Thursday, April 25, 2013

Press Conference Kisah Chenta Cornetto Uda & Dara @The Bee, Publika

assalammualaikum


hello readers,
hari selasa lepas (23 april 2013) pika dapat invitation to attend Press Conference Kisah Chenta Cornetto Uda&Dara yang berlangsung di The Bee, Publika Solaris Dutamas..okay, search dekat google map dekat je dari rumah pika..and guess what?? i sesat..sebab tak tahu entrance yang mana dengan jalan nya tah pape dekat sana plus the signboard nya takde..kesian pika berpusing-pusing sampai 3 kali taw..sadis bayar tol RM2 6kali..fuhh tol saja RM12..mcm nak pergi Melaka dah..hahaa..adoiii..kesiann kan..

whatever lah, i manage to get there jugakk..mulanya nak give up dah taw..tapi usaha tangga kejayaan..The event start at 3.00pm until 5.00pm.. tapi pika lambat 10min +++ ..so, sampai2 tu terus buat registration and go enjoy the event ;)


Cornetto bersama dengan Astro, membawa drama bersiri baru berdasarkan tema K-Pop..
memandangkan fenomena K-Pop tengah melanda di Malaysia..

Kisah Chenta Cornetto Uda & Dara arahan Prem pillai ini akan ke udara melalui saluran Astro Ria (Saluran 104) mulai 4 Mei selama 9 minggu
Cerita ini mengisahkan tiga pasangan anak muda yang melalui perjalanan hidup yang pebuh dugaan dan cabaran dalam mencari identiti sebenar diri mereka. mereka akhirnya mencapai kejayaan apabila masing-masing semakin hampir menjadi seorang bintang



pika dapat jemputan media di press conference kisah chenta cornetto uda & dara ni..
dalam press conference ni pihak media diberi peluang untuk sesi soal dan jawab bersama pengarah, perlakon dan crew yang menjayakan cerita Kisah Chenta Cornetto Uda & Dara ni



soal jawab bersama media..pelakon utama iaitu Dafi dan Chacha Maembong..
element K-Pop di unsurkan sebab sekarang kan tengah fenomena K-Pop..so, for those who interested in dacing and love story..i guess this is the best story for u to watch ;)


with the director and cast for Kisah Chenta Cornetto Uda & Dara..
dalam cerita ini juga beberapa pelakon baru diperkenalkan dimana mereka telah menghadiri ujibakat dan terpilih untuk menjayakan cerita ni..antara pelakon nya seperti Jen Shukri, Shafiqah Fauzi, dan Anwar Mokles...mereka di nilai dari segi tarian dan lakonan..tahniah sebab terpilih and semoga berjaya dalam dunia seni tanah air ni..



go introduce myself at The Director for this Kisah Chenta Cornetto Uda & Dara, Prem..friendly tho..


and not to forget this rwo funny guys..teehee..


with Jen Shukrii..the new cast yang berjaya dalam ujibakat mencari bintang tu..tahniah diucapkan!..she about my age je rupanya..nampak matured and major in dancing..heheee..good luck dear..and hope be more successful in future..


with Shaq and Alif Hadi..muka dorang dah nak dekat sama ouhhh..hahahaa..
tiap2 malam duk dengar sore Shaq dekat ERA.FM..last-last jumpa dekat sini..Shaq sebagai host for the event lahh kiranya..


dannnn..dekat sana jugak ada Cornetto Photobooth where everyone can enjoy taking their picture..and get picture for free!! yess FREEE..imma happy girl..everytime pun nak posing lahhh..teeeheee...







more photooo i get from the photobooth..i must say this..i loving it..



with Chacha Maembong..kecik molek je orang nya...duk sebelah pika terus tenggelam..huhuu..
nasib baik sempat tegur dia and snap picture dengan dia sebab dia rushing away nak balik tak tahu sebab apa..mungkin ada hal lain kot..heheee..so, dapat snap satu jelah gambar..kalau tak, pika nak posing bebanyak-banyak..negehehheheheeee..


last and finally tunggu dafi lepas dia interview..dapat jugak snap picture dengan dafi uolsss..ioolsss jeles dengan lesung pipit dia..bila iolss nak ada lesung pipit ni?? hehehee...



all the way back with the door-gift from cornetto and astro..weehee..imma happy girls!
dapat all 6 Cornetto flavors..u name it!! 
The Classic Series is Black&White, Chocolate, and Vanilla..
The Royale Series is Blackforest, Chocoluv, and Strawberry
semua selesai hadam dalam perut..kihkihkihhh..alhamdulillah :)



imma happy girl! :D




thanks to my peneman of the day..walaupun mood dia tak balance sangat that day..terumbang-ambing.. dia try jugak nak involve and get along..thanks yahh...hehhehhehhh..


balik-balik tu, soo exited sebab dapat semua flavor cornetto!! and exited nak try one by one..semua flavor pika merasa..so dalam kereta pun continue makan ice-cream Cornetto ni..dalam hujan-hujan okehhh, as u can see on my window, hujan lebat...teeheee..


bismillahirahmanirahim..aummmmm :)


Thanks for this invitation that i get..i enjoy myself there..



what i choose to wear for this event is actually last minute choice..mulanya pika nak pakai maxi-dress..but afraid that i gonna get to over-dress sebab takde dress code so to be more safe i just wearing simple yet feminine..teeeheeee..

focus on my accessories..
i wearing statement necklace from Forever21.. this is a gift that i get from attending Fair&Lovely Event and i'm superbb lovin' it! the color and design so pretty..Thanks Jess for choosing this as my present..i'm super loving it..heheee..Next, my spike bracelet that i get from frinedlyfashion.my..the swapping process success well and i get this spike bracelet in return...jyeahh..thumbs up!


awkward posed




OOTD:
army green crumple shawl bought The Curve
Hayfaa Couture kimono wrap 
unbranded star top
Lee black jeans
Nose orange tote handbag
YMS golden chain gladiator
accessories: Forever21 statement necklace, Forever21 studded bangle, Spike bracelet swap friendlyfashion.my, YSL inspired ring, Sophie Paris watch





so, lets watch Kisah Chenta Cornetto Uda & Dara di saluran Astro Ria (Saluran 104) mulai 1 Mei selama sembilan minggu tayangan nya..
cerita kisah cinta anak-anak remaja sekarang dengan impian mereka untuk menjadi bintang..apakah impian mereka tercapai? bagaimana mereka menempuhi rintangan dalam percintaan mereka? adakah Cornetto dapat mengubah impian mereka? JOM SAKSI kan nya :)
*pika pun tak sabar-sabar nak tengok..ngeehehehe..



Till Then uolsss,



Thanks for reading this ^_^



4 comments:

  1. comelnya chaca... hehehe. asyik pun join event ni gak kan. tadi nina tgk entri dia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. chacha memang comelsss..yup, kak asyik pun join jugakk..teehee :D

      Delete
  2. hamboi dpt invitation x hajak ahkak!! hahahha..nak jmpee DAFI KIUUTTTT juger!! ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak ajak macam mana akak syg oi..akak kan berseronok holiday dekat hong kong..kan pika ada tanya hari tu..wuuuuu~~

      Delete