Tuesday, June 04, 2013

Furious 6

assalammualaikum

hi koranggggggg...
sekarang pika kurang sihat, anyhow still kuatkan semangat jugak taw..dah seminggu lebih pika memeruk dekat rumah menahan sakit..sakit apa sampai kena memeruk dekat rumah??? pika kena beguk uolssss..kalau dah kena beguk ada sekali package dengan demam dan gusi bengkak! adohai...jumpa doktor, doktor bagi ubat..kebetulan pulak doktor tu Pak Su pika..kihkihkihhh...telan ubat dah seminggu lebih ni...


seminggi lebih menyepi kini kembali dengan single terbaru "beguk ohh beguk" hahahhahaa...
abang pika duk cakap Furious 6 bestt bestt membuatkan semangat pika berkobar-kobar nak tengok Fast and Furious 6! sanggup jugak keluar, sebelum keluar tu dah prepare makan ubat tuam beguk dengan ais dan bagai-bagai bagi menggurangkan rasa sakit tu..fuhhhh~~ kalau nak cerita pasal beguk ni tak habis nanti..


semangat nak ambil gambar terlindung muka Hans...hehehhee...sorry Mr.Hans



biasanya kalau tengok wayang mesti nak beli popcorn..disebabkan pika tak boleh nak kunyah..beli roti hotdog yang lembut untuk di kunyah dengan sebaik-baiknya..huhuu..





nak review sikit pasal cerita ni...

cerita ni kalau tak tengok pada permulaannya mungkin akan blur- blur sikitlah sebab tak tahu kaitan antara setiap orang kan..pika advise sebelum nak pergi tengok cerita ni please tengok dari awal baru boleh p wayang tengok sambungan ceritanya nyaa..basically pasal lumba kereta lahh..yang mulanya dari lumba haram dengan menggunakan kereta yang canggih-canggih enjinnya...perghh, kalau pika ada satu teringin gak racing!..hohohoo...





syarat cerita ni menaruhkan lelaki-lelaki berbadan sasa dan wanita-wanita yang skinny!!
macam Gal Gadot tu..kalau dengar nama, alahai..buruknyaaa..bila tengok orangnya..alahai, meleleh air liur tu cantiknyaa...pweeewitt! pika yang perempuan ni pun tergugut tengok kecantikan dia..perghhhh!


yang bestnya kali ni banyak aksi-aksi flying..paling gempak bila dominic tu terbang nak selamatkan letty!
woohooo..tengok pun pika dapat bayangkan berapa banyaknya support yang dorang pakai..aksi merbahaya! tapi persoaalan yang pika ragu-ragu bila ending dia Hans kena langgar dengan mamat dalam cerita Transporter..hurmmm..sambungan dia nanti ada kaitan dengan Transporter ke? blur jap time tu...

overall bagi pika cerita ni okay..pika suka fast 5 lagi! sebab yang tu lagi gempak dari furious 6 ni...
sebab nampak kejayaan dorang mencuri yang professionalnya..heheheee..
yang ke-enam ni..okay jugak, rating yang pika bagi ialah 7/10


kepada mereka yang minat racing-racing korang mesti suka tengok cerita ni..
abang pika pun sampai bila dia bawak kereta suka perasan dia Van Diesel! ahahahhahaa..kitaorang ajuk-ajuk dia macam Pitbull ada lahh..hahahhaa..sebab dia tengok botak sekarang..kihkihkihh..sorry angah!
huhuuuu..



btw, thanks kesayangan sebab belanja tengok wayang and dengar jeritan-jeritan aku menahan sakit sebab beguk ni..hahaaaa..thank you ^_^


k lahhh..




thanks for reading this ^_^




3 comments:

  1. wahhh..syoknya..dpt tngk wayang cite 2..nak tngok jgkk..heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti pergi tngok ehh yunk ^_^

      Delete
    2. pika kat mana beli benda tajam2 tu? bgla linkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

      Delete