Wednesday, June 19, 2013

After Earth with The Pretty Twins

assalammualaikum


After Earth, setelah sekian lama keluar..pika baru tengok cerita ni hari sabtu lepas..ngeeheheee..


hello uolss, hari tu kan pika tengok cerita After Earth dengan Beautiful Twins..iaitu Kak Ida and Kak Ina Mansor..hari tu Kak Ida and Kak Ina ajak pika tengok wayang lepas habis event Dove and Blogger dekat Amarin Kiara..tempat paling dekat boleh di tuju ialah The Curve..teeheee...



After Earth is a American Science Fiction Adventure..director nya M. Night Shyamalan based on an original story idea by Will Smith..pelakon utama Jaden Smith, Will SMith, Isabelle Fuhrman, Sophie Okonedo, Zoe Osabella Kravitz dan ramai lagii

secara ringkasnya cerita dia macam ni...selepas seribu tahun akan datang, The Ranger Corps satu organisasi yang di arah oleh General Cypher Raige (Will Smith) mendalami satu konflik apabila alien telah datang dan niat nak conquer Nova Prime..tempat dimana manusia hidup selepas seribu tahun kemudian..mereka menggunakan Ursas sebagai senjanta rahsia untuk train rangers..teknik tu digelar "Ghosting" ..

Cypher's son Kitai Raige (Jaden Smith) menyalahkan diri sendiri atas kematian kakak dia Senshi yang dibunuh oleh Ursa..Kita ni pun berlatih nak jadi macam bapak dia tapi permohonan dia ditolak sebab-sebab tertentu..faia yakinkan Cypher untuk bawa Kitai sekali untuk last mission dia sebelum dia bersara..

waktu dalam perjalanan, spaceship dorang dilanda ribut Asteroid and crash landed ke Bumi dimana tempat yang telah di quarantine..dua-dau kaki Cypher patah dan kapal merak terbelah dua..the backup beacon dekat bahagian kepala kapal telah rosak..so, dia kena ambil backup beacon yang ada dibahagian ekor kapal dimana telah terpisah sejauh 100km dari tempat dia..memandangkan Cypher tak boleh nak pergi cari beacon tu Kitai di arahkan supaya mencari backup beacon tu..

di situ lah berlaku nya advanture Kitai......nak tahu macam mana advanture ni?? boleh la tengok dekat wayang..memang best la jugak cerita ni..paling best time Burung tu selamatkan Kita dan mati sebab nak panaskan kitai..tak paham maksud pika?? hhehehee..kene tengok..sedih gak time tu..



serious suka tengok bapak dengan anak ni..sweet giler!



till then, thats all my review





Thanks for reading this ^_^



4 comments:

  1. Replies
    1. yeyee..gegas ke pawagam terhampiran :D

      Delete
  2. pergi tak ajak pung??sob3..hahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa..sbtu yg lepas kott..ngee :D
      next time la ye..

      Delete