Wednesday, May 15, 2013

MIRROR RORRIM

assalammualaikum


nak cerita yang sekarang hobi pika ialah "membina badan"..selain shopping pika jugak suka makan..hahaha..siapa tak suka makan..disebabkan hobi pika suka makan, tulah pasal pika tak serlim-serlim..hahaa..tak serlim pun sibuk nak berfesyen kan..hahahaa..semua hobi!!! tolong r faham ;)



hai, kalau korang follow INSTAGRAM pika mesti korang notice yang pika suka guna effect mirror..ini semua gara-gara lagu justin timberlake tajuk MIRROR tu..walaweyhh sweet sangat lagunyaaa...!!!
*takde kena mengena langsung..hahahaaa..



jumaat yang lepas..selepas orang solat jumaat pika keluar dengan peneman sejati ..kami ke MidValley..saja jalan-jalan cari pasal..hahhaaa..pika kalau jejak kaki dekat mana-mana tempat mesti survey tempat makan...al-maklumlahh aku kan suka makan!! HAHAHAA..


tempat yang menjadi sasaran pika hari itu ialah Popeyes!! sebab time naik eskelator dari tempat parking tu terus ternampak kedai Popeyes ni..hahaaa..



ini yang pika order..Set 2 kot kalau tak silap..sedap ouhh, 
pika paling suka nasi nya yang dicampur sekali dengan kuah tu..and ayam dia sedap ikan dia lembut!! senang je aku nak ngapp..lagi bestnya sebab fries dia!! lagi sedap dari fries dekat kepsi or makdi..hahaha..fries dia fresh sangat!! ragup-ragup pulak..aihhh, sambil menaip pasal makanan ni pika pulak yang terlioqqq..


lepas tu pika try Dessert Tiramisu dekat popeyes..lahh..kureng laaa..pika tak berapa suka..sorry ;(


dengan rasa selamba nya pika bawak masuk sekali my favorite iaitu Tako Tao!! kalau jumpa Jusco/Aeon mesti cari Tako Tao ni!! sedapp sangat ^_^




honestly, memang tak kan lepaskan peluang untuk makan eskrim dari Baskin Robbins ni..


lepas itu ingat nak tengok wayang..takde cerita yang menarik pulak dari cerita Iron Man 3 ...memandangkan dah tengok Iron Man 3 hari tu..siap dah download..HAHHAA ... so, decide tak jadi lah nak tengok wayang..jalan-jalan shupping lagi best..heheee....salah satu hobi pika jugak tu..tak dapat jalan-jalan shopping , shopping online..lepas tu shooping dekat catalog Sophie Paris ni..hehehee..macam-macam kan pika ni..heeee...letih melayan karenah pika ni..nasib baik la peneman setia ku sanggup tahan..KAHKAHKAHH..


i'm soo exited kalau masuk Forever21..
lagi exited apa bila jumpa handbag yang ada di PIKALURVE sebiji dijual di butik..well, thanks to my beloved friend sebab tolong ambilkan order2 ioulsss ni..wuuu..terharu ^_^


antara-antara contoh handbag yang pika jumpa di Forver21 ni yang ada dijual di PIKALURVE 

jeng jengggg!!!



ahaaaaa!!!!

kalau check out dekat page PIKALURVE mesti ada sebiji macam handbag2 ni..memang original and price lebih murah dari harga butik uolsss!! cececepatt order ..sementara pre-order masih bukak..hahahaa..






makeup all done using Sophie Paris Product!!
surprise with the results kan..teehee..kalau uuolls nak try..why not cuba sekarang ;)








OOTD:
burgandy pashima from FIMI Collection
Uniqlo dark green top
Rama2 Boutique Tribal Kimono Wrap
Topshop studded clutch/handbag
Lee black pants (fav)
Summit mustard tassel loafer 
accessories: YayPeach statement necklace, Mix Bangle, Sophie Paris Watch




happy gal yang suka shopping, makan, fashion and tidooo..wuuuu~~
siapa ada hobby macam pika? angkat tangan!!! hehhehhehhh...
*seppp sikit!!! 


till then you guys..




Thanks for reading this ^_^



8 comments:

  1. akk suka dessert strawberry cheese.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke..tak pernah try pulak..pika try tiramisu..pika tak suka sangat flavor tu...wuuu~~ hehee

      Delete
  2. Nina pun suka mkn. Hihi. Ala pika. Ok jea tuuu. Y penting kita confident berfesyen. Bab selim melim tu blkg kira. Suka tgk pika. Nina kurang confident skit bab2 fesyen ni. Huuuu. Tp suka sgt tgk blogger2 y cmni ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke nina..kita ada hobi yang sama..hihii
      btw, thanks nina..pika ni mmg kuat mkn tp sibuk nak berfesyen..kihkihkihhh..

      Delete
  3. suka ootd pika yang ni..style!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee..thanks Kak Liza..
      tapi Kak Liza lebih style pika rasa..hehee..

      Delete