Monday, April 22, 2013

Product Review: Sophie Eyeshadow Matte

assalammualaikum


since takde buat apa-apa sekarang ni, just taking care of my ibu..pika pun dengan senang hatinya nak buat review..and review..yeayyyy..so, kalau korang berminat nak tahu tentang sesuatu product tu..insyaallah pika boleh review..insyaallah.. lets share whats in ur mind ^_^

this time product yang pika nak review is Sophie Eyeshadow Matte..first of all, pika paling suka eyeshadow yang jenis matte sebab dia tak terlalu shimery or gliter..bila pilih eyeshadow yang matte dia lebih nampak fine define lahh not too much and hard..simple je..so sesuai digunakan setiap masa gitu..hihii..




ini rupe pakaging nya..simple and pretty..
actually, the design is in pink..tapi tak tahu la bila ambil gambar jadi warna lain.mungkin camera pika tak HD sangat kot..but still cleean n clear kan..teehee~


product details:-
code: Sunny Earth 
nett: 1.8g for each eyeshadow
two color 





 my reviews:-
-1st of all, pika memang minat giler warna dia..both color are awesome!
- warna lebih kepada natural tone
- can be used as everyday makeup look
- jeins matte buatkan ia lebih nampak natural tone
- kena apply a few time baru warna nampak jelas
- applicator yang disediakan memang best sebab senang je nak apply eyeshadow dekat eyelid
- lagi lawa apply sheer colour cream 3in1 sebagai primer..prghhh..lawaaa~~




ini contoh pika apply eyeshadow ni..ohh..eyeshadow ni jenis matte taw..memang superbb..dalam gambar ni pika apply sheer colour cream 3in1 as primer..memang nampak effect 3D kan eyeshadow tu..warna jadi lebih cantik and tahan lebih lama ;)

with flash
*hentaman flash yang hebat dari kamera digital kuhh..ngeee ;)


without flash
*ambil gambar dekat dengan window supaya dapat lighting yang original dari sunlight..teehee ;)


kepada mereka yang tidak suka eyeshadow yang terlalu over..i suggest korang try eyeshadow ni..memang puas hati..! confirm tak rugi kalau beli and korang akan berpuas hati dengan hasilnya..
selain Sunny Earth, eyeshadow ini juga terdapat 2 warna yang lain iaitu  Berrylicious, and Lavender Sea..semua cantik-cantik but my favorite is SUnny Earth!!! teeheee~


Berrylicious(SESM1), Sunny Earth(SESM2), Lavender Sea(SESM3)




harga?
Harga RM12.90 only!!!
sangat la murahhh!! quality pun bagus...


nak beli dekat mana?
boleh PM FACEBOOK, TWITTER, atau INSTAGRAM pika yehh..
kalau berminat nak join sebagai ahli Sophie Paris pun boleh inform pika sebab daftar keahlian RM15 je seumur hidup..!! My Fashion My Business :)





if, any question, comment or suggestion to me, just leave at the comment box below..




Thanks for reading this ^_^

2 comments: