Sunday, May 05, 2013

Easy Way to use Liquid Liner

assalammualaikum


hello, hari tu pika ada tengok tutorial dari Michelle Phan, makeup beauty yang foofuular dekat youtube tu, selalu share dengan orang tentang cara makeup dan sebagainya...consider pika ni memang tak pernah miss lah every video yang dia upload untuk sharing how she usually wear makeup and beauty tips...


so, pika nak share one of my very own favorite of her video by MichellePhan iaitu "Easy Way to use Liquid Liner" dalam video ni dia ada share dengan kita perlbagai cara mudah untuk menggunakan liquid liner..bagi pika liquid liner lah palaing senang nak apply tak comot and sememeh but sometimes we still need to use pencil liner untuk tampak lebih shades gitu..especially lower liner kan..


this is NOT step by step ehh..ni defferent design yang MichellePhan tunjuk..my favorite is the second one...how about you guys? opsss, u girls?



ini pulak perbezaan jenis Brush Tip
ehh, perasan tak ada eyeliner sticker tu..perghh..senang je..tepek je dekat eyeline kita..
pika tak pernah tengok sebelum ni..tp tengok Michelle Phan pakai pun not bad jugak..hehehee..



kalau korang tak puas tengok penerangan dan gambar dari pika..korang boleh tengok penerangan dari Michelle Phan sendiri dalam tutorial dia dekat SINI 


as for me, pika sendiri lebih gemarkan eyeliner jenis liquid..sebab line dia akan jadi lebih cantik and lawa taw..pika menggunakan my all time favorite iaitu Koshize Precision Waterproof Eyeliner ..seperti review-review pika sebelum ni..memang ni da best eyeliner bagi pika...suka sangat suites me very well..


















ini contoh pika pakai eyeliner..hehehhehh..comot-momot sikit..
so, this is my eyeliner style..pardon for my not-so-HD picture like Michelle Phan but still look ok lah kan..hee :D
i'm not wearing any base or anything just apply on my eyeliner..pun boleyy kannn..hihii..



so cara korang gayakan eyeliner macam mana? ke ada style tersendiri..share la sikit dengan pika ehh..nak tahu jugakk..ngeeheee..



kepada mereka yang berminat nak beli handbag brand ZARA, MANGO, CHARLES & KEITH, H7M dan etc etc ect..boleh check out Pikalurve new collection!! semua handbag ORIGINAL and branded-branded punyaa..confirm meleleh tengok..heheheee


till then uolss, Remember, Keep Gorgeous!! heheee




Thanks for Reading this ^_^





1 comment:

  1. lawanya awk pakai.. nway, thanks sis for the sharing :)

    ReplyDelete