Monday, June 17, 2013

Man of Steel?

assalammualaikum


hello, hari tu semua orang dok kecoh-kecoh nak tengok cite superman superman..pika ni biasa je kalau DC Comics  pika suka Marvel lagi..tapi layan jelah dua-dua pun..sebab hero-hero nya encemmm dan gagah..hahahaa..itu motip utama..so, pika pun tak nak ketinggalan jugak tengok cerita Superman ni..mestilahh nak tengok jugakk..hari jumaat lepas..amboi kemain exited lepas cerita tu keluar hari khamis..jumaat tu terus keluar g tengok...pika tengok dekat the curve..hahaa..tempat paling dekat dengan rumah...


abang superman yang encemmm dan gagah perkasa mata siap ada laser~~


Man Of  Steel, American Superhero FIlm..director nya Zack Snyder..Based on DC Comics character Superman..this film is a reboot of the Superman film Series that portrays the character's origin story

pelakon-pelakon cerita ni ialah Henry Cavill sebagai Clark Kent/Kal-El (Superman), Amy Adams sebagai Lois Lane (reporter), Michael Shannon sebagai General Zod (watak jahat) , RUssell Crowe sebagai Jor-El (bapak superman. Scinetist Krpton) dan ramai lagi......


nak review sikit pasal cerita ni...hurmmmmmm...

overall bagi pika agak mengantok..fuhh~ to be honest, pika banyak kali menguap tengok cerita ni..macam tak caye je..adehhhh...pika tak tahu lah yang pika ni nobb ke hape..hahahaa...cerita ni graphic effect dia memang cantik..nak nak kita tengok dalam version 2D pulak..nampak clear je gambar dia and sound effect dia pun kuat...fuhhhhh~~

cerita ni mengisahkan the planet Krypton menghadapi imminent destruction disebabkan oleh unstable core and the Council pulak kena ugut dengan General Zod dan pengikutnya..Scientist, Jor-El dengan isterinya, Lara melancarkan newborn son iaitu Kal-El on spacecraft ke Bumi, di bawak sekali dengan Codex untuk preserved the Kryptonian race..lepas tu General Zod bunuh Jor-El dan General ZOd kena hukum ke Phantom Zone..

dekat Bumi, Jonathan and Martha yang jumpa spacecraft tu nama kan Kal-EL sebagai Clark.. Clark with superhuman abilities dekat Bumi akan menyebabkan orang taku dan keliru dengan dia..Jonathan akhirnya bagi tahu Clark waktu dia remaja yang dia sebenarnya alien dan nasihatkan dia supaya tidak mengunakan kuasanya kepada umum..kena lah menyamar jadi orang lain untuk kekal hidup dekat Bumi..

Clack akhirnya jumpa Kryptonian Scout Ship yang menyebabkan dia boleh berkomunikasi dengan Jor-El in form of hologram..kebetulan pulak time tu Lois Lane, seorang journalist dari Daily Planet diacover the ship..so time dia nak ambil gambar dia dicederakan dan Clark selamatkan dia..Clark tinggalkan dia selepas selamatkan dia..Lois Lane ni pun sedaya upaya traces Clack sampai ke tempat asalnya..setelah semuanya dia discover..tapi dia decide untuk simpan rahsia Clark..

General Zod dapat trace Clark sebab dia activate the Scout Ship..General Zod pun ugut Rakyat Bumi untuk reveal Kal-El..untuk serah diri..tapi General Zod tipu malah dia nak jadikan Bumi sebagai dunia baru untuk Kryptonians..Clark yang sedaya upaya menghalang niat jahat General Zod tu...

apa jadi seterusnya..?
boleh la pergi tonton cerita ni dekat wayang ye kawan-kawan....



rating cerita ni pika bagi 6 out of 10..sorry :(







sebelum movie start tu pika sempat menikmati Hot & Roll..my favorite flavor is Crispy Chicken & Cheese!!!


eat with smile...



kenyang sudahhhh..

kepada mereka yang belum tengok cerita Man Of Steal ni..boleh lah tengok ke panggung berhampiran anda..hahahaa..sesuai untuk mereka yang die hard suka action and fantasy!!


till then,



thanks for reading this ^_^





4 comments:

  1. anis pun agak mengantuk time tengok cerita ni.. maybe penat dah kowt time tu..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihii..cerita ni boleh buat utk badtime story taw..senang tido..teehee :)

      Delete
  2. suka hero lama..huhuhu
    *tpi blum tngok lgi jln cite ni.=)

    ReplyDelete