Sunday, April 21, 2013

Sabtuday activity lepaking at MPH, The Curve

assalammualaikum

hello everyone!! since i've been in hospital for about a week to taking care of my Ibu..so, lepas tu dah balik pika decide to do some activities on the weekend..teehee~

so, pika keluar pergi The Curve dengan peneman yang setia nak teman..pika actually nak cari hair clip dengan crumple shawl and guess what!! i finally manage to buy all i wanted..yeayy me!!..lepas ni uols akan nampak pika bergaya sakan dengan my crumple shawl..weeeheeee~~


but 1st, let fill in our perutsss..jyeahhh...tempat yang menjadi pilihan ialah Garden Cafe ..pika pelik kenapa nama Garden Cafe tapi design warna merah..bukan ke kalau biasanya garden-garden ni theme nya warna hijo? hihihii..whatever lahh..pa pe pun perut dah lapar..


nampak tak muka budak lapar tu....

the reasons pika terbukak hati nak makan dekat situ kerana..pika tengok kedai ni macam takde orang je..so, konon nya nak bagi moral support lahh..hewhewheww..sebenarnya kan hari tu hari sabtus..orang ramai..so, tempat-tempat makan yang lain semua full je..so, pika pilih lahh tempat ni..hihii..lepas tengok menu dekat luar tu, terus masuk and cari spot yang palinggg best..hahahaa..memandangkan takde orang..boleh laaa nak pilih memilih..kalau tak..duk je table yang mana kosong kan...




apa yang pika order..

ice lemon tea - RM3.80
hot tea - RM2.70

ice lemon tea sedap and the tea pun ok..not to sweet! sesuai untuk orang nak diet katanya..caitt!


grilled chicken chop with fries - RM12.90
sedap but the gravy sikit tak puas nak calit ayam tu..for me lahh..sebab pika ni suka gravy banyak2..



baked egg in bread bowl - RM4.50 **recommended**
this is must try!!..tengok je menu tu pika dah memang target nak order..sebab first time tengok macam ni..kalau before this dalam roti tu soup ke kan..macam dekat Big Plate tu..hihii..



Hawaiian Homemade Pizza 6" - RM10 
woohoo..homemade okehh..crust nya sedap..topping pun banyak..cheesenya..fuyoooo..memangjang manjang..tak terputus makan..hahhaaa..
  

tengah concentrate nak makan ni..kihkihkihhh...




lepas makan, misi seterusnya ialah untuk shopping with BB1M..yeahhh..pika ada RM200 BB1M yang belum di gunaa kan..mana perginya lagi RM50 BB1M tu?? hihii bole refer INI..so expecting nak guna that day...so, melepakss di MPH..hehhehhehhh..

mesti macam pelik je kan pika melepakss dekat bookstore sebab pika bukan nya ulat buku pun..hihiii


exited memilih pencil picit-picit kegemaran..dan sebagainya..banyak lahh jugak pika pilih..almost nak penuh satu bakul la jugak...



and tha worst part is..pika tak tahu kata dekat MPH ni kena 50% beli buku and 50% beli stationery T___T

pika penat memilih barang-barang2 yang pika minat nak beli..dah pilih-pilih end up..cashier tu cakap pika banyak beli stationery dari buku..kesudahannya pika guna RM50 je BB1M..hmmm...
why made up with such rules =..="




whatever lahhh...let's see what i choose to wear on my sabtuday outing..



top from jessabella lovin' it and i match up with my golden chain envelope bag..
i decide to wear less accessories..therefore, i choose wear statement necklace from my very own collection, pikalurve to bright up the day...



OOTD:-
mustard yellow pashmina
jessabella safari top
black puffy cardigan
lee black jeans
golden chain envelop bag bought at ff.my
summit mustard loafer 
accessories: pikalurve statement necklace, casio gold watch



thats all the story of my sabtuday..how about u guys? apa cerita weekend korang? heee ;)




Thanks for reading this ^_^





2 comments:

  1. cmner leh xjmpa..akk pg sana juga sabtu aritu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aikk, macam mana boleh tak terserempak pulak ni..nak kata besar tmpt tu tidak jugakk..wuuuu~~

      Delete