Tuesday, April 16, 2013

Serikan Impianku Menjadi Blogger Selebriti besama Fair & Lovely

assalammualaikum



berkesinambungan dengan entry sebelum ini..hihii entry separuh jalan dimana saya buat live blogging direct dari The Canvas, Damansara Perdana..exclusive tuu..hihiii..boleh click SINI untuk lebih info..

 the dress code for this event is PINK!! yeahhh..same goes to fair & lovely color..


so, at the 1st i choose to wear fishtail pink blouse but takde scarf yang sesuai..lepas dah kemas-kemas wardrobe and lipat baju semua..sekali nampak my pink blazer which match up with my Yuna Jetcircle Scarf from iamjetfuelshop...i say "this is it!" heheee...terus pergi iron tanpa memikirkan nya berkali-kali..huhuu..match up with fusia top and black jeans..hahaa..favorite okehh black jeans ni sebab my leg besar..hahahaa..mesti korang ingat pika pakai seluar yang sama je kan..tak okehh..i ada dua..so, boleh gilir-gilir pakai jeans hitam tu..hehee..dua-dua jeans dapat kasih sayang..ngee..




OOTD:-
Yuna Jetcircle Scarf from iamjetfeulshop
vintage pink blazer
unbranded fusia top
Sophie Paris Fargeau Handbag **favorite**
lee black jeans
vincci scalop flat
accessories: diva spike bracelet, juicy rose ring, sophie paris watch


nama event itu ialah.. "Serikan Impianku Menjadi Blogger Selebriti" bersama Fair & Lovely..so, fair & lovely sebagai penaja untuk event ni..



hahaa..this is me in candid mood..picture credit to kak Asyik..snap picture pika candid..hheee..time ni tengah ice breaking..introduce myself and about my blog...yeahh..awkward!!! huhuuu..
tak tahu la ice tu pecah ke tidakkk..HAHAAA..



time ice breaking tu dorang suruh draw something untuk menunjukan diri kita..okehh..pika blurr..apa aku nak lukis ni???? dah la tak reti melukis..tulisan burukk..waduhhh..end up jadi macam ni je...boleh la labu...hihiii..




Our First Session begins...


jeng jengg..live blogging during that event!!hihiii..kalau siapa dah lama follow blog pika..mesti tahu pika punya ladtop or also know as Cik Rimou kann..heheee...Cik Rimou ni lah yang membantu pika untuk mengupdate blog ni..kalau tak..tak tahu lahh..insyaallah lepas ni nak kasi upgrade Cik Rimou ni..nak tukar Windows 8 pulak..weewitt~~



eheemmm, nampak tak dekat sebelah I siapa uolsss..Cik Epal okehhh..Cik Epal yang jugak femes dengan ayat "menternak lemak"..she friendly and talkative .nasib baik tak sombong..she even reply my comment dekat instagram (Cik Epal, kenapa tak follow je..hihii)..ingat kan tak nak respond..nasib baik respond..kalau tak..sadis mak nokss..memang kena pung pang pung pang dengan aku..hihiii..takde lahhh..tak berani maks buat mcm tu..

she share her experience as blogger dengan kami..well, she well-known blogger in Malaysia..siapa tak kenal Cik Epal  dalam dunia blogging ni kann??? hihiii..so, she invited to give some talk and tips to us! and now, i'll try to practice all tips that she given..insyaallah :)

Thank You CIk Epal ^_^


group photo dulu sebelum Cik Epal balik...and we are the 10 lucky bloggers! ngeee :D


lepas habis sesi bersama Cik Epal tu kami dihidangkan dengan makanan untuk lunch..
the food delicious..I like it..semua sedap..


semua jenis pun pika ambil okehh..especially Salmon..mana boleh tak ambil ikan mahal tu!! hihii..
"did you know that Salmon is good for you health and skin?"



nampak tu..pinggan besar tu pun pika sedaya updaya muat kan semua makanan yang ada..tapi ada yang tak habis..rasa rugi pulak..overall memang sedap :)


bila dah kekenyangan mesti rasa lemau sikit-sikit kan..rasa nak sleapy sikit..hihi..but no worries because the next session gonna be awaken...heeeeeeeee...


Second session is Facial Tutorial, weeheee..my favorite..beauty tips!
presenter is Miss Cindy..professional Make Up artis for about berbelas tahun..woww! kan..
she share some make up and beauty tips..

kalau sebelum ni pika cuci muka ikut dannnn je..tapi sekarang, pika dah tahu cara yang betul nak cuci muka and nak apply moisturizer..yeayy me!! so muka takdelah cepat wrinkle and londeh menggelebehh gitu..dengan menggunakan teknik yang betul dalam pembersihan kulit muka jugak membantu kulit muka kita kekal tegang and anjal...tak payah nak cucuk botox di awal usia..kehkehkehh..



jeng jeng jeng..she event teach us how to draw our eyebrows..lukehh kening adalah part paling pika lemahh..selalu lukis mesti sebelah lain, sebelah lain..kesian kan..so, when i ask her about that..she just saying "that's normal"...yeayyy, i'm normal :D

bukan itu sahaja..she start giving a tips from the beginning till the end of our facial care..lepas cuci muka, pakai moisturizer, primer, foundation, concealer, etc.. etc.. etc... mengikut jenis kulit muka masing-masing..for me, pika rasa kulit muka pika jenis greasy...yahhh..



Third Session is Feed Your Skin!! hahaa..kalau sebelum ni selalu dengar orang cakap..makan sayur nanti kulit cantik..makan buah-buhan nanti kulit licin..mesti korang pernah dengar jugak kan?? mesti yang selalu cakap macam tu especially Ibu korang..kan kan kan....hihii..


jemputan seturusnya Puan Nurul, Dietitian from private hospital in KL, share with us the great contain in each vegetables and fruits according to rainbows color..well, start your day with colorful like rainbow..practice eat fruit before the heavy meals..


hehee..activiti best and practical! we get recipe and we have to follow it..tapi kami boleh jugak kalau nak add an extra ingredient..heheee..tibai p bubuh berry banyak-banyakk..mestilahh ambil kesempatan.. buah-buahan yang mahal gituuu..hihii...





looks how exited am I nak blend the smoothie!!

Smoothie time...



try to decorate the smoothies baru bertambah selera nak makan..yumsss :)



our salad and smoothies..
rainbows tak salad buah kitaorang?? hihii...


with Cik Yaya!! cute kan dia..

if you notice that my check supper sweet in pink kan?? guess what..i'm using the Magic Pink Cream from Sophie Paris..do check the review HERE..memang super long lasting and give some pinkish effect! not to much not less..just nice..uolsss should try this out!!..

gambar 

we are bloggers :)
see, gambar ini di ambil akhir sekali..time semua orang dah nak balik...weehee~~
see my check still saty in pink..hehee..*tak habis-habis nak mention check dia la budak ni..



penyampaian hadiah dari Miss.Christine ..


Thank you for the awesome gift Fair & Lovely ^_^
see, my check still in pink!! *tengok tu..pangg! sikit...


the door gift from Fair & Lovely..
ofcoz in the paper bag contain Fair&Lovely product
 the pretty wrap box with polkadotss is a Statement Necklace and Bangle okehh..the mystery gift if different for each person..they stalk our blog and bagi kami hadiah yang paling sesuai and yang diminati..i LOVE the gift!! Thank You..




overall pika happy and having fun sangat that time!
hoping lepas ni dapat la invitation event-event macam ni..tak lupa jugak Big Thank You to Jess..girl who invite me for this awesome workshop..thank You Girl!! hihi..


hahaa..siap call i wish my birthday..dapat kisses as present from her..hihii..Thank You Jess!



till then guys, hope korang enjoy reading this




Thanks for reading this ^_^


7 comments:

  1. wah bestnye dapat join event camtu..:)

    ReplyDelete
  2. hehe..nak tgk hadiah nyeeee...share gambar cepat..:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. pika dapat rantai and bangles..hehee..cantik2 hadiah dia..bestkan ;)

      Delete
  3. thank you pika for this event..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. no problem lahh akak..nanti akak pun invite la pika if there is any event keyh..kita kan sama-sama blogger..heee :D

      Delete
  4. Waahhh wahh seriously the event looks so FUN dear! dh la live blogging tu akk suke (btw si cik rimau tu sgt gorgeous ok!) hahaha..then yg wat recipe tu halamakkkk bestnyer! tol2 fruits die yg terbaekk punye haha then MAKANAN on that halamak SEDAPNyerrrr!!!! then another thing is the goodies n gift! jeles jeles ...event akk bosan je sbnanyer but well i could always able to make it looks fun hahha although it was not really...haha so, iAllah kt jmp lg one day yarr ;)

    ReplyDelete