh baca kelebihan Sabun Mandian Dove ni dalam entry INI..
sabun Dove ni memang best uolssss..


some demo of Dove NutriumMoisture VS Milk
Dove NutriumMoisture proof that the moisture is more than Milk..i'm impressed!


well................


if you smell, what The Rock is cooking!!
it's cooking time :)

introduce to you our Chef Paul P. Neukirch
he going to teach us on how to prepare a good meal for our body and skin health!



now is cooking time...jyeahhh

we had a great time in cooking class and demonstration by Chef Paul P. Neukirch
before we start to cook..we're divided into 3 group which already selected by the organizer..so, the team member sooo randomly...




my team mate..we have to set up for The Appetizer..
woow, perasan tak team mate pika ada siapa tu..femes-femes belaka..ada Kak Ida dan Kak Ina Mansor, The Twins..ada Fatin Suhana, Yuyu Zulaikha, Sweesen and Mia.. 



let start cooking! 


well, basicly we're not really cooking..we just have to cut and mixing..yeahh..the simplest dish to be served!


peeling off the orange skin... ^_^



bersunggunh-sungguh Yuyu dan Kak Ina memotong..


the team who have to work more..teehee..what i meant is they have to served The Main Course!


last but not least, The Dessert Team 



the dinning table are set up for ur to enjoy our lunch that we cook..



woohoo..hakak hot ioulss memasak..



ramainya nak masak..semua pro ni...jelesnya haku tak reti masak..huwaaaa :(



now, we have to served the Appertizer..just mix it all up..easy as one two three..ngeehehehee..



now is the time to served The Appetizer 



all 25 bowl ready to be serve!



Appetizer: Summerset Greens with Avocado and roasted walnuts 


Main Course: Tasmanian Herb Crusted Salmon Filet 



Dessert: Pandan Pannacotta with mangoes


kalau korang berminat nak buat any menu dekat atas tu, boleh inform pika..nanti tinggalkan email dekat comment..pika send the recipe keyh...sharing is caring..uolss boleh try buat pulak semua masakan ni..



Let's eat!!! aummmm
i eat a lot..sebab kelaparan..wuuu..time makan takde cover-cover dah..aisaymennn..


with Shing and the Beautiful Twins :)
we're playing around while evrybody is cooking..ehehehe..takdelahh..sembang sakan laa..apa lagi..ramah lah dorang ni..sukaa sangat!! buat pika rasa comfortable je taw bila nak sembang and gurau2..


adorable Chermaine Poo! very friendly okehhh :)
i guess her favorite color is white lahhh..he look soo confident i white and every picture i saw her on IG..her outifit most of it is in white color..woww, high classy color...


Group Photo..say cheese everyone!!!


with Cik Lily Putih
seronok dapat kenal dengan Cik Lily Putih ni..banyak cakap dia..hehehehee..


with Yuyu Zulaikha 
aww, she soo cute :)


with Fatin Suhana...
kak fatin pun ramah and lemah lembut je taw..


with The Beautiful Twins ! Kak Ida and Kak Ina Mansor :)
best lahhh kenal dengan akak kembar ni..seronok dapat akak baru yang loveable!!


dengan akak kesayangan iolsss.. Kak Suzai :)
sentiasa happening and friendly gitew..


dengan hakak kesayngan jugak ni..Kak Anis..
adik lagi godang dari akak..haisss..cepat-cepat kurus ye dik :)


dengan akak-akak hot iolsss...

seronok sangat sebab dapat jumpa ramai blogger and kawan-kawan baru..happy nya bila pergi event macam ni..semua blogger friendly and tak sombong...best!! :)



woww, love this picture..Thanks to Siang for snap this picture for me! is like i'm on holiday or something!
the view is wonderful :)



of course we have the chance to try this Dove NutirumMoisture !
 NutriumMoisture terbukti secra klinikal memberi hasil yang sihat apabila ia digunakan setiap hari..
dove akan buat kulit badan lebih licin dan lembut, mengurangkan kekeringan kulit, mengekalkan kecantikan kulit dan meratakan tona kulit kita..so sekarang pika sendiri sudanh menggunakan Dove ni..memang lembut je kulit kita lepas mandi yang best lagi..dia melembutkan kulit tapi tidak melekit-lekit macam sesetengah sabun mandian tu..dan bau sabun ni waaaangiii ^_^

kepada mereka yang berminat nak mencuba Sabun Mandian Dove ni..dalam 1 liter hanya RM22.90 dan 200ml hanya RM5.90..Mandian badan DOve ni boleh di beli di farmasi-farmasi, pasar raya besar, dan pasar raya terkemuka di seluruh negara..Negara okehhh!


Selamat Mencuba!!



Thanks for reading this ^_^



7 comments:

  1. nak copy gambar eh2 adik sayang..hehehe

    ReplyDelete
  2. wah seronok dpt memasak mcm tu ..dh mcm master chef pula..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lahh..siap dpt apron dove lg..mmg terasa mcm master chef taw..hihiii..

      Delete
  3. Bestnya dapat gi event camni kan, boleh dapat kawan n new experience...
    Setakat ni pernah cuba syampu Dove je...wangi..

    ReplyDelete
  4. HAHAHHAHAH gmbo HOT yg last xtahan hahaha..yup dear sure will meet again n again iAllah ;)

    ReplyDelete