Saturday, April 20, 2013

Product Review: Sophie Sheer Colour Cream 3in1

assalammualaikum


yeayy, more product review (becoming my new hobby!)..this time pika nak review Sheer Colour 3in1 by Sophie ! another Sophie product uolsss...pika baru je beli product ni..tapi dah jatuh cinta dengan warna nya..wahhhhh~


the product box packaging..comelss kan!
waktu 1st dapat box ni pika punya impression macam.."ehh? apa ni kak..free gift ke?" hihii..sebab comel sangat..lepas dah baca explanation dekat box tu baru tahu..heheheee..funny!



product details:
nett 5g
color: brown and pink
texture: creamy glossy


sheer color cream iridescent brown to illuminate and give radiance to your eyes, cheeks and lips..awww..3in1? isn't it SAVE enough girls!! recommended for makeup starter..


bekas nya sangat comels uolsss...cuma kurang praktikal..hihii..
contohnya tiada tempat khas untuk simpam applicator yang disedia kan..


focus on the two beautiful color..pinkish and brown bronze ! memang cantik..
lately pika memang akan apply warna brown bronze ni dekat eyelid baru pika apply eyeshadow warna brown/black..pika buat sebagai primer..memang tahan lama..and warna eyeshadow tu lebih cantik sebab nampak effect 3D sikit taw..nice lahh jugakk...kalau nak apply eyeshadow berwarna2 pulak.. pika apply yang warna pink tu sebagai base dekat eyelid baru apply eyeshadow warna2..




My Review:-
- 1st reason pika beli benda ni sebab warna nyaaa...cantikk!
- 3in1 cream ini di formulasikan untuk menyerlahkan mata, pipi dan jugak bibir anda..believe it or not..dua-dua warna itu sesuai untuk mata, pipi dan bibir..pika pun terkejut mulanya..bila dah try sendiri..i say "woowww! must have one"  (SAVE!)
- product ini sesuai untuk mereka yang suka travel atau yang tak suka bawak barang banyak2 dalam beg sebab berat ke hape..ini memang untuk anda!..sebab bawak 3in1 product ni boleh lengkap tiga mekap..pweewit~~ (SAVE!)
- ini jugak boleh buat sebagai primer/highlight untuk mata (SAVE!)
- warna jenis shining sikit..sikit je..tak ketara pun..just nice
- texture creamy..so kalau sebagai primer memang sesuai and buat eyeshadow tahan lebih lama
- cuma bekas comel tu macam susah sikit sebab takde tempat simpan applicator yang disediakan tu..thats why kesudahan nya guna jari je nak apply..hihii..
- lagi satu make sure korang apply rata-rata kalau tak dia nampak smudging sikit..cecomot..hee..
- tapi jangan risau sebab nak apply sangat mudah..easy to apply..





price?
RM15 only!! 
murah dan affordable sangat dengan kegunaan nya..untunggg...hihii..


nak beli dekat mana?
boleh PM dekat FACEBOOK, TWITTER, or even dekat INSTGRAM pika keyh..
kalau berminat nak jadi ahli Sophie Paris jugak boleh..daftar sebgai ahli dengan RM15 untuk seumur hidup :)


hope uolsss like my review..do check out my others review too!
any question, comment or suggestion..please leave at the comment box below 





Thanks for reading this ^_^

2 comments: